Szakszuka przybyła do nas z północy Afryki i szturmem podbiła podniebienia Polaków. To pyszne danie składające się m.in. z jajek i pomidorów idealnie nadaje się nie tylko na śniadania. Zobaczcie, jak je przygotować!
Uczestnicy staną przed kluczowym wyzwaniem, które zadecyduje o wyborze finalistów. Odcinek ten rozpocznie się w malowniczym porcie w Marsylii. Miasto to słynie z tradycyjnej zupy Bouillabaisse, która stanie się tematem konkurencji.
W 11. odcinku 12. edycji MasterChefa ponownie spotkaliśmy się z Cyrilem Bosvielem. Tym razem to on zaprosił nas do swojej kuchni!
W 11. odcinku uczestnicy udali się do miasta Lyon. Kucharze zostali podzieleni na dwie grupy, a każda z nich miała okazję odwiedzić jedną z renomowanych restauracji serwujących tradycyjne dania lyońskie. Joseph Viola z restauracji "Daniel & Denise" oraz William Jacquiers z "Le Vivarais" to szefowie kuchni, którzy zaprezentowali zawodnikom autentyczne smaki regionu.
Asia jako pierwsza zameldowała się w półfinale 12. edycji MasterChefa. Zobaczcie danie, które podbiło serca jurorów!
Zanim uczestnicy 12. sezonu "MasterChefa" stanęli do walki o półfinał, odwiedzili słynne restauracje w Lyonie. Zobaczcie, jak przyrządza się tamtejsze tradycyjne danie z grasicy cielęcej.
Zanim uczestnicy 12. sezonu "MasterChefa" stanęli do walki o półfinał, odwiedzili słynne restauracje w Lyonie. Zobaczcie, jak przyrządza się tamtejsze tradycyjne danie.
Zanim uczestnicy 12. sezonu "MasterChefa" stanęli do walki o półfinał, odwiedzili słynne restauracje w Lyonie. W jednej z nich dowiedzieli się, jak przygotowywać żaby.
Tomek najlepiej poradził sobie z 2. zadaniem 10. odcinka "MasterChefa", jakim było przyrządzenie jajek w koszulkach w sosie meurette z przepisu Alexandry Bouvret. Zobaczcie jego danie.
W 10. odcinku 12. edycji programu "MasterChef" uczestnicy gościli w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji w Dijon. Tamtejszy szef kuchni Jean Bruno Gosse przygotował dla nich ucztę na bazie musztardy.
W 10. odcinku 12. sezonu programu "MasterChef" francuska szefowa kuchni Alexandra Bouveret pokazała swój popisowy przepis na jajka w koszulkach w sosie meurette.
W 1. zadaniu 10. odcinka "MasterChefa" uczestnicy mieli za zadanie przygotować danie na bazie musztardy. Kamil postawił na deser i okazało się to strzałem w dziesiątkę.
Gosia najlepsza w 1. konkurencji 10. odcinka "MasterChefa". Zobaczcie dania, którymi zachwyciła jurorów.
W 10. odcinku 12. edycji programu "MasterChef" uczestnicy gościli w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji w Dijon. Tamtejszy szef kuchni Jean Bruno Gosse przygotował dla nich ucztę na bazie musztardy.
W 10. odcinku programu "MasterChef" odwiedziliśmy Dijon, gdzie do swojej restauracji z gwiazdką Michelin zaprosił nas Jean Bruno Gosse.
Już wiosną przyszłego roku w TVN zadebiutuje zupełnie nowa odsłona najbardziej popularnego kulinarnego show na świecie! Tym razem o słynny tytuł MasterChefa powalczą nastolatki w wieku od 13 do 17 lat. Już dziś rusza casting na Influencera kulinarnego, który będzie towarzyszył uczestnikom na planie, a także tworzył kontent na social media produkcji!
Tym razem uczestnicy odwiedzą Dijon, znane z produkcji najsłynniejszej musztardy na świecie. Siedmioro zawodników zostanie zaproszonych do renomowanej restauracji z gwiazdką Michelin prowadzonej przez szefa Jeana Bruno Gosse.
Przez 13 tygodni w naszych domach gościliśmy uczestników 12. edycji "Masterchefa". Tuż po finale jesiennej edycji, jeszcze raz do najpopularniejszej kuchni w Polsce powróci czwórka finalistów tego sezonu wraz ze swoimi rodzinami. W specjalnym, świątecznym anturażu będą mieli szanse na swoisty rewanż!
W konkurencji eliminacyjnej nasi uczestnicy musieli przygotować śniadanie dla rodziny Mikołaja Reya. Ale najpierw zakupy...
W drugiej części odcinka odbyła się konkurencja eliminacyjna. Zadaniem zawodników było przygotowanie wyjątkowego śniadania dla Mikołaja Reya, jego żony Patrycji i ich trójki synów. To nie lada wyzwanie, gdyż dzieci Mikołaja, są wychowane w rodzinie z dużą tradycją kulinarną.
Ośmioro zawodników spotkało się w malowniczym zamku Montressor, który jest własnością znanego kucharza i uczestnika I edycji „MasterChefa” Mikołaja Reya. To właśnie w tej urokliwej miejscowości we Francji odbyła się pierwsza konkurencja tego odcinka. Dla uczestników było to ogromne wyzwanie, ponieważmusieli przygotować tradycyjną polską ucztę, która miała zachwycić hrabiostwo z Francji.
Asia i Maciek najlepsi w 1. konkurencji 9. odcinka! Zobacz, co przygotowali!
Asia i Maciek najlepsi w 1. konkurencji 9. odcinka! Zobacz, co przygotowali!
Asia i Maciek najlepsi w 1. konkurencji 9. odcinka! Ich na pewno zobaczymy w przyszłym tygodniu.
Kto wygra 1. zadanie we Francji? Na zamku Montressor nasi uczestnicy w duetach będą musieli przygotować obiad dla bliskich Mikołaja Reya. Kto poradzi sobie najlepiej?
Witamy we Francji! W 9. odcinku 12. edycji "MasterChefa" nasi uczestnicy przyjechali do zamku Montressor, gdzie powitali ich Michel Moran i Mikołaj Rey.
Ośmioro zawodników spotka się w malowniczym zamku Montressor, który jest własnością znanego kucharza i uczestnika I edycji „MasterChefa” Mikołaja Reya. To właśnie w tej urokliwej miejscowości we Francji odbędzie się pierwsza konkurencja tego odcinka. Dla uczestników to ogromne wyzwanie, ponieważ będą musieli przygotować tradycyjną polską ucztę, która zachwyci hrabiostwo z Francji.
W drugiej części odcinka kuchnię programu odwiedził francuski szef kuchni, Cyril Bosviel. To wyjątkowe spotkanie zadecydowało o tym, kto z zawodników poleci do Francji i walczyć będzie o tytuł 12. polskiego MasterChefa. Tematem konkurencji były polskie kiszonki i słynne francuskie makaroniki. Uczestnicy musieli wykazać się kreatywnością w przygotowaniu dań.
Już wszystko jasne! Wiemy, kto pojedzie do Francji!