"Kuchenne rewolucje" - jak goście ocenili nowe dania w lokalu "STOP BAR nad Liwcem"?
Przed gośćmi, na elegancko zastawionych stołach, pojawiły się pierwsze przystawki, które wywołały prawdziwą rewolucję smaków. Goście podzielili się swoimi refleksjami na temat podanych potraw. Mięsne smarowidