Zambrów to miejscowość położona w województwie podlaskim przy ruchliwej drodze łączącej Białystok z Warszawą. W centrum dwudziestotysięcznego miasta leży atrakcyjny zalew, a nieco na uboczu restauracja „Mąka i Magia”. Jej specjalnością jest pizza, a właścicielem doświadczony ponoć w branży Sylwester. Z gastronomią ma już do czynienia ponad jedenaście lat, wcześniej prowadził drink bar, potem kebab. W końcu zamarzył o własnej... i to włoskiej restauracji!
Zobacz, z jakim problemem borykają się Agnieszka i Sylwester z Zambrowa!
Najnowsza rewolucja z 22. sezonu Kuchennych Rewolucji już jest w Playerze!
Notatnik w dłoń i zapisujemy najlepsze porady Magdy Gessler!
Życiowe, kulinarne, biznesowe: Magda Gessler dzieli się swoimi poradami!
Która metamorfoza wnętrza zrobiła na was największe wrażenie?
Lokali gastronomicznych działają w Krakowie setki, toteż mieszkańcy i turyści apetyt tu mają jak smok. Restaurację „Gorąca Patelnia” od Sukiennic i Rynku Głównego dzielą trzy minuty marszu. Lokal w tak dobrym punkcie prowadzą Max i Kristina, młodzi ludzie pochodzący z Ukrainy. Zakochani do Polski przyjechali cztery lata temu, uciekając spod ogarniętego wojną Doniecka. Od tego czasu pilnie uczyli się naszego języka i ciężko pracowali siedem dni w tygodniu po kilkanaście godzin, każdy grosz odkładając na swój wymarzony gastronomiczny biznes. W „Gorącą Patelnie” włożyli na start 130 tysięcy złotych. Każdego miesiąca muszą też płacić 10 tysięcy czynszu. Niestety klientów nie widać, czasem przez cały dzień nie zajrzy tam pies z kulawą nogą. Proponowana przez właścicieli kuchnia polska nie trafiła do podniebień gości. Może para z Ukrainy nie czuje jeszcze polskich smaków? Młodzi ludzie są załamani, ale nie zamierzają się poddawać. O pomoc poprosili Magdę Gessler, która jak wiadomo potrafi czynić cuda z upadającymi restauracjami. Czy i tym razem da radę?
Magda Gessler: Śmierdzi flakiem tak, że łeb odpada!
Oglądajcie nowy odcinek dzisiaj po 21:00!
Widzieliście już nowe odcinki Kuchennych Rewolucji?
Słupsk to ponad trzystutysięczne miasto o więcej niż siedmiu wiekach historii. W zabytkowej kamienicy niedaleko centrum miasta znalazła tu swoją siedzibę restauracja „Mikołajek”. To lokal z długimi tradycjami, który od roku prowadzi Jolanta. Kobieta ma pewne doświadczenie w gastronomii, bo od dziesięciu lat ze sporym powodzeniem prowadzi w mieście „Pierogarnię”. Zachęcona sukcesem, za ciężkie pieniądze przejęła „Mikołajka”, biorąc w banku 90 tysięcy kredytu. Liczyła na to, że lokal bardzo popularny w czasach PRL-u, znów przyciągnie klientów. Szybko okazało się, że bardzo się myliła. W „Mikołajku” pojawia się dziennie kilku klientów na krzyż i by utrzymać restaurację, Jolanta konsumuje wszystkie zyski z „Pierogarni”. Ale ostatnio i to nie wystarcza. Zdesperowana właścicielka napisała do Magdy Gessler, prosząc ją o ratunek. Nieustraszona restauratorka z wrodzoną sobie energią podjęła się tego niełatwego zadania!
Na warszawskiej Pradze, na parterze jednego z wieżowców restaurację „Na okrągło” prowadzi trzech przyjaciół – Tomasz, Łukasz i Michał. Z tej trójki tylko Michał ma doświadczenie pracy w gastronomii, przez kilka lat był kucharzem i w polskiej i we włoskiej restauracji. Zielony w tej branży Łukasz został pizzermanem, a Tomasz zajął się finansami. Przyjaciołom wydawało się, że wspólny biznes musi wypalić, ale ich entuzjazm szybko wyparował. Serwowane przez nich pizze, pasty, burgery i dania domowe nie znalazły tu swoich wielbicieli.
Czy Magda Gessler pomoże zdesperowanym wspólnikom?
Barlinek zwany niegdyś małym Berlinem to miasto niewielkie, ale wiekowe, liczące sobie niemal 750 lat. W samym centrum, na rynku przy parku, zatrzymać się można w restauracji Wielkopolanka. Lokal o bardzo długiej, jeszcze przedwojennej tradycji, pięć lat temu przejęła Olga. Wcześniej pracowała tu jako kelnerka, ale gdy właściciel postanowił sprzedać lokal, zdecydowała się skorzystać z oferty. Choć trudno nazwać okazją półtora miliona złotych kredytu, jaki zaciągnęła na własny gastronomiczny biznes. Szybko okazało się, że z niewielkich utargów nie da się spłacać astronomicznych rat kredytu i utrzymać restauracji. Pojawiły się też zaległości w ZUS-ie i w Urzędzie Skarbowym. W tej sytuacji Olgi zupełnie nie stać na zatrudnianie kogokolwiek. W prowadzeniu restauracji pomaga jej życiowy partner Marek. Przez swoje uzależnienie mężczyzna potrafi znikać jednak na wiele dni, zostawiając Olgę samą. Wtedy z pomocą przychodzi piętnastoletnia córka kobiety Daria i jej osiemnastoletni chłopak Dominik. To właśnie nastolatka poprosiła Magdę Gessler o pomoc. Wrażliwa i niezwykle dojrzała jak na swój wiek dziewczyna wierzy, że znana restauratorka uratuje restaurację jak i cierpiącą na depresję jej mamę. Misja wydaje się niemożliwa, ale przecież Magda Gessler jest ekspertką od spraw niemożliwych.
