- "Kuchenne rewolucje" w Lublinie. Jak zmieniła się restauracja "Pizzalover" – metamorfoza
- "Kuchenne rewolucje" w Lublinie. Powrót Magdy Gessler do restauracji ''Dieci Finestre" – sprawdź, czy rewolucja się udała "Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!
Fragment programu "Kuchenne rewolucje" zobaczysz na górze strony.
''Kuchenne rewolucje'' w Lublinie odc. 3. Jak zmieniła się restauracja ''Pizzalover'' - metamorfoza?
Trzeci odcinek ''Kuchennych rewolucji'' przeniósł widzów do Lublina, gdzie Magda Gessler odwiedziła pizzerię ''Pizzalover'' i rozpoczęła prawdziwą rewolucję. Dawid, właściciel lokalu, zakochany w swojej pracy i kreatywny samouk, mimo talentu i pysznej pizzy, tonął w długach. Restauratorka postanowiła zmienić wnętrze i menu tak, by lokal stał się miejscem przyjaznym dla gości, a zarazem wyjątkowym pod względem smaków.
Wnętrze lokalu zachowało proste, drewniane stoły, ale pojawiły się lekkie poduszki, kwiaty, świece oraz wielkie liście bazylii oprawiające okna. Nowa, delikatna zastawa dopełniała efekt przytulnej i eleganckiej przestrzeni. Restauracja otrzymała nową nazwę – ''Dieci Finestre'' – i zaprasza gości na Nowy Świat 40B w Lublinie.
Magda wprowadziła potrawy pełne świeżych i intensywnych smaków, które wyróżniają lokal spośród innych: -Bułeczki faszerowane tapenade, -sałatka z ośmiornicą, -pasta z oliwek, kaparów, musztardy, czosnku i anchois, -pizza Parmigiana di Melanzane, -Filetto di Manzo: polędwica wołowa w białym winie z ratatouille i pesto -lody z musztardy
ZOBACZ GALERIĘ ZDJĘĆ:
"Kuchenne rewolucje" w Lublinie, odc. 3. Rewizyta Magdy Gessler w "Dieci Finestre"
Podczas rewizyty po rewolucji Magda skosztowała nowych dań. Bułeczki okazały się przepyszne, a pizza – choć pomidory były blade – była dobrze wypieczona, z chrupiącym brzegiem.
Brakuje jej tylko siły pomidora i parmezanu, ale jest naprawdę pyszna!– oceniła restauratorka
Polędwica wołowa z grillowaną krewetką i ratatouille była smaczna, choć odrobinę za delikatna w wyrazie smakowym. Ogólnie jednak Magda stwierdziła, że kuchnia idzie w dobrą stronę: pizza wygląda jak milion dolarów, a atmosfera lokalu zachęca gości do powrotów.
''Dieci Finestre'' w Lublinie otwarte jest dla gości przy Nowym Świecie 40B. To miejsce, w którym prostota wnętrza łączy się z wyrafinowanymi smakami, a kreatywność Dawida pod kierunkiem Magdy Gessler nabrała nowego wymiaru.
"Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Autorka/Autor: Kinga Rysula