Starczyło raptem kilka dni, żeby pusta Cafe Filiżanka przemieniła się w tętniący życiem Bar Bigosu Czar. Mieszkańcy Żyrardowa mają teraz miejsce, w którym mogą zjeść gołąbki, bigos, czy rosolnik. Pierwsze recenzje? Fantastyczne! Czyżby rewolucja okazała się sukcesem? Żyrardów to czterdziestotysięczne miasto leżące w zachodniej części Mazowsza. W samym centrum miejscowości leży Cafe Filiżanka i wbrew mylącej nieco nazwie nie jest to kawiarnia, a restauracja. Od dwunastu lat prowadzi ją 46-letnia Aneta. Gastronomia była jej pasją i wielkim marzeniem. Dla tego marzenia rzuciła przed laty bezpieczną i dobrze płatną pracę w biurze. Początkowo serwująca domowe obiady restauracja pani Anety cieszyła się popularnością, ale z czasem mieszkańcy Żyrardowa zaglądali tu coraz rzadziej. Pandemia rozłożyła lokal na łopatki. Pogrążonej w kłopotach finansowych i rozpaczy Anecie pomaga jej ukochany tata Zbyszek. Dla samotnej kobiety kochający tata jest ogromnym wsparciem. Sama przyznaje, że właśnie ojciec jest najważniejszym mężczyzną w jej życiu, jej bohaterem i wzorem. Nie jest jednak czarodziejem i nie potrafi zdjąć klątwy wiszącej nad Filiżanką. A gdzie tata nie może, tam Magdę Gessler czas wysłać. Znana ekspertka kulinarna swoje rewolucje przeprowadziła już w ponad trzystu polskich restauracjach. Ale czy zna się na magii? Czy odczaruje Cafe Filiżanka?