Sylwia i Irek powołali do życia „Gargoły”, gdzie karmią klientów smakami Podhala. To z sentymentu do gór, w których się poznali i w których to narodziła się ich miłość. Para ma już kulinarne doświadczenie, bo wcześniej przez trzy lata prowadziła z powodzeniem bistro w Urzędzie Skarbowym. Wreszcie odważyli się, by zrealizować swoje wielkie marzenie i otworzyć własną restaurację. Ale najwyraźniej, ani mieszkańcy Łodzi ani turyści nie chcą gór na nizinach, bo lokal zazwyczaj świeci pustkami....
Magda Gessler powróciła! W pierwszym odcinku 22. sezonu "Kuchennych rewolucji" gwiazda odwiedziła restaurację "Wielkopolanka" w Barlinku. O nowej edycji programu opowiedziała w „Dzień Dobry TVN”. Jakie niespodzianki czekają widzów? Nowe odcinki można już oglądać na Player.pl.
Na początku 2020 roku Magda Gessler świętowała 10-lecie swojego sztandarowego programu, czyli „Kuchennych rewolucji”. Wkrótce potem produkcję programu trzeba było wstrzymać ze względu na ograniczenia związane z pandemią. Powrót do nagrań wiązał się już z zupełnie nowymi wyzwaniami. - Za każdym razem testowaliśmy całą ekipę telewizyjną i całą restauracyjną – zdradza Anna Klimczewska, producentka. Magda Gessler jest zadowolona z tego, co udało się jej osiągnąć programem. - To, co się stało w „Kuchennych rewolucjach” spowodowało, że praktycznie gdziekolwiek się zatrzymasz w Polsce, tam gdzie były ten program, zjesz na pewno lepiej niż w Niemczech i nawet we Włoszech. Naprawdę są fenomenalne rzeczy, a produkty naszej ziemi są cudowne – mówi restauratorka.
Dziś Magda Gessler odwiedziła studio Dzień dobry TVN. Oglądaj nowe odcinki "Kuchennych rewolucji" w Player.pl
Ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych rewolucji, tysiące przepisów kulinarnych, metamorfoz wnętrz i ona – nieustraszona Magda Gessler. Po raz dwudziesty drugi najsłynniejsza polska restauratorka wyruszy w Polskę, by ratować upadające lokale. Królowa TVN-u nie zwalnia tempa!
Rewolucja jest tam, gdzie ona! Magdę Gessler i jej „Kuchenne rewolucje” od dzisiaj oglądać można premierowo wyłącznie w Playerze. Przyłącz się do rewolty królowej gastronomii! Na początek aż sześć niepublikowanych wcześniej batalii o smak i zmagań z niereformowalnymi restauratorami. Viva la rewolucja!
Oprócz zmiany menu i podejścia właścicieli, Magda Gessler w każdym odcinku Kuchennych Rewolucji bierze się też za wnętrze restauracji. Często ciemne, mało przytulne i staromodne miejsca po metamorfozie restauratorki stają się ciepłe i zachęcające!
Premierowe odcinki Kuchennych Rewolucji w Playerze od 14 stycznia!
Magda Gessler w każdym odcinku Kuchennych Rewolucji zdradza swoje patenty na gotowanie. Przygotowanie ziół, sposoby na piękny kolor zupy, zakazane połączenia smakowe? Restauratorka ma taką wiedzę w małym palcu i uwielbia przekazywać ją dalej, żeby każdy mógł lepiej gotować!
Nowe odcinki Kuchennych Rewolucji premierowo tylko w Playerze - już od 14 stycznia!
Jak należy gotować? Jak podawać jedzenie w restauracji? Dlaczego kiełbasa ma dziurki, a golonka nie chce stać? Ile jedzenia powinno się znaleźć na talerzu?
Magda Gessler zna odpowiedzi na wszystkie te pytania i chętnie dzieli się swoją bezcenną wiedzą! Zobacz nasze podsumowanie najlepszych porad królowej Kuchennych Rewolucji.
Rewolucja jest tam, gdzie ona! Magda Gessler i jej „Kuchenne rewolucje” już 14 stycznia pojawią się premierowo wyłącznie w Playerze. Przyłącz się do rewolty królowej gastronomii! Na początek aż sześć niepublikowanych wcześniej batalii o smak i zmagań z niereformowalnymi restauratorami. Viva la rewolucja!
Mamy gorący zwiastun nowego sezonu Kuchennych Rewolucji!
Rewolucja jest tam, gdzie ona! Magda Gessler i jej „Kuchenne rewolucje” już 14 stycznia pojawią się premierowo wyłącznie w Playerze. Przyłącz się do rewolty królowej gastronomii! Na początek aż sześć niepublikowanych wcześniej batalii o smak i zmagań z niereformowalnymi restauratorami. Viva la rewolucja!
Zobacz degustacje, które wprawiły Magdę Gessler w osłupienie. Nic dziwnego, że talerze latały!
Czy przed świętami też rzucacie talerzami jak w „Kuchennych rewolucjach”? Przeżyjcie te święta spokojnie oglądając swoje ulubione odcinki na Player.pl
Brakuje Wam świątecznych inspiracji? Kulinarne porady Magdy Gessler zebrane w jedno wideo specjalnie dla Was - smacznego! ;)