Kilka lat temu dwójka dobrych przyjaciół otworzyła restaurację w Gdańsku na terenie zrewitalizowanych koszar. Do wejścia w spółkę zaprosili Zbyszka, który był pod wrażeniem jedzenia podawanego w lokalu. Mężczyzna zainwestował w miejsce sporo pieniędzy, licząc na zyski w przyszłości. Szybko okazało się, że nie była to dobra inwestycja. Wspólnicy Zbyszka wycofali się, a mężczyzna z prowadzeniem restauracji został zupełnie sam.
"Kuchenne Rewolucje": Właściciel musi stawić czoła ciężkiej chorobie i długom
Aby wyprowadzić lokal na prostą, postanowił stworzyć restaurację na najwyższym poziomie o oryginalnej nazwie „Pod przykryfką”. Zbyszek zaczął spłacać zaległe zobowiązania, a do tego zatrudnił najlepszego szefa kuchni. Restauracja nie zarabia już nawet na stałe opłaty i pensje pracowników. Aby nie popaść w długi, właściciel zaczął wyprzedawać to, na co pracował całe życie.
Na domiar złego właściciel musi mierzyć się również z ciężką chorobą nowotworową. Przeszczep szpiku kostnego to ratunek dla restauratora z Gdańska. Restauracja „Pod przykryfką” zaczęła prowadzić dorosła córka Zbyszka, Agnieszka. Jako jedyna wierzy jeszcze, że lokal może odnieść sukces. Nieliczni goście, którzy do nich zaglądają, od razu wychodzą. Na nic zdaje się dobre jedzenie i oryginalny wystrój sali. Agnieszka uznała, że jedynym ratunkiem może być dla nich Magda Gessler. Czy Magdzie Gessler uda się uratować gdańską restaurację?
Twoja restauracja ma kłopoty? Zgłoś się do programu "Kuchenne Rewolucje"!
Twoja restauracja potrzebuje pomocy? Zgłoś się do kreatorki stylu i smaku — Magdy Gessler. Wyślij zgłoszenie i poddaj się "Kuchennym rewolucjom"! Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem. Formularz zgłoszeniowy wypełnisz TUTAJ.
- Magda Gessler musiała poskromić wybuchowego właściciela! "Kuchenne rewolucje" w Pierogatce
- Zgłoś się do "Kuchennych Rewolucji"!
Autor: Jakub Tuchaj