Kuchenne rewolucje - co wydarzy się w 10. odcinku?
W dziesiątym odcinku "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler zmierzy się z wyjątkowym wyzwaniem – przywróceniem życia przydrożnemu barowi w Kalinowcu. Po obiecującym początku, letniego boomu i entuzjastycznych recenzjach, Ewelina, właścicielka baru, znalazła się na krawędzi bankructwa. Zniknięcie klientów po sezonie letnim, wraz z narastającymi długami, stawiły ją przed nie lada problemem.
Lato minęło, a wraz z nim ulotniły się liczne grupy turystów i działkowiczów, pozostawiając Ewelinę w walce z lodowatymi wiatrami pustki. Jej bar, choć serwował smakołyki, stał się schronieniem tylko dla samotnych myśli. Długi zaczęły narastać, a nadzieja zaczęła gasnąć. Ewelina znajduje się w niecodziennej sytuacji, gdzie jej relacje z byłym mężem oraz teściową wydają się być dość skomplikowane. Przedmiotem tego sporu jest dom, który wciąż pozostaje niedokończony. Zaskakujące jest to, że właścicielka pobliskiej restauracji zdecydowała się spać w namiocie na terenie posesji, nawet w mroźne noce, gdzie temperatura sięgała -5 stopni.
W desperacji Ewelina zwróciła się o pomoc do Magdy Gessler, której reputacja w dziedzinie gastronomii i odbudowy biznesów sięgała daleko poza granice Polski. Czy słynna restauratorka zdoła odwrócić niekorzystny trend?
Czy kuchenna magia Magdy okaże się wystarczająca, aby ocalić ten skromny bar od zapomnienia? W trakcie odcinka widzowie będą świadkami emocjonującej walki o przetrwanie biznesu, ale także o odzyskanie osobistego spokoju przez Ewelinę.
"Kuchenne Rewolucje" to program pełen niespodzianek, a dziesiąty odcinek obiecuje być jednym z najbardziej wzruszających i inspirujących dotąd. Czy Kalinowiec stanie się miejscem, które przyciągnie nie tylko lokalnych mieszkańców, ale także smakoszy z całego regionu? Odpowiedź na to pytanie już w najbliższy czwartek o godzinie 21:35, tylko w TVN!
"Kuchenne rewolucje" - co wydarzyło się w poprzednim odcinku?
Kuchenne rewolucje, sezon 28, odcinek 9
W Myszęcinie, niewielkiej wsi położonej o krok od kojarzonego ze słynną figurą Świebodzina, a z drugiej strony przy autostradzie łączącej Poznań z Berlinem od dwóch lat działa prowadzona przez Dawida restauracja o staropolskiej nazwie Gościniec. Jednak mimo dobrej lokalizacji jedynymi gośćmi w gościnnym z nazwy Gościńcu są Dawid i jego dzielna załoga pod wodzą rozrywkowego szefa kuchni Adriana. Wszyscy świetnie się tu bawią, tylko nie goście. Bo ci omijają lokal szerokim łukiem. Dawid cały czas dokłada do restauracji ze swojego drugiego biznesu, firmy budowlanej. Gościńca nie zamyka chyba tylko przez sentyment, bo poznał tu miłość swojego życia Julię. Ale cierpliwość i pieniądze na dokładanie do interesu kończą się.
W trakcie powrotu do "Jedz! Niebecz", Magda Gessler przeprowadziła swój kulinarny test. Smak, prezentacja, perfekcyjne dopracowanie – to są kryteria, które decydują o sukcesie tego kulinarnego przedsięwzięcia. Jak się okazuje, wyniki są imponujące.
Kaszanka, choć wymaga jeszcze pewnych poprawek, otrzymuje pochwałę za potencjał. Zupa "niebecz", choć trochę przegotowana, jest bardzo smaczna. A polędwica oraz schab z jelenia? Jak twierdzi sama Magda Gessler - doskonałe i godne najwyższych not.
Obłęd! To wyjątkowo dobrze zrobione danie! Wydaje mi się, że jest to wielkim świętem zjeść dobre danie z dziczyzny w Polsce!
Ocena Magdy Gessler nie pozostawia złudzeń – "Jedz! Niebecz" ma potencjał, który warto podtrzymać i rozwijać. Właściciele restauracji otrzymują więc nie tylko pochwałę, ale i wyzwanie – utrzymać tę doskonałość i dbać o kulinarną jakość.
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w Player.pl
Autor: Paweł Kopała