Czas na degustację w Piekarach Śląskich. Magda Gessler najpierw dokonuje zatrważającego odkrycia: w sali restauracyjnej stoi zamrażarka pełna... jedzenia! Kolejne dania tylko potwierdzają niestety niski poziom tego miejsca.
W Piekarach Śląskich, górniczym mieście liczącym sobie 50 tysięcy mieszkańców, króluje śląska kuchnia. Nie inaczej karmią też w „Modrym Kociołku”, restauracji prowadzonej od siedmiu lat przez Ewę i jej męża Wojtka. Problem w tym, że żadne z nich nie ma talentu do zarządzania zespołem. Ewa otwarcie mówi, że nie umie niczego wymagać i ma kłopot z wydawaniem najprostszych poleceń. Z kolei Wojtek nie mówi, tylko krzyczy i przyznaje się, że gdy coś go wkurzy to lepiej schodzić mu z drogi. A najczęściej podnosi głos na pomagające w restauracji córki – będącą w ciąży Agnieszkę i siedemnastoletnią Oliwię. Zwłaszcza młodszej dostaje się często. Dziewczyna z powodu pracy w restauracji nie ma czasu na naukę, o życiu towarzyskim nie wspominając. Choć w „Modrym Kociołku” uwija się cała rodzina, efektów nie widać. Klienci zaglądają tu tylko w weekend, a i tak nie ma ich za dużo. Restauracja już dawno przestała przynosić zyski, a dalsze dokładanie do lokalu grozi katastrofą. Czy Magdzie Gessler uda się wprowadzić do tej śląskiej rodziny spokój a do ich biznesu dobrobyt?
Poprzedni sezon był kręcony w trudnych okolicznościach. Pandemia uniemożliwiła restauratorom prowadzenie biznesu na pełnych obrotach. Magda Gessler skupiła się wtedy na tworzeniu menu, które sprawdzi się w sprzedaży na wynos. Jak zapowiada się 23. sezon programu?
Oglądajcie nowe odcinki programu w każdą środę o 21:30 w TVN.
Czy cokolwiek jeszcze szokuje Magdę Gessler po 22. sezonach programu? Nieporządek, fatalna kuchnia zdarza się niezwykle często, ale czy można się do tego przyzwyczaić?
Oglądajcie 23. sezon programu "Kuchenne Rewolucje" w każdą środę o 21:30 w TVN.
Magda Gessler odwiedza "Modry kociołek" na Śląsku. Właściciel już na wstępie dostaje naganę za brak śląskich potraw w menu, a nastoletnia Oliwia wstydzi się za to miejsce. Okazuje się, że jej rola w restauracji jest bardzo wymagająca...
W Piekarach Śląskich, górniczym mieście liczącym sobie 50 tysięcy mieszkańców, króluje śląska kuchnia. Nie inaczej karmią też w „Modrym Kociołku”, restauracji prowadzonej od siedmiu lat przez Ewę i jej męża Wojtka. Problem w tym, że żadne z nich nie ma talentu do zarządzania zespołem. Ewa otwarcie mówi, że nie umie niczego wymagać i ma kłopot z wydawaniem najprostszych poleceń. Z kolei Wojtek nie mówi, tylko krzyczy i przyznaje się, że gdy coś go wkurzy to lepiej schodzić mu z drogi. A najczęściej podnosi głos na pomagające w restauracji córki – będącą w ciąży Agnieszkę i siedemnastoletnią Oliwię. Zwłaszcza młodszej dostaje się często. Dziewczyna z powodu pracy w restauracji nie ma czasu na naukę, o życiu towarzyskim nie wspominając. Choć w „Modrym Kociołku” uwija się cała rodzina, efektów nie widać. Klienci zaglądają tu tylko w weekend, a i tak nie ma ich za dużo. Restauracja już dawno przestała przynosić zyski, a dalsze dokładanie do lokalu grozi katastrofą. Czy Magdzie Gessler uda się wprowadzić do tej śląskiej rodziny spokój a do ich biznesu dobrobyt?
Oliwia czuje się odpowiedzialna za sukces lub porażkę podczas degustacji Magdy Gessler. Niestety, pizza okazuje się tylko marną podróbką, a 17-latka nie wytrzymuje takiego napięcia.
