"Nie ma co do roboty, a syf?". Magda Gessler w Tarnowskich Górach

"Co to ma być?! Wszystko jest otwarte!" - Magda Gessler oceniła czystość w restauracji
Magda Gessler, niezastąpiona w roli kulinarnego detektywa, w ramach programu "Kuchenne rewolucje", odwiedziła Tarnowskie Góry, by zbadać restauracyjne obyczaje i standardy. Tym razem pod lupę wzięła czystość w restauracji "Art-smaku".
Kuchenne rewolucje: Magda Gessler
Kuchenne rewolucje: Magda Gessler

"Kuchenne rewolucje" - inspekcja czystości Magdy Gessler w restauracji "Art-smaku"

W trakcie inspekcji Magda Gessler zauważyła, że choć na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać, że jest czysto, to jednak nie idealnie. Restauratorka zwróciła uwagę na drobne niedociągnięcia, które mogą mieć istotne znaczenie dla jakości serwowanych dań.

No i co? Nie ma, co do roboty, a syf? Co tu się dzieje? Wszystko jest otwarte, co to ma być?!
- skomentowała Magda Gessler

Jednym z głównych zarzutów było nieprawidłowe przechowywanie produktów. Magda zauważyła, że wiele z nich nie było właściwie zapakowanych - otwarte opakowania, niewystarczające zabezpieczenie przed dostępem powietrza czy wilgocią.

Tak drobne, ale istotne szczegóły są dla Magdy Gessler kluczowe. Bezpieczeństwo żywności i czystość w kuchni są fundamentem udanej restauracji, a restauratorka nie szczędzi uwag, gdy dostrzega niedociągnięcia. Dla niej, każdy detal ma znaczenie, gdyż wpływa nie tylko na smak i jakość podawanych dań, ale także na zdrowie i bezpieczeństwo gości.

Kuchenne rewolucje 28, odcinek 11
Kuchenne rewolucje, odcinek 11
Kuchenne rewolucje, odcinek 11
Kuchenne rewolucje, odcinek 11
Kuchenne rewolucje, odcinek 11
+18
Zobacz galerię

Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w Player.pl

"Kuchenne rewolucje" - co wydarzyło się w poprzednim odcinku?

Czy można tak bardzo chcieć prowadzić swój biznes, że mieszka się w namiocie przy temperaturze bliskiej zeru. Tak, można… Kalinowiec to niewielka wieś w województwie mazowieckim, zlokalizowana pomiędzy Łochowem a Węgrowem. To rodzinne strony Eweliny, właścicielki baru. Tutaj właśnie, po nieudanych próbach znalezienia satysfakcjonującej i uczciwie płatnej pracy, postanowiła prowadzić niewielki przydrożny bar. Zaczęła w czerwcu 2022 roku i wszystko zaczęło się dobrze, klientów nie brakowało, jedzeniem byli zachwyceni, ale…lato minęło, a wraz z nim zniknęli z okolicy liczni działkowicze i turyści spływający Liwcem na kajakach. I zaczęły się kłopoty…pomimo ruchliwej trasy i wyobrażeń właścicielki, że będą się tutaj zatrzymywać kierowcy TIR-ów zimny, brzydki, nieogrzewany baraczek zaczął świecić pustkami.

Niewielkie, skromne finansowe zaplecze szybko się wyczerpało, długi zaczęły rosnąć i przygniatać coraz mniej optymistyczną Ewelinę. Spiętrzyły się także kłopoty osobiste. Do Magdy Gessler została skierowana rozpaczliwa prośba o pomoc. Nadzieja Eweliny na przybycie ekspertki była niewielka bo… w takim miejscu rewolucji jeszcze nie było. Magda Gessler postanowiła podjąć wyzwanie i rewolucja z siłą huraganu wtargnęła do Kalinowca.

Kuchenne rewolucje, sezon 28, odcinek 10

240506_KUCHENNE_REWOLUCJE_TC_12_WWW
Kuchenne rewolucje: Powrót do "Baru Stop nad Liwcem"
Kuchenne rewolucje: Powrót do "Baru Stop nad Liwcem"
Kuchenne rewolucje: Finałowa kolacja w "Bar Stop nad Liwcem"
Kuchenne rewolucje: Finałowa kolacja w "Bar Stop nad Liwcem"
Kuchenne rewolucje: Inspekcja kuchni w "Schabowy i spółka"
Kuchenne rewolucje: Inspekcja kuchni w "Schabowy i spółka"
Kuchenne rewolucje: Magda Gessler przedstawia plan rewolucji w "Schabowy i spółka"
Kuchenne rewolucje: Magda Gessler przedstawia plan rewolucji w "Schabowy i spółka"
Kuchenne rewolucje: Z jakimi problemami zmaga się "Schabowy i spółka"?
Kuchenne rewolucje: Z jakimi problemami zmaga się "Schabowy i spółka"?
Kuchenne rewolucje: Degustacja Dań w "Schabowy i spółka"
Kuchenne rewolucje: Degustacja Dań w "Schabowy i spółka"
Kuchenne rewolucje: Poznaj bohaterów 10. odcinka
Kuchenne rewolucje: Poznaj bohaterów 10. odcinka

Czytaj też:

Autor: Kinga Rysula

podziel się:

Pozostałe wiadomości