Szczera rozmowa Magdy Gessler z Sylwią otworzyła oczy właścicielce restauracji w Łodzi. Sylwia musi polubić siebie i zadbać nie tylko o kuchnię.
O odzyskującej dawny blask ulicy Piotrowskiej w Łodzi słyszał każdy. Dziś mieszkańców karmi się tu na różne sposoby, a na jeden z nich, ukryty w podwórku pięknej secesyjnej kamienicy, wpadli małżonkowie Sylwia i Irek. Powołali do życia „Gargoły”, gdzie karmią klientów smakami Podhala. To z sentymentu do gór, w których się poznali i w których to narodziła się ich miłość. Para ma już kulinarne doświadczenie, bo wcześniej przez trzy lata prowadziła z powodzeniem bistro w Urzędzie Skarbowym. Wreszcie odważyli się, by zrealizować swoje wielkie marzenie i otworzyć własną restaurację. Ale najwyraźniej, ani mieszkańcy Łodzi ani turyści nie chcą gór na nizinach, bo lokal zazwyczaj świeci pustkami. Pandemia dodatkowo pogrążyła biznes i właściciele nie mają już pieniędzy na wypłaty dla załogi. Dramatyczna sytuacja finansowa fatalnie wpływa też na ich małżeństwo. Żyjąca w ciągłym stresie para niemal non stop się kłóci. Jedyny ratunek widzą już tylko w Magdzie Gessler. Czy najbardziej znana restauratorka w Polsce zdoła pomóc parze właścicieli?
Rozmowa z Sylwią i Irkiem pokazuje, jaka jest skala problemu w "Gargołach". Małżeństwo ma kłopoty nie tylko w biznesie! Czy ten związek można uratować?
O odzyskującej dawny blask ulicy Piotrowskiej w Łodzi słyszał każdy. Dziś mieszkańców karmi się tu na różne sposoby, a na jeden z nich, ukryty w podwórku pięknej secesyjnej kamienicy, wpadli małżonkowie Sylwia i Irek. Powołali do życia „Gargoły”, gdzie karmią klientów smakami Podhala. To z sentymentu do gór, w których się poznali i w których to narodziła się ich miłość. Para ma już kulinarne doświadczenie, bo wcześniej przez trzy lata prowadziła z powodzeniem bistro w Urzędzie Skarbowym. Wreszcie odważyli się, by zrealizować swoje wielkie marzenie i otworzyć własną restaurację. Ale najwyraźniej, ani mieszkańcy Łodzi ani turyści nie chcą gór na nizinach, bo lokal zazwyczaj świeci pustkami. Pandemia dodatkowo pogrążyła biznes i właściciele nie mają już pieniędzy na wypłaty dla załogi. Dramatyczna sytuacja finansowa fatalnie wpływa też na ich małżeństwo. Żyjąca w ciągłym stresie para niemal non stop się kłóci. Jedyny ratunek widzą już tylko w Magdzie Gessler. Czy najbardziej znana restauratorka w Polsce zdoła pomóc parze właścicieli?
Czas na degustację w "Gargołach". Rosół, kwaśnica i karkówka to dania popisowe Sylwii. Czy zachwycą Magdę Gessler?
O odzyskującej dawny blask ulicy Piotrowskiej w Łodzi słyszał każdy. Dziś mieszkańców karmi się tu na różne sposoby, a na jeden z nich, ukryty w podwórku pięknej secesyjnej kamienicy, wpadli małżonkowie Sylwia i Irek. Powołali do życia „Gargoły”, gdzie karmią klientów smakami Podhala. To z sentymentu do gór, w których się poznali i w których to narodziła się ich miłość. Para ma już kulinarne doświadczenie, bo wcześniej przez trzy lata prowadziła z powodzeniem bistro w Urzędzie Skarbowym. Wreszcie odważyli się, by zrealizować swoje wielkie marzenie i otworzyć własną restaurację. Ale najwyraźniej, ani mieszkańcy Łodzi ani turyści nie chcą gór na nizinach, bo lokal zazwyczaj świeci pustkami. Pandemia dodatkowo pogrążyła biznes i właściciele nie mają już pieniędzy na wypłaty dla załogi. Dramatyczna sytuacja finansowa fatalnie wpływa też na ich małżeństwo. Żyjąca w ciągłym stresie para niemal non stop się kłóci. Jedyny ratunek widzą już tylko w Magdzie Gessler. Czy najbardziej znana restauratorka w Polsce zdoła pomóc parze właścicieli?
O odzyskującej dawny blask ulicy Piotrowskiej w Łodzi słyszał każdy. Dziś mieszkańców karmi się tu na różne sposoby, a na jeden z nich, ukryty w podwórku pięknej secesyjnej kamienicy, wpadli małżonkowie Sylwia i Irek. Powołali do życia „Gargoły”, gdzie karmią klientów smakami Podhala. To z sentymentu do gór, w których się poznali i w których to narodziła się ich miłość. Para ma już kulinarne doświadczenie, bo wcześniej przez trzy lata prowadziła z powodzeniem bistro w Urzędzie Skarbowym. Wreszcie odważyli się, by zrealizować swoje wielkie marzenie i otworzyć własną restaurację. Ale najwyraźniej, ani mieszkańcy Łodzi ani turyści nie chcą gór na nizinach, bo lokal zazwyczaj świeci pustkami. Pandemia dodatkowo pogrążyła biznes i właściciele nie mają już pieniędzy na wypłaty dla załogi. Dramatyczna sytuacja finansowa fatalnie wpływa też na ich małżeństwo. Żyjąca w ciągłym stresie para niemal non stop się kłóci. Jedyny ratunek widzą już tylko w Magdzie Gessler. Czy najbardziej znana restauratorka w Polsce zdoła pomóc parze właścicieli?
Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl
ZAPRASZAMY :)
Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl
ZAPRASZAMY :)
Jak Wam się podoba nowa koncepcja? Oglądajcie
Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl
ZAPRASZAMY :)
Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl
ZAPRASZAMY :)
Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl
ZAPRASZAMY :)
W Barlinku potrzebna była natychmiastowa pomoc Magdy Gessler!
Nowy sezon Kuchenne Rewolucje w każdy czwartek o 21:30
Magda Gessler zdradziła nam jakie jest jej ulubione danie. Sprawdź WIDEO!
Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl
ZAPRASZAMY :)!
Magda Gessler opowiedziała nam co napędza ją do działania! Poznajcie odpowiedź!
Jakie błędy popełniają restauratorzy? Magda Gessler zdradziła nam jak wybrnąć nawet z najcięższych sytuacji na drodze do sukcesu!
A już jutro bardzo dużo emocji i wiele problemów...
To będzie bardzo ekscytujący odcinek prosto z Barlinka. Zobaczcie zwiastun!
Premiera: 21:30 w TVN!
Odcinek możecie również obejrzeć na player.pl!
Magda Gessler po raz kolejny musiała wprowadzić zmiany nie tylko w karcie dań, ale również w życiach pracowników restauracji. "Wielkopolanka" nie mogła dobrze prosperować między innymi przez alkoholizm właścicielki oraz jej partnera.
Dowiedz się więcej:
Barlinek zwany niegdyś małym Berlinem to miasto niewielkie, ale wiekowe, liczące sobie niemal 750 lat. W samym centrum, na rynku przy parku, zatrzymać się można w restauracji Wielkopolanka. Lokal o bardzo długiej, jeszcze przedwojennej tradycji, pięć lat temu przejęła Olga. Wcześniej pracowała tu jako kelnerka, ale gdy właściciel postanowił sprzedać lokal, zdecydowała się skorzystać z oferty. Choć trudno nazwać okazją półtora miliona złotych kredytu, jaki zaciągnęła na własny gastronomiczny biznes. Szybko okazało się, że z niewielkich utargów nie da się spłacać astronomicznych rat kredytu i utrzymać restauracji. Pojawiły się też zaległości w ZUS-ie i w Urzędzie Skarbowym. W tej sytuacji Olgi zupełnie nie stać na zatrudnianie kogokolwiek. W prowadzeniu restauracji pomaga jej życiowy partner Marek. Przez swoje uzależnienie mężczyzna potrafi znikać jednak na wiele dni, zostawiając Olgę samą. Wtedy z pomocą przychodzi piętnastoletnia córka kobiety Daria i jej osiemnastoletni chłopak Dominik. To właśnie nastolatka poprosiła Magdę Gessler o pomoc. Wrażliwa i niezwykle dojrzała jak na swój wiek dziewczyna wierzy, że znana restauratorka uratuje restaurację jak i cierpiącą na depresję jej mamę. Misja wydaje się niemożliwa, ale przecież Magda Gessler jest ekspertką od spraw niemożliwych.
Premiera w czwartek o 21:30!
Rewolucja jest tam, gdzie ona! Magda Gessler i jej „Kuchenne rewolucje” powracają.
Rewolucja jest tam, gdzie ona! Magda Gessler i jej „Kuchenne rewolucje” powracają. Na widzów czekają kolejne batalie o smak i zmagania z niereformowalnymi restauratorami. Na kulinarnej mapie programu pojawią się Łódź, Częstochowa, Toruń czy Pogorzelice. Przyłącz się do rewolty królowej gastronomii. Viva la rewolucja!
Bądź gotowy na mnóstwo niespodzianek i zabawy
Czy będzie tutaj tak smacznie, jak obiecuje nazwa?
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej... i to włoskiej restauracji!
Zobacz, z jakim problemem borykają się Agnieszka i Sylwester z Zambrowa!
Najnowsza rewolucja z 22. sezonu Kuchennych Rewolucji już jest w Playerze!
Notatnik w dłoń i zapisujemy najlepsze porady Magdy Gessler!
Życiowe, kulinarne, biznesowe: Magda Gessler dzieli się swoimi poradami!
Która metamorfoza wnętrza zrobiła na was największe wrażenie?
Lokali gastronomicznych działają w Krakowie setki, toteż mieszkańcy i turyści apetyt tu mają jak smok. Restaurację „Gorąca Patelnia” od Sukiennic i Rynku Głównego dzielą trzy minuty marszu. Lokal w tak dobrym punkcie prowadzą Max i Kristina, młodzi ludzie pochodzący z Ukrainy. Zakochani do Polski przyjechali cztery lata temu, uciekając spod ogarniętego wojną Doniecka. Od tego czasu pilnie uczyli się naszego języka i ciężko pracowali siedem dni w tygodniu po kilkanaście godzin, każdy grosz odkładając na swój wymarzony gastronomiczny biznes. W „Gorącą Patelnie” włożyli na start 130 tysięcy złotych. Każdego miesiąca muszą też płacić 10 tysięcy czynszu. Niestety klientów nie widać, czasem przez cały dzień nie zajrzy tam pies z kulawą nogą. Proponowana przez właścicieli kuchnia polska nie trafiła do podniebień gości. Może para z Ukrainy nie czuje jeszcze polskich smaków? Młodzi ludzie są załamani, ale nie zamierzają się poddawać. O pomoc poprosili Magdę Gessler, która jak wiadomo potrafi czynić cuda z upadającymi restauracjami. Czy i tym razem da radę?
Magda Gessler: Śmierdzi flakiem tak, że łeb odpada!
Oglądajcie nowy odcinek dzisiaj po 21:00!
Widzieliście już nowe odcinki Kuchennych Rewolucji?