W Piekarach Śląskich, górniczym mieście liczącym sobie 50 tysięcy mieszkańców, króluje śląska kuchnia. Nie inaczej karmią też w „Modrym Kociołku”, restauracji prowadzonej od siedmiu lat przez Ewę i jej męża Wojtka. Problem w tym, że żadne z nich nie ma talentu do zarządzania zespołem. Ewa otwarcie mówi, że nie umie niczego wymagać i ma kłopot z wydawaniem najprostszych poleceń. Z kolei Wojtek nie mówi, tylko krzyczy i przyznaje się, że gdy coś go wkurzy to lepiej schodzić mu z drogi. A najczęściej podnosi głos na pomagające w restauracji córki – będącą w ciąży Agnieszkę i siedemnastoletnią Oliwię. Zwłaszcza młodszej dostaje się często. Dziewczyna z powodu pracy w restauracji nie ma czasu na naukę, o życiu towarzyskim nie wspominając. Choć w „Modrym Kociołku” uwija się cała rodzina, efektów nie widać. Klienci zaglądają tu tylko w weekend, a i tak nie ma ich za dużo. Restauracja już dawno przestała przynosić zyski, a dalsze dokładanie do lokalu grozi katastrofą. Czy Magdzie Gessler uda się wprowadzić do tej śląskiej rodziny spokój a do ich biznesu dobrobyt?
W Piekarach Śląskich, górniczym mieście liczącym sobie 50 tysięcy mieszkańców, króluje śląska kuchnia. Nie inaczej karmią też w „Modrym Kociołku”, restauracji prowadzonej od siedmiu lat przez Ewę i jej męża Wojtka. Problem w tym, że żadne z nich nie ma talentu do zarządzania zespołem. Ewa otwarcie mówi, że nie umie niczego wymagać i ma kłopot z wydawaniem najprostszych poleceń. Z kolei Wojtek nie mówi, tylko krzyczy i przyznaje się, że gdy coś go wkurzy to lepiej schodzić mu z drogi. A najczęściej podnosi głos na pomagające w restauracji córki – będącą w ciąży Agnieszkę i siedemnastoletnią Oliwię. Zwłaszcza młodszej dostaje się często. Dziewczyna z powodu pracy w restauracji nie ma czasu na naukę, o życiu towarzyskim nie wspominając. Choć w „Modrym Kociołku” uwija się cała rodzina, efektów nie widać. Klienci zaglądają tu tylko w weekend, a i tak nie ma ich za dużo. Restauracja już dawno przestała przynosić zyski, a dalsze dokładanie do lokalu grozi katastrofą. Czy Magdzie Gessler uda się wprowadzić do tej śląskiej rodziny spokój a do ich biznesu dobrobyt?
„Kuchenne rewolucje” już od jedenastu lat budzą emocje widzów siedzących przed telewizorami. Próżno szukać na mapie Polski miejsc, gdzie Magda Gessler jeszcze nie dotarła. W najnowszym sezonie odwiedzi między innymi: Zamość, Jawor, Golub-Dobrzyń i Inowrocław. Słynna restauratorka zmieni nie tylko menu i wygląd lokali, ale przede wszystkim sposób myślenia ludzi o ich gastronomicznym biznesie. I choć w czasie pandemii zadanie wydaje się podwójnie trudne, dla Magdy Gessler nie ma rzeczy niemożliwych!
Zobacz gorący zwiastun nowego, 23. sezonu "Kuchennych Rewolucji"! Magda Gessler niszczy to, co złe, i tworzy to, co dobre. Nikt nie zna się tej robocie tak jak ona!
Ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych rewolucji, tysiące przepisów kulinarnych, metamorfoz wnętrz i ona – nieustraszona Magda Gessler. Po raz dwudziesty drugi najsłynniejsza polska restauratorka wyruszy w Polskę, by ratować upadające lokale. Królowa TVN-u nie zwalnia tempa!
