"Kuchenne rewolucje" - co Magda Gessler sądzi o daniach z restauracji "Na Winklu"?
W trakcie degustacji, Magda Gessler nie szczędzi krytyki, zaczynając od tradycyjnego polskiego rosołu. Krytykuje go za brak smaku, sugerując, że głównymi składnikami wydają się być jedynie woda i pieprz.
W tym rosole główną rolę odgrywa woda i pieprz, czyli nie ma żadnego smaku! Pomimo estetycznych starań i dużej ilości pieprzu, ten rosół rosołem - nie jest!
Następnie na stole pojawia się włoska carbonara. Pomimo braku parmezanu, danie zostaje ocenione jako dobrze przygotowane i smaczne. To chwila triumfu dla Kamila, który widzi, że nawet drobne zmiany mogą sprawić, że danie nabiera smaku i przykuwa uwagę.
Ta carbonara jest zrobiona idealnie (...) Jest zrobiona " po włosku"
Obecność i rady Magdy Gessler stają się impulsem do zmiany, inspirując młodych właścicieli do działania. Czy restauracja "Na Winklu" odzyska swoją dawną świetność? Czy restauratorzy zdołają naprawić swoją relację i wspólnie prowadzić lokal ku sukcesowi?
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w Player.pl
"Kuchenne rewolucje" - co wydarzyło się w 4. odcinku?
Jeden z właścicieli - Kamil, nieustannie inwestuje w restaurację, choć straty stają się coraz bardziej dotkliwe. Jego zaangażowanie nie przynosi jednak spodziewanych efektów, co powoduje napięcie między nim a drugim właścicielem - również Kamilem, który zaczyna tracić pewność siebie w roli szefa kuchni. W stolicy Podhala warunki do prowadzenia restauracji są specyficzne i wymagające. W efekcie lokal Na "Winklu" świeci pustkami, zespół się w pracy nudzi, a szefowie liczą straty.
Czytaj też:
Autor: Kinga Rysula