''Kuchenne rewolucje'' w Gdyni. Szokująca degustacja w restauracji "Worek mąki". Poleciał talerz

Kuchenne rewolucje 30, odcinek 5
''Kuchenne rewolucje'' w Gdyni. Szokująca degustacja w restauracji "Worek mąki"!

Kolejny odcinek "Kuchennych rewolucji" dostarczył widzom nie lada emocji. Tym razem Magda Gessler zawitała do Gdyni, gdzie swoją restaurację prowadzą Weronika i Tarik – para marząca o serwowaniu tureckich smaków, która jednak przejęła... pizzerię. Już od pierwszych chwil widać było, że rewolucja w "Worku mąki" nie będzie łatwa. Jednak to, co wydarzyło się podczas pierwszej degustacji, przeszło najśmielsze oczekiwania!

Na skróty
  • Co wydarzyło się podczas degustacji w 5. odcinku 30. sezonu "Kuchennych rewolucji"?
  • "Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!

Fragment programu "Kuchenne rewolucje" zobaczysz na górze strony.

"Kuchenne rewolucje" w Gdyni, odc. 5. Jak przebiegła degustacja w restauracji "Worek mąki"?

Zanim Magda Gessler spróbowała pizzy, na jej stole pojawił się klasyczny rosół. Niestety, to, co znalazło się w talerzu, bardziej przypominało letnią tłustą wodę niż esencjonalny bulion. Restauratorka nie gryzła się w język:

Masakra, żadnych przypraw, nic! Woda!
- skomentowała Magda Gessler
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 5
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 5

Kolejną pozycją do oceny była pizza, która na pierwszy rzut oka wyglądała całkiem nieźle. Jednak w momencie, gdy Magda Gessler spróbowała dodatków, emocje sięgnęły zenitu. Szczególnie kontrowersyjna okazała się tajemnicza konfitura, której smak kompletnie nie przypadł jej do gustu. 

''To ohydne! Tragedia!" – podsumowała restauratorka, podkreślając, że to z pewnością nie jest konfitura z żurawiny.

Kuchenne rewolucje 30, odcinek 5
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 5

Gdy w końcu dostarczono ową konfiturę do weryfikacji, okazało się, że Magda miała rację – produkt zupełnie odbiegał od deklarowanego smaku i jakości. W odpowiedzi na ten kulinarny skandal restauratorka rzuciła nie tylko produktem, ale i talerzem pizzy! W tym przypadku było jasne, że cierpliwość prowadzącej się wyczerpała.

Pierwszy dzień rewolucji w "Worku mąki" zakończył się prawdziwą katastrofą. Przed Weroniką i Tarikiem ogromne wyzwanie – czy uda im się podnieść z kulinarnego chaosu i stworzyć restaurację, która przyciągnie gości?

Czytaj też: Nowy sezon "Kuchennych rewolucji" będzie wyjątkowy. Co nas czeka w 30. jubileuszowej edycji?

Kuchenne rewolucje 30, odcinek 5
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 5
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 5
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 5
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 5
+6
Zobacz galerię

"Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!

Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.

Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.

podziel się:

Pozostałe wiadomości