Kuchenne rewolucje: nietypowe, antywłoskie połączenia smaków
Już na wstępie Magda Gessler wyraziła swoje zdumienie ilością pizz na karcie. Zdecydowała się na trzy pozycje: Margheritę, pizzę Antonio oraz pizzę Italiana vera. W momencie, gdy na stole pojawiła się pizza Antonio, restauratorka z trwogą spojrzała na nietypowe połączenie smaków. Owocowa pizza została podzielona na pół: jedna część z brzoskwinią i bekonem, druga z bananami, ananasem, pieczarkami, szynką i majonezem.
Ciężko będzie to zjeść…
Restauratorka dostrzegła również, że talerz, na którym podano danie, był plastikowy, co w przypadku podawania gorącej pizzy stanowi ogromny błąd.
Wkrótce jedna z kelnerek wyjaśniła, że talerz wykonany z melaminy może w kontakcie z ciepłym jedzeniem powodować reakcje alergiczne, co wzbudziło dodatkowe zastrzeżenia Gessler. Po krótkim czasie restauratorka spróbowała pizzy Antonio.
Słodkie ciasto, od cholery cukru. Co tu się dzieje? Ananas z puszki, majonez słodki, szynka jest podejrzana, ja jej nie jem. Banan z majonezem i surową pieczarką nie smakuje... Okropne to jest
Kuchenne rewolucje: margharita ze spalonym serem
Kolejna na stół trafiła Margherita, która również nie zyskała uznania Gessler.
Spalony ser, brak pomidora i brak chęci połknięcia tego
W mgnieniu oka wypluła kawałek pizzy z ust... Ostatecznie przyszedł czas na pizzę Italiano vera, której składnikiem była szynka prosciutto crudo i pesto bazyliowe.
Co się stało tej pizzy, że ją ktoś za przeproszeniem obrzezał? Te brzegi, które są najważniejsze, tak wycinają? Pomidora brak znowu... Pesto się zgadza, jest dobre. I to jest jedyna rzecz, która jest włoska
Czy Magda Gessler zdoła wprowadzić zmiany, które ożywią pizzę Antonio?
Czytaj też:
- Karolina Kominek dołączyła do "Szadzi". Kogo zagra?
- Czy da się uratować samochód zalany przez powódź?
Autor: Paweł Kopała