Kuchenne rewolucje na warszawskiej Woli. Od foodtrucka do pizzerii
Paweł i Radek to dwaj przyjaciele, którzy od zawsze mieli wspólną pasję – pizzę. Ich przygoda z gastronomią rozpoczęła się w foodtrucku, gdzie serwowali klasyczne, włoskie specjały na ulicach Warszawy. Pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę, a popularność ich pizzy rosła z każdym dniem.
Chcieliśmy się rozwijać z foodtruckiem. Nie chcieliśmy stać w miejscu
Podjęli odważną decyzję o otwarciu stacjonarnej pizzerii na warszawskiej Woli, nadając jej nazwę „Piccownia” – taką samą, jaką nosił ich foodtruck. Lokal, wyposażony w imponujący piec opalany drewnem, miał przyciągać zarówno mieszkańców, jak i turystów, jednak rzeczywistość okazała się mniej kolorowa. Mimo ich wiedzy i doświadczenia w branży, zainteresowanie nową pizzerią było zaskakująco niskie.
Wielkie otwarcie lokalu, a przez cały dzień sprzedaliśmy tylko 3 pizze
Sytuacja zmusiła ich do wprowadzenia nowych pozycji w menu, które miały być dostępne wyłącznie w restauracji, lecz to również nie przyniosło oczekiwanych rezultatów.
Magda Gessler na ratunek restauracji Piccownia
Problemy zaczęły się piętrzyć. Koszty utrzymania lokalu okazały się znacznie wyższe, niż przypuszczali.
Sam czynsz i media w tym lokalu to już 10 tysięcy złotych, a jeszcze dochodzi pracownik
Koszty tego miejsca nie są małe, no a pieniędzy fizycznie z tego lokalu nie ma, żeby tego opłacić
Poczucie porażki i bezradności doprowadziły ich do momentu, w którym jedynym ratunkiem mogła być interwencja Magdy Gessler.
Czy słynna restauratorka zdoła wskrzesić Piccownię i przywrócić jej dawną świetność? Przed widzami emocjonujący odcinek pełen wyzwań, łez i nadziei na lepsze jutro. Zmagania Pawła i Radka to jednak dopiero początek sezonu, który zapowiada się niezwykle interesująco.
Kuchenne rewolucje - co czeka nas w nowym sezonie?
W kolejnych odcinkach Magda Gessler odwiedzi m.in. restaurację Meltini w Katowicach, gdzie dwóch wspólników – Polak i Ukrainiec – stara się uratować swoje wspólne przedsięwzięcie. Czy odmienna wizja prowadzenia restauracji doprowadzi ich do sukcesu, czy raczej do jeszcze większych problemów? Z kolei w Bobrowej, w restauracji Paleta Smaków, Magda Gessler będzie musiała zmierzyć się z kulinarną katastrofą i naprawić błędy młodej pary, która powróciła z Londynu, by spełnić swoje marzenie o własnym lokalu.
Nowy sezon "Kuchennych rewolucji" przyniesie wiele emocji, nieoczekiwanych zwrotów akcji i, jak zawsze, niezapomniane kulinarne metamorfozy. Nie przegapcie pierwszego odcinka już 5 września!
Czytaj też:
- Kasia Warnke o Wronce. "Moja postać jest skrajnie niedojrzała"
- Ewa Swoboda i Sobel gośćmi premierowego odcinka nowego sezonu programu Kuby Wojewódzkiego!
Autor: Paweł Kopała