Finał 30. sezonu ''Kuchennych rewolucji''. Gorzki smak porażki w ''Stodole'' ze Świerklan. Talerz wylądował na podłodze… 

Kuchenne rewolucje 30: Degustacja w "Karczmie Stodoła"
Świerklany, malownicza miejscowość tuż przy węźle autostrady A1, stała się sceną dramatycznego finału 30. sezonu ''Kuchennych rewolucji''. Karczma Stodoła, prowadzona przez 35-letniego Wojtka – kelnera z doświadczeniem, ale bez menedżerskiej wprawy – miała być spełnieniem jego kulinarnych marzeń. Niestety, marzenia zderzyły się z rzeczywistością już na samym początku wizyty Magdy Gessler.
Kluczowe fakty:
  • "Kuchenne rewolucje" w Świerklanach. Co wydarzyło się podczas degustacji w 12. odcinku 30. sezonu programu?
  • "Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!

Fragment programu "Kuchenne rewolucje" zobaczysz na górze strony.

"Kuchenne rewolucje" w Świerklanach , odc. 12. Jak przebiegła degustacja w restauracji ''Stodoła"?

Kuchenne rewolucje: Degustacja w "Karczmie Stodoła" cz. 2

Magda Gessler rozpoczęła swoją wizytę tradycyjnie – od degustacji dań serwowanych na co dzień gościom karczmy. Na stole pojawiły się: żurek, kwaśnica na żeberku, de volaille z masłem i pietruszką, kluski, sos, a także pstrąg – rzekomo z górskiego potoku.

Już pierwszy kontakt z kwaśnicą nie zwiastował niczego dobrego. ''Nie jest najgorsza'' – przyznała Magda, jednak od razu wskazała braki: brak ziemniaków, niedostateczna ilość kwasu, gulaszowy wygląd. Jedynym pozytywnym akcentem było żeberko i kapusta, które określiła jako ''do przeżycia''.

Niestety, to był jedyny punkt programu, który przeszedł zaledwie z oceną „średni”. Kolejny w kolejce – żurek – został dosłownie zmasakrowany przez restauratorkę.

Straszny zakwas, okropne! Nieprzyprawione, brak soli, pieprzu!
- skomentowała Magda Gessler
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 12
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 12

Kulminacją degustacyjnej katastrofy był kotlet de volaille. W teorii – klasyka polskiej kuchni, w praktyce – dramat. ''Nie ma masła. Ugotowany jak jajko, tak twardy, że nie można przekroić'' – skwitowała Gessler. Towarzyszące mu kluski okazały się jedynym elementem dania, który otrzymał pochwałę – niestety, popsuł je sos o ciemnej, chemicznej konsystencji, który zdominował talerz.

Ostatnia nadzieja? Ryba – pstrąg. Jak się okazało – kolejny zawód.

Ani soli, ani masła. Suche! On nawet soli k***a nie ma, przepraszam!
- wykrzyknęła Magda Gessler

Po krótkiej przerwie kucharki – wyraźnie zestresowane obecnością kamery i surową oceną – podjęły drugą próbę. Efekt? Surowa ryba. Magda Gessler, wyraźnie wyczerpana poziomem niekompetencji w kuchni, rozbiła talerz o podłogę. Symboliczny gest kończący fatalne pierwsze spotkanie z menu karczmy ''Stodoła''.

Czytaj też: Magda Gessler wraca z drugim sezonem talk-show "Magda gotuje Internet". Znamy datę premiery!

"Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!

Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.

Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.

podziel się:

Pozostałe wiadomości