Magda Gessler poprosiła kucharzy o przygotowanie pierogów. Niestety egzamin oblały wszystkie zaserwowane jej pierogi. Mdły farsz, zbyt cienkie ciasto to wady wymienione przez Magdę Gessler.
Magda Gessler próbuje znaleźć nić porozumienia z właścicielką restauracji "Palce lizać". Niestety nie może też uzyskać informacji od pozostałej ekipy pierogarni ile gości przyjmują konkretnego dnia. Dlaczego? Właścicielka odpowiada za wszystkich, co dla Magdy Gessler staję się dość niepokojące...Ile ostatecznie gości odwiedza to miejsce? Dowiecie się już dzisiaj!
Oglądajcie odcinek o 21:30 lub na Player.pl
Pierogarnia „Palce lizać” w Łodzi miała przyciągać polską kuchnią mieszkańców i turystów. Dla 53-letniej właścicielki lokal jest wszystkim – spełnieniem marzeń, misją i niemal domem. Pani Beata nie ma bowiem rodziny i - jak sama mówi - restauracja jest największą miłością jej życia i to jej poświęca cały swój czas. Nic więc dziwnego, że z takim podejściem swoich pracowników traktuje jak rodzinę. Tyle że pracownicy nie bardzo chcą, by im matkować. Załoga czuje się przytłoczona przez nadopiekuńczą i wszechobecną szefową. Ale czy to właśnie dziwna atmosfera w pierogarni odstrasza klientów?
Magda Gessler w pierogarni "Palce lizać" zamówiła pierogi. Niestety okazało się, że pierogów w tym miejscu Magdzie Gessler nie uda się spróbować...
Oglądaj odcinek już w czwartek o 21:30!
Zapytaliśmy Magdę Gessler o to, jakie ma podejście do koloru. Co dla niej znaczy i jaką ma wartość? Sprawdźcie, co nam zdradziła!
Zobaczcie WIDEO!
Oglądajcie "Kuchenne rewolucje" w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl.
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Jak zmieniła się "Mąka i Magia" i czy Magda Gessler jest dumna z tej rewolucji?
Czas na najważniejszy egzamin dla "Croccante. Pizza. Mia"! Goście już próbują włoskich dań i pierogów w odnowionym i zupełnie odmienionym miejscu.
Jak ocenią tę rewolucję?!
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Pizza pizzą, ale trzeba być otwartym na nowe smaki!
Magda Gessler zorganizowała właścicielom wyjątkowy kurs pod okiem mistrzyń w lepieniu pierogów.
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Magdy Gessler nie można oszukać! Restauratorka degustuje pizzę "neapolitańską" i czuje, że coś tu jest nie tak. Odczytywanie składu samej szynki wyjaśnia, skąd ten dziwny smak. Ale właścicielka nadal broni tych produktów, w końcu od tego się nie umiera!
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Carbonara ze śmietaną to już dla Magdy Gessler zgroza. Ale carbonara z malowanym, sztucznym boczkiem, to skandal!
Nic dziwnego, że czytanie składu tego "boczku" zawstydza właścicieli...
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Magda Gessler jest w szoku! W tej zambrowskiej pizzerii podaje się śmierdzące dania, carbonarę ze śmietaną i niejadalną pizzę.
Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej i to włoskiej restauracji. Do realizacji planów postanowił podejść metodycznie. Razem z narzeczoną wybrał się w dziesięciodniową podróż do Włoch i tam skupił się na degustowaniu włoskich specjałów. Wrócił przekonany o tym, że o kuchni włoskiej wie niemal wszystko. W swój lokal zainwestował kilkaset tysięcy złotych i swoją kulinarną pasję. Niestety „Mąka i Magia” nie oczarowała gości. Czyżby gastronomiczne doświadczenie Sylwestra i jego wielkie włoskie wakacje nie wystarczyły do tego, by osiągnąć sukces? Zweryfikuje to Magda Gessler!
Magda Gessler ma ogromną radość z urządzania nowych wnętrz restauracji! Czym się kieruje przy wyborze kolorów i detali?
Skąd czerpie inspiracje? Mistrzyni Kuchennych rewolucji zdradziła nam, że ma 10 minut za to, by stworzyć całą koncepcję nowego miejsca!
Zobaczcie WIDEO!
Oglądajcie "Kuchenne rewolucję" w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl
Magda Gessler czerpie inspiracje z kosmosu! :) Wiedzę o kuchni i gotowaniu czerpała od swojej babci i prababci!
Jaki styl wybiera Magda Gessler na planie "Kuchennych rewolucji"? Woli założyć sukienkę czy spódnicę? Ważny jest dla niej komfort pracy. Często wybiera buty z płaską podeszwą, by było jej po prostu wygodnie i komfortowo.
Zobaczcie WIDEO!
Oglądajcie "Kuchenne rewolucje" w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl
Lepszy jest sernik z rodzynkami czy bez?
My znamy wybór Magdy Gessler! :) Jest dość niekonwencjonalny! Królowa Kuchennych rewolucji chętnie sięga po sernik z orzechami włoskimi, skórką pomarańczową i cytrynową. Brzmi pysznie!
Zobaczcie WIDEO!