Każdy odcinek Kuchennych Rewolucji kończy się powrotem Magdy Gessler do restauracji po kilku tygodniach - i te powroty nie zawsze są szczęśliwe dla właścicieli. My zebraliśmy same sukcesy z 22. sezonu programu - zobaczcie te happy endy!
Oglądajcie wszystkie odcinki w Playerze!
Ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych rewolucji, tysiące przepisów kulinarnych, metamorfoz wnętrz i ona – nieustraszona Magda Gessler. Po raz dwudziesty drugi najsłynniejsza polska restauratorka wyruszy w Polskę, by ratować upadające lokale. Królowa TVN-u nie zwalnia tempa!
Magda Gessler miała przed sobą nie lada wyzwanie podczas ostatniego sezonu Kuchennych Rewolucji: musiała pomóc restauratorom podczas najtrudniejszego testu, pandemii.
Zobacz, jakie patenty sprawdziły się w tym wyjątkowym czasie!
Ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych rewolucji, tysiące przepisów kulinarnych, metamorfoz wnętrz i ona – nieustraszona Magda Gessler. Po raz dwudziesty drugi najsłynniejsza polska restauratorka wyruszy w Polskę, by ratować upadające lokale. Królowa TVN-u nie zwalnia tempa! Oglądaj wszystkie odcinki w Playerze.
Jak usmażyć najlepsze grzyby? Jaki pasztet możemy nazwać najlepszym? Co lubi szpinak i co do niego dodawać? Jak osiągnąć perfekcję w puree ziemniaczanym?
Magda Gessler zna odpowiedzi na te pytania i... na wiele, wiele innych!
Zobacz najlepsze porady naszej prowadzącej z 22. sezonu programu, który można oglądać w każdej chwili w Playerze!
Magda Gessler znana jest nie tylko ze świetnego smaku i talentu do odmieniania restauracji, ale też z bardzo kolorowych, zaskakujących i jedynych w swoim rodzaju stylizacji!
Przygotowaliśmy dla was podsumowanie najciekawszych looków naszej prowadzącej w 22. sezonie. Który podoba wam się najbardziej?
Rewolucja jest tam, gdzie ona! Magda Gessler i jej „Kuchenne rewolucje”. Oglądaj wszystkie sezony w Playerze!
Zobacz video.
Zobacz, jak Magda Gessler pomogła restauratorom w najtrudniejszych momentach!
Bardzo dziękujemy za wasze zaufanie i obecność!
Finał 22. sezonu "Kuchennych Rewolucji" odbył się w śląskich Lędzinach!
Czas na powrót do "Śląskiego Nieba"! Magda Gessler sprawdza poziom swoich potraw, a Dorota i Marcin opowiadają, jak udało im się ułożyć pracę - nawet z foodtruckiem w tle. Czy restauracja stanęła już na nogi?
Lędziny to niewielkie, nieco ponad 15-tysięczne śląskie miasteczko, położone nieopodal Tychów. Jego początki sięgają XII wieku, ale dziś słynie z XX-wiecznej olbrzymiej kopalni węgla kamiennego. Wciąż jednak w Lędzinach zabytkowych miejsc nie brakuje – jak chociażby przepiękny plac Farski, którego nazwa pochodzi od słowa fara, jak dawniej nazywano plebanię. I to właśnie tam swoją restaurację Dama Kier prowadzi Dorota. 37-latka mówi, że nazwa restauracji bardzo do niej pasuje – bo ta karciana figura symbolizuje silną kobietę, blondynkę, z dużym sercem. Dorota, choć nie miała żadnego doświadczenia kulinarnego, to postanowiła, że jej restauracja będzie najlepsza w całym miasteczku. I faktycznie, po jej otwarciu niespełna 3 lata temu, na brak klientów nie narzekała. Starczało jej na towar, opłaty i pensje dla pracowników. Jednak pandemia koronawirusa zmieniła wszystko… Pierwszy lockdown Dorota ze swą załogą przetrwała. Drugi ich pokonał. Dziś restauracja jest de facto zamknięta. Kobieta wraz ze swym partnerem Harrym przyjmują jedynie zamówienia na chickenboxy i tak zwane śląskie koryta. Sami patrzą na rosnące długi i na … foodtruck szefa ich kuchni, Marcina, który prosperuje całkiem dobrze. Dorota mówi, że miał to być ich wspólny biznes, ale Marcin zapewnia, że to jego własna inicjatywa. Czy Magda Gessler zdoła pogodzić tych dwoje ludzi? Czy uratuje restaurację Doroty? Znana restauratorka uwielbia takie wyzwania!
