- "Kuchenne rewolucje" w Świerklanach. Co wydarzyło się podczas degustacji w 12. odcinku 30. sezonu programu?
- "Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!
Fragment programu "Kuchenne rewolucje" zobaczysz na górze strony.
"Kuchenne rewolucje" w Świerklanach , odc. 12. Jak przebiegła degustacja w restauracji ''Stodoła"?
Magda Gessler rozpoczęła swoją wizytę tradycyjnie – od degustacji dań serwowanych na co dzień gościom karczmy. Na stole pojawiły się: żurek, kwaśnica na żeberku, de volaille z masłem i pietruszką, kluski, sos, a także pstrąg – rzekomo z górskiego potoku.
Już pierwszy kontakt z kwaśnicą nie zwiastował niczego dobrego. ''Nie jest najgorsza'' – przyznała Magda, jednak od razu wskazała braki: brak ziemniaków, niedostateczna ilość kwasu, gulaszowy wygląd. Jedynym pozytywnym akcentem było żeberko i kapusta, które określiła jako ''do przeżycia''.
Niestety, to był jedyny punkt programu, który przeszedł zaledwie z oceną „średni”. Kolejny w kolejce – żurek – został dosłownie zmasakrowany przez restauratorkę.
Straszny zakwas, okropne! Nieprzyprawione, brak soli, pieprzu!- skomentowała Magda Gessler
Kulminacją degustacyjnej katastrofy był kotlet de volaille. W teorii – klasyka polskiej kuchni, w praktyce – dramat. ''Nie ma masła. Ugotowany jak jajko, tak twardy, że nie można przekroić'' – skwitowała Gessler. Towarzyszące mu kluski okazały się jedynym elementem dania, który otrzymał pochwałę – niestety, popsuł je sos o ciemnej, chemicznej konsystencji, który zdominował talerz.
Ostatnia nadzieja? Ryba – pstrąg. Jak się okazało – kolejny zawód.
Ani soli, ani masła. Suche! On nawet soli k***a nie ma, przepraszam!- wykrzyknęła Magda Gessler
Po krótkiej przerwie kucharki – wyraźnie zestresowane obecnością kamery i surową oceną – podjęły drugą próbę. Efekt? Surowa ryba. Magda Gessler, wyraźnie wyczerpana poziomem niekompetencji w kuchni, rozbiła talerz o podłogę. Symboliczny gest kończący fatalne pierwsze spotkanie z menu karczmy ''Stodoła''.
Czytaj też: Magda Gessler wraca z drugim sezonem talk-show "Magda gotuje Internet". Znamy datę premiery!
"Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Autor: Kinga Rysula
Źródło zdjęcia głównego: TVN