Oglądajcie "Kuchenne rewolucję" w każdy czwartek o 21:30 i na Player.pl
Posłuchajcie czego życzy Wam w tym roku Magda Gessler z okazji Wielkanocy!
Kasia i Adam to kucharze z zamiłowania, którzy spotkali się, gdy oboje byli już dojrzałymi ludźmi i mieli za sobą nieudane małżeństwa. Wspólnie postanowili zacząć wszystko od nowa, a spełnieniem ich marzeń miała być restauracja „Marysieńka” w Babicach pod Oświęcimiem. Własnym siłami odświeżyli zaniedbane wnętrze na tyle na ile pozwalały im finanse. Adam wie, że wystrojowi „Marysieńki” wiele brakuje, ale Kasia uważa, że najważniejsze jest to co na talerzu. Własna restauracja była marzeniem Kasi, która kocha gotować. Adam również świetnie odnajduje się w kuchni i pomaga w prowadzeniu lokalu.
Ponieważ oboje są samoukami i często korzystają z przepisów rodzinnych w „Marysieńce” postawili na dania domowej kuchni polskiej. Kasia przyznaje, że w gotowanie wkłada całe serce i mnóstwo pracy. Nawet kapusta i ogórki kiszone są tutaj „własnej roboty”. Niestety w „Marysieńce” brakuje klientów. Co prawda goście, którzy od czasu do czasu organizują w ich restauracji imprezy są tak zachwyceni smakiem jej potraw, że biją brawo, to jednak już nie wracają.
Jedzenie jest smaczne, ceny niewygórowane, bo Kasia chce nakarmić wszystkich, nawet tych, których nie stać na posiłek w ich restauracji. Niestety efekt tego jest taki, że pieniędzy zaczyna brakować również właścicielom „Marysieńki”, a oni sami nie potrafią tego zmienić. Z nadzieją oczekują więc pomocy Magdy Gessler.
Zapytaliśmy królową "Kuchennych rewolucji" jakie potrawy pojawią się na jej wielkanocnym stole. Zobaczcie czego na nim nie zabraknie! Brzmi pysznie! Wesołych Świąt!
W Karczmie "Żurawinowa Chatka Zagadka" miłość czuć w każdym daniu! Magda Gessler oceniła smak dań jako obłędny!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Pieczeń z kopytkami w sosie właścicielki Aliny zrobiła na Magdzie Gessler wielkie wrażenie. Alina nie opiekała mięsa, ale mimo wszystko restauratorka uznała, że sam jest idealny! Alina nie kryła swoich łez wzruszenia!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Surówki wyjątkowo mocno smakowały Magdzie Gessler i to by bylło na tyle...
Padło stwierdzenie: "Gotują jak w domu, ale stosują metody, by przyśpieszyć to gotowanie"....
Peklowanie mięsa, tłuste potrawy niestety nie skradły serca. Restauratorka nie była zadowolona z podanych jej potraw w barze "U Skwarka".
Oglądaj odcinek na Player.pl
Oswojone kury babci Jadwigi w kuchni w barze "U Skwarka"?! Babcia Jadwiga ma do nich wielką słabość! Ale jak zareagowała na nie Magda Gessler? Zobaczcie wideo!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Lębork to trzydziestotysięczne miasto w województwie pomorskim. Kilka kilometrów od niego przy drodze z trójmiasta do Szczecina leżą Pogorzelice, gdzie gości w swe progi zaprasza „Bar u Skwarka”. Od kilkunastu miesięcy prowadzą go Alina i Leszek. Małżeństwo z niemal dwudziestoletnim stażem łączy z tym miejscem ogromny sentyment. Jeszcze przed ślubem to tu umawiali się na romantyczne randki i obiecali sobie wtedy, że kiedyś to będzie ich lokal. I marzenie się spełniło, tyle że przyniosło ze sobą masę kłopotów.
Para włożyła w bar całe swoje oszczędności, ale nowy biznes nie przyniósł oczekiwanych zysków i szybko się okazało, że trzeba do niego dopłacać. W barze pomaga mama Aliny Jadwiga i ich osiemnastoletnia córka Martyna. Brak gości nie jest jedynym zmartwieniem rodziny. Właścicielka boryka się z ogromnym bólem, który jest wynikiem dramatycznego wypadku samochodowego sprzed lat. Mimo to Alina pracuje w barze po kilkanaście godzin dziennie, przygotowując domowe jedzenia jak u mamy. Tyle że gości nie widać. Czy Magda Gessler odczaruje to miejsce?
To była rewolucja, która chwyciła za serce! Łzy wzruszenia opanowały restaurację po rewolucji
Flaki śmierdzące łajnem? Takie danie zaserwowano Magdzie w barze "U Skwarka"! Restauratorka uznała, że śmierdzą one g*wnem i kazała się szybko zabrać sprzed jej nosa właścicielowi!
Oglądaj odcinek na Player.pl
Restauracja " U Skwarka" serwuje polską kuchnię - prostą i smaczną. Niestety klientów wciąż brak. Domowe jedzenia jak u mamy. Tyle że gości nie widać. Czy Magda Gessler odczaruje to miejsce?
Premiera w czwartek o 21:30
Oglądaj odcinek n Player.pl