Nie ma śladu po "Damie Kier" - od teraz w Lędzinach rządzi "Śląskie Niebo". Goście tłumnie stawili się podczas pierwszej kolacji. I chociaż jedzenie serwowano tylko na wynos, to wszyscy byli zgodni: po te potrawy warto przyjechać!
Lędziny to niewielkie, nieco ponad 15-tysięczne śląskie miasteczko, położone nieopodal Tychów. Jego początki sięgają XII wieku, ale dziś słynie z XX-wiecznej olbrzymiej kopalni węgla kamiennego. Wciąż jednak w Lędzinach zabytkowych miejsc nie brakuje – jak chociażby przepiękny plac Farski, którego nazwa pochodzi od słowa fara, jak dawniej nazywano plebanię. I to właśnie tam swoją restaurację Dama Kier prowadzi Dorota. 37-latka mówi, że nazwa restauracji bardzo do niej pasuje – bo ta karciana figura symbolizuje silną kobietę, blondynkę, z dużym sercem. Dorota, choć nie miała żadnego doświadczenia kulinarnego, to postanowiła, że jej restauracja będzie najlepsza w całym miasteczku. I faktycznie, po jej otwarciu niespełna 3 lata temu, na brak klientów nie narzekała. Starczało jej na towar, opłaty i pensje dla pracowników. Jednak pandemia koronawirusa zmieniła wszystko… Pierwszy lockdown Dorota ze swą załogą przetrwała. Drugi ich pokonał. Dziś restauracja jest de facto zamknięta. Kobieta wraz ze swym partnerem Harrym przyjmują jedynie zamówienia na chickenboxy i tak zwane śląskie koryta. Sami patrzą na rosnące długi i na … foodtruck szefa ich kuchni, Marcina, który prosperuje całkiem dobrze. Dorota mówi, że miał to być ich wspólny biznes, ale Marcin zapewnia, że to jego własna inicjatywa. Czy Magda Gessler zdoła pogodzić tych dwoje ludzi? Czy uratuje restaurację Doroty? Znana restauratorka uwielbia takie wyzwania!
Chociaż kolacja musi odbyć się w pandemicznych warunkach, ekipa "Śląskiego Nieba" jest w pełnej gotowości do nakarmienia chętnych! Magda Gessler pokazuje Marcinowi, jak przygotować nowe, flagowe dania.
Lędziny to niewielkie, nieco ponad 15-tysięczne śląskie miasteczko, położone nieopodal Tychów. Jego początki sięgają XII wieku, ale dziś słynie z XX-wiecznej olbrzymiej kopalni węgla kamiennego. Wciąż jednak w Lędzinach zabytkowych miejsc nie brakuje – jak chociażby przepiękny plac Farski, którego nazwa pochodzi od słowa fara, jak dawniej nazywano plebanię. I to właśnie tam swoją restaurację Dama Kier prowadzi Dorota. 37-latka mówi, że nazwa restauracji bardzo do niej pasuje – bo ta karciana figura symbolizuje silną kobietę, blondynkę, z dużym sercem. Dorota, choć nie miała żadnego doświadczenia kulinarnego, to postanowiła, że jej restauracja będzie najlepsza w całym miasteczku. I faktycznie, po jej otwarciu niespełna 3 lata temu, na brak klientów nie narzekała. Starczało jej na towar, opłaty i pensje dla pracowników. Jednak pandemia koronawirusa zmieniła wszystko… Pierwszy lockdown Dorota ze swą załogą przetrwała. Drugi ich pokonał. Dziś restauracja jest de facto zamknięta. Kobieta wraz ze swym partnerem Harrym przyjmują jedynie zamówienia na chickenboxy i tak zwane śląskie koryta. Sami patrzą na rosnące długi i na … foodtruck szefa ich kuchni, Marcina, który prosperuje całkiem dobrze. Dorota mówi, że miał to być ich wspólny biznes, ale Marcin zapewnia, że to jego własna inicjatywa. Czy Magda Gessler zdoła pogodzić tych dwoje ludzi? Czy uratuje restaurację Doroty? Znana restauratorka uwielbia takie wyzwania!
