Bartosz opowiedział trochę o tym, że jest cholerykiem, przez co był bardzo zestresowany podczas zadania. Michel wiedział jednak, co najlepiej uspokoi kucharza. Zobacz!
Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran wyłonią kucharzy, którzy zmierzą się w półfinałach odbywających się za granicą. Gościem odcinka będzie Valentino Casanelli - zdobywca gwiazdki Michelin.
Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran wyłonią kucharzy, którzy zmierzą się w półfinałach odbywających się za granicą. Gościem odcinka będzie Valentino Casanelli - zdobywca gwiazdki Michelin.
Rozpoczyna się rywalizacja o wejście do półfinału. Od tego etapu przez dwa odcinki w każdej konkurencji można zdobyć punkty, które zadecydują o tym, kto awansuje do ostatniego etapu programu.
Rozpoczyna się rywalizacja o wejście do półfinału. Od tego etapu przez dwa odcinki w każdej konkurencji można zdobyć punkty, które zadecydują o tym, kto awansuje do ostatniego etapu programu.
Rozpoczyna się rywalizacja o wejście do półfinału. Od tego etapu przez dwa odcinki w każdej konkurencji można zdobyć punkty, które zadecydują o tym, kto awansuje do ostatniego etapu programu.
Filip opowiedział bardzo intymną historię o swoich konotacjach z Ukrainą. Zainspirowało go do tego wyzwania pojawienie się w odcinku Hectora, kolumbijskiego szefa kuchni, który aktualnie mieszka w Ukrainie i jest jurorem ukraińskiej wersji MasterChefa.
W tym odcinku kucharze musieli pokazać dosłownie serce na talerzu. Temat konkurencji to serca: gęsi, kaczki, indyka, królika, wieprzowe i wołowe. Nie zabrakło również opcji wegetariańskiej i na talerzu pojawiły się -serce karczocha i palmy.
Dominik, decyzją Eli, w tym wyzwaniu musiał przygotować danie na bazie karczochów. Kucharz miał jednak spory problem z obraniem ich. Na ratunek przybył Michel. Zobacz!
W tym odcinku kucharze będą musieli pokazać dosłownie serce na talerzu. Temat konkurencji to serca: gęsi, kaczki, indyka, królika, wieprzowe i wołowe. Nie zabraknie również opcji wegetariańskiej i na talerzu pojawią się serce karczocha i palmy.
Zawodników czeka ich absolutnie wymagająca konkurencja! Czy dania uczestników rozkochają jurorów, których serca zabiją mocniej z zachwytu? Czy wprost przeciwnie? Zobacz!
W tym odcinku kucharze będą musieli pokazać dosłownie serce na talerzu. Temat konkurencji to serca: gęsi, kaczki, indyka, królika, wieprzowe i wołowe. Nie zabraknie również opcji wegetariańskiej i na talerzu pojawią się serce karczocha i palmy. Zobacz reakcję uczestników na produkty!
W tym odcinku kuchnia MasterChefa zamieniła się w leśną polanę, na której oprócz jurorów pojawili się goście specjalni, uczestnicy poprzednich edycji „MasterChefa”: Mariusz Komenda, Mateusz Krojenka i Rafał Fidyt. Nie zabrakło również największego miłośnika mięsa - Tomasza Jakubiaka, jurora „MasterChef Junior”. Tematem konkurencji była rolada, która, aby zachwycić gości musiała mieć wyrazisty smak i idealnie dobrane dodatki. To nie lada wyzwanie, gotować dla prawdziwych mięsożerców.