Kolejny odcinek "Kuchennych rewolucji" dostarczył widzom nie lada emocji. Tym razem Magda Gessler zawitała do Gdyni, gdzie swoją restaurację prowadzą Weronika i Tarik – para marząca o serwowaniu tureckich smaków, która jednak przejęła... pizzerię. Już od pierwszych chwil widać było, że rewolucja w "Worku mąki" nie będzie łatwa. Jednak to, co wydarzyło się podczas pierwszej degustacji, przeszło najśmielsze oczekiwania!
- Co wydarzyło się podczas degustacji w 5. odcinku 30. sezonu "Kuchennych rewolucji"?
- "Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!
Fragment programu "Kuchenne rewolucje" zobaczysz na górze strony.
"Kuchenne rewolucje" w Gdyni, odc. 5. Jak przebiegła degustacja w restauracji "Worek mąki"?
Zanim Magda Gessler spróbowała pizzy, na jej stole pojawił się klasyczny rosół. Niestety, to, co znalazło się w talerzu, bardziej przypominało letnią tłustą wodę niż esencjonalny bulion. Restauratorka nie gryzła się w język:
Masakra, żadnych przypraw, nic! Woda!- skomentowała Magda Gessler
Kolejną pozycją do oceny była pizza, która na pierwszy rzut oka wyglądała całkiem nieźle. Jednak w momencie, gdy Magda Gessler spróbowała dodatków, emocje sięgnęły zenitu. Szczególnie kontrowersyjna okazała się tajemnicza konfitura, której smak kompletnie nie przypadł jej do gustu.
''To ohydne! Tragedia!" – podsumowała restauratorka, podkreślając, że to z pewnością nie jest konfitura z żurawiny.
Gdy w końcu dostarczono ową konfiturę do weryfikacji, okazało się, że Magda miała rację – produkt zupełnie odbiegał od deklarowanego smaku i jakości. W odpowiedzi na ten kulinarny skandal restauratorka rzuciła nie tylko produktem, ale i talerzem pizzy! W tym przypadku było jasne, że cierpliwość prowadzącej się wyczerpała.
Pierwszy dzień rewolucji w "Worku mąki" zakończył się prawdziwą katastrofą. Przed Weroniką i Tarikiem ogromne wyzwanie – czy uda im się podnieść z kulinarnego chaosu i stworzyć restaurację, która przyciągnie gości?
Czytaj też: Nowy sezon "Kuchennych rewolucji" będzie wyjątkowy. Co nas czeka w 30. jubileuszowej edycji?
"Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Autor: Kinga Rysula