Dorota, Marcin i Ania w końcu dochodzą do porozumienia i kłótnia o foodtrucka może odejść w niepamięć. Czas na degustację popisowych "koryt" restauracji. Jak Magda Gessler oceni taki pomysł?
Lędziny to niewielkie, nieco ponad 15-tysięczne śląskie miasteczko, położone nieopodal Tychów. Jego początki sięgają XII wieku, ale dziś słynie z XX-wiecznej olbrzymiej kopalni węgla kamiennego. Wciąż jednak w Lędzinach zabytkowych miejsc nie brakuje – jak chociażby przepiękny plac Farski, którego nazwa pochodzi od słowa fara, jak dawniej nazywano plebanię. I to właśnie tam swoją restaurację Dama Kier prowadzi Dorota. 37-latka mówi, że nazwa restauracji bardzo do niej pasuje – bo ta karciana figura symbolizuje silną kobietę, blondynkę, z dużym sercem. Dorota, choć nie miała żadnego doświadczenia kulinarnego, to postanowiła, że jej restauracja będzie najlepsza w całym miasteczku. I faktycznie, po jej otwarciu niespełna 3 lata temu, na brak klientów nie narzekała. Starczało jej na towar, opłaty i pensje dla pracowników. Jednak pandemia koronawirusa zmieniła wszystko… Pierwszy lockdown Dorota ze swą załogą przetrwała. Drugi ich pokonał. Dziś restauracja jest de facto zamknięta. Kobieta wraz ze swym partnerem Harrym przyjmują jedynie zamówienia na chickenboxy i tak zwane śląskie koryta. Sami patrzą na rosnące długi i na … foodtruck szefa ich kuchni, Marcina, który prosperuje całkiem dobrze. Dorota mówi, że miał to być ich wspólny biznes, ale Marcin zapewnia, że to jego własna inicjatywa. Czy Magda Gessler zdoła pogodzić tych dwoje ludzi? Czy uratuje restaurację Doroty? Znana restauratorka uwielbia takie wyzwania!
Marcin pożyczył pieniądze na foodtrucka od rodziny Doroty, swojej szefowej. Po czym... poprowadził biznes z żoną. Tak przedstawia to Dorota. A jak było naprawdę?
Lędziny to niewielkie, nieco ponad 15-tysięczne śląskie miasteczko, położone nieopodal Tychów. Jego początki sięgają XII wieku, ale dziś słynie z XX-wiecznej olbrzymiej kopalni węgla kamiennego. Wciąż jednak w Lędzinach zabytkowych miejsc nie brakuje – jak chociażby przepiękny plac Farski, którego nazwa pochodzi od słowa fara, jak dawniej nazywano plebanię. I to właśnie tam swoją restaurację Dama Kier prowadzi Dorota. 37-latka mówi, że nazwa restauracji bardzo do niej pasuje – bo ta karciana figura symbolizuje silną kobietę, blondynkę, z dużym sercem. Dorota, choć nie miała żadnego doświadczenia kulinarnego, to postanowiła, że jej restauracja będzie najlepsza w całym miasteczku. I faktycznie, po jej otwarciu niespełna 3 lata temu, na brak klientów nie narzekała. Starczało jej na towar, opłaty i pensje dla pracowników. Jednak pandemia koronawirusa zmieniła wszystko… Pierwszy lockdown Dorota ze swą załogą przetrwała. Drugi ich pokonał. Dziś restauracja jest de facto zamknięta. Kobieta wraz ze swym partnerem Harrym przyjmują jedynie zamówienia na chickenboxy i tak zwane śląskie koryta. Sami patrzą na rosnące długi i na … foodtruck szefa ich kuchni, Marcina, który prosperuje całkiem dobrze. Dorota mówi, że miał to być ich wspólny biznes, ale Marcin zapewnia, że to jego własna inicjatywa. Czy Magda Gessler zdoła pogodzić tych dwoje ludzi? Czy uratuje restaurację Doroty? Znana restauratorka uwielbia takie wyzwania!
