Kuchenne Rewolucje: Bar Bigosu Czar
Żyrardów to czterdziestotysięczne miasto leżące w zachodniej części Mazowsza. W samym centrum miejscowości leży Cafe Filiżanka i wbrew mylącej nieco nazwie nie jest to kawiarnia, a restauracja. Od dwunastu lat prowadzi ją 46-letnia Aneta. Gastronomia była jej pasją i wielkim marzeniem. Dla tego marzenia rzuciła przed laty bezpieczną i dobrze płatną pracę w biurze. Początkowo serwująca domowe obiady restauracja pani Anety cieszyła się popularnością, ale z czasem mieszkańcy Żyrardowa zaglądali tu coraz rzadziej. Pandemia rozłożyła lokal na łopatki. Co zastała Magda Gessler? Prócz właścicielki, Anety, w lokalu pracuje jeszcze jej imienniczka i kucharz. Dodatkową pomoc stanowi tata Anety. Ekipa robi, co może, żeby utrzymać interes, ale nietrudno zauważyć, że restauracja tonie. Nierzadko się zdarza, że przez cały dzień nie zagląda do niej nikt. Magda Gessler szybko znajduje powód tych niepowodzeń: niesmaczna, stołówkowa, nijaka kuchnia, która prędzej zniechęci niż zachęci klienta do ponownej wizyty w Cafe Filiżanka. Miejsce przechodzi absolutną rewolucję, od wyglądu po menu. Teraz w Bar Bigosu Czar zjecie fenomenalny bigos, gołąbki czy rosolnik.
Zobacz najlepsze momenty odcinka i oglądaj cały w Playerze!
Kuchenne Rewolucje PRZED EMISJĄ W TV: Cafe Filiżanka potrzebuje pilnej pomocy Magdy Gessler
Kuchenne Rewolucje: Niby karmią, ale czy dobrze?
Kuchenne Rewolucje: Aneta szuka mężczyzny podobnego do taty. "To jest szaleństwo"
Kuchenne Rewolucje: Zgrany team, polska kuchnia, czy to za mało?
Kuchenne Rewolucje: Mieszkańcy Żyrardowa zachwyceni nowym menu!
Kuchenne Rewolucje: Bar Bigosu Czar zdał egzamin! "Pychota!"