- Jakie składniki pojawiły się w "MasterChef" 14, odcinek 4
- Kim jest gość odcinka, Martin Gimenez Castro
- Jak poprawnie jeść ostrygi
"MasterChef 14", odc. 4. Owoce morza na talerzach! Kim jest gość specjalny?
Czwarty odcinek "MasterChefa" rozpoczął się od kulinarnej podróży do smaków oceanu. Na stołach pojawiły się homary, langustynki, kalmary, ostrygi, czerwone krewetki carabineros, małże bongole i navajas, zwane koładniczkami. Każda para uczestników musiała wybrać jeden składnik i stworzyć danie, które zachwyci jurorów oraz gościa specjalnego.
Tym był Martin Gimenez Castro – niezwykle ceniony szef kuchni wyspecjalizowany w kuchni latynoamerykańskiej. To on przypomniał, że ostryg nie połyka w całości, lecz gryzie. Dopiero wtedy można poczuć ich pełny smak.
Zadanie przygotowane dla uczestników wydawało się proste, ale jak zwykle w "MasterChefie" nic nie było oczywiste.
Czytaj też: Uczestniczki 14. edycji "MasterChefa" mają nietypowe zawody. "Występuję w cyrku, moi rodzice są klaunami"
"MasterChef 14", odc. 4. Kiedy oglądać nowy odcinek?
Nowy odcinek programu "MasterChef" zobaczymy już w najbliższą niedzielę o godzinie 19:45 w TVN. Dla tych, którzy nie mogą czekać – w serwisie Player dostępna będzie wersja EXTRA z dodatkowymi materiałami.
Czytaj też: Rozbrajające wyznanie Magdy Gessler. Opowiedziała o popularności. "Ludzie całują szyby"
Autorka/Autor: Kamila Jamrożek