Lędziny to niewielkie, nieco ponad 15-tysięczne śląskie miasteczko, położone nieopodal Tychów. Jego początki sięgają XII wieku, ale dziś słynie z XX-wiecznej olbrzymiej kopalni węgla kamiennego. Wciąż jednak w Lędzinach zabytkowych miejsc nie brakuje – jak chociażby przepiękny plac Farski, którego nazwa pochodzi od słowa fara, jak dawniej nazywano plebanię. I to właśnie tam swoją restaurację Dama Kier prowadzi Dorota. 37-latka mówi, że nazwa restauracji bardzo do niej pasuje – bo ta karciana figura symbolizuje silną kobietę, blondynkę, z dużym sercem. Dorota, choć nie miała żadnego doświadczenia kulinarnego, to postanowiła, że jej restauracja będzie najlepsza w całym miasteczku. I faktycznie, po jej otwarciu niespełna 3 lata temu, na brak klientów nie narzekała. Starczało jej na towar, opłaty i pensje dla pracowników. Jednak pandemia koronawirusa zmieniła wszystko… Pierwszy lockdown Dorota ze swą załogą przetrwała. Drugi ich pokonał. Dziś restauracja jest de facto zamknięta. Kobieta wraz ze swym partnerem Harrym przyjmują jedynie zamówienia na chickenboxy i tak zwane śląskie koryta. Sami patrzą na rosnące długi i na … foodtruck szefa ich kuchni, Marcina, który prosperuje całkiem dobrze. Dorota mówi, że miał to być ich wspólny biznes, ale Marcin zapewnia, że to jego własna inicjatywa. Czy Magda Gessler zdoła pogodzić tych dwoje ludzi? Czy uratuje restaurację Doroty? Znana restauratorka uwielbia takie wyzwania!
Szef kuchni z żoną założyli foodtrucka, a pieniądze na rozkręcenie biznesu pożyczyli od... rodziny właścicielki restauracji. Czy w takiej sytuacji możliwa jest jeszcze ich współpraca?
Lędziny to niewielkie, nieco ponad 15-tysięczne śląskie miasteczko, położone nieopodal Tychów. Jego początki sięgają XII wieku, ale dziś słynie z XX-wiecznej olbrzymiej kopalni węgla kamiennego. Wciąż jednak w Lędzinach zabytkowych miejsc nie brakuje – jak chociażby przepiękny plac Farski, którego nazwa pochodzi od słowa fara, jak dawniej nazywano plebanię. I to właśnie tam swoją restaurację Dama Kier prowadzi Dorota. 37-latka mówi, że nazwa restauracji bardzo do niej pasuje – bo ta karciana figura symbolizuje silną kobietę, blondynkę, z dużym sercem. Dorota, choć nie miała żadnego doświadczenia kulinarnego, to postanowiła, że jej restauracja będzie najlepsza w całym miasteczku. I faktycznie, po jej otwarciu niespełna 3 lata temu, na brak klientów nie narzekała. Starczało jej na towar, opłaty i pensje dla pracowników. Jednak pandemia koronawirusa zmieniła wszystko… Pierwszy lockdown Dorota ze swą załogą przetrwała. Drugi ich pokonał. Dziś restauracja jest de facto zamknięta. Kobieta wraz ze swym partnerem Harrym przyjmują jedynie zamówienia na chickenboxy i tak zwane śląskie koryta. Sami patrzą na rosnące długi i na … foodtruck szefa ich kuchni, Marcina, który prosperuje całkiem dobrze. Dorota mówi, że miał to być ich wspólny biznes, ale Marcin zapewnia, że to jego własna inicjatywa. Czy Magda Gessler zdoła pogodzić tych dwoje ludzi? Czy uratuje restaurację Doroty? Znana restauratorka uwielbia takie wyzwania!
Lędziny to niewielkie, nieco ponad 15-tysięczne śląskie miasteczko, położone nieopodal Tychów. Jego początki sięgają XII wieku, ale dziś słynie z XX-wiecznej olbrzymiej kopalni węgla kamiennego. Wciąż jednak w Lędzinach zabytkowych miejsc nie brakuje – jak chociażby przepiękny plac Farski, którego nazwa pochodzi od słowa fara, jak dawniej nazywano plebanię. I to właśnie tam swoją restaurację Dama Kier prowadzi Dorota. 37-latka mówi, że nazwa restauracji bardzo do niej pasuje – bo ta karciana figura symbolizuje silną kobietę, blondynkę, z dużym sercem. Dorota, choć nie miała żadnego doświadczenia kulinarnego, to postanowiła, że jej restauracja będzie najlepsza w całym miasteczku. I faktycznie, po jej otwarciu niespełna 3 lata temu, na brak klientów nie narzekała. Starczało jej na towar, opłaty i pensje dla pracowników. Jednak pandemia koronawirusa zmieniła wszystko… Pierwszy lockdown Dorota ze swą załogą przetrwała. Drugi ich pokonał. Dziś restauracja jest de facto zamknięta. Kobieta wraz ze swym partnerem Harrym przyjmują jedynie zamówienia na chickenboxy i tak zwane śląskie koryta. Sami patrzą na rosnące długi i na … foodtruck szefa ich kuchni, Marcina, który prosperuje całkiem dobrze. Dorota mówi, że miał to być ich wspólny biznes, ale Marcin zapewnia, że to jego własna inicjatywa. Czy Magda Gessler zdoła pogodzić tych dwoje ludzi? Czy uratuje restaurację Doroty? Znana restauratorka uwielbia takie wyzwania!
"Wilcza 8" potrzebowała pomocy. Czy Magdzie Gessler udało się podnieść na nogi tę restaurację?
Magda Gessler po kilku tygodniach wróciła do baru mlecznego "Klucha kluchę pogania", żeby sprawdzić czy udało się utrzymać rewolucję. Na miejscu okazało się, że właściciel restauracji cały czas używa starej nazwy. Kiedy Magda Gessler prosi o menu słyszy, że takowego nie ma. Ciężko zrozumieć, o co w tym wszystkim tak naprawdę chodzi. Patryk tłumaczy, że ma problem z zaakceptowaniem nowej nazwy. "Masz sposób myślenia, który nie prowadzi do sukcesu" komentuje Magda Gessler.
Oglądajcie "Kuchenne Rewolucje" w czwartki o 21:30 w TVN
"Klucha kluchę pogania" to nowa propozycja na kulinarnej mapie Brzegu Dolnego. W barze mlecznym można zjeść kopytka z wyszukanymi sosami, cynaderki z prawdziwkami czy pastę jajeczną ze szprotką. "Kuchenne Rewolucje" tchnęły w tę restaurację nową energię! Magda Gessler wróci do "Klucha kluchę pogania" już za kilka tygodni, żeby sprawdzić jak ekipa sobie radzi i czy kuchnia nadal utrzymuje wysoki poziom.
Oglądajcie "Kuchenne Rewolucje" w każdy czwartek o 21:30 na TVN!
Magda Gessler widząc, że Patryk nie jest najlepszym szefem, postanawia, że menadżerem nowej restauracji zostanie Edyta. Wydaje się, że ma odpowiednie cechy na to stanowisko, a zespół chętnie będzie z nią współpracował. Dawne "Wilcza 8" od teraz będzie nosić nazwę "Klucha kluchę pogania". Bar mleczny to kierunek, który zdaniem Magdy Gessler, zapewni temu miejsce sukces.
Oglądajcie "Kuchenne Rewolucje" w czwartki o 21:30 w TVN.
Kiedy w zespole nie dzieje się najlepiej, dobrze jest przyjąć metodę "kawa na ławę". Magda Gessler poprosiła cały team "Wilczej 8", żeby napisali wszelki uwagi dotyczące pracy w restauracji. Padło dużo zarzutów wobec szefa, który, ich zdaniem, nie potrafi zarządzać biznesem. Czy jest to główny i jedyny problem "Wilczej 8"?
Oglądajcie "Kuchenne Rewolucje" w czwartki o 21:30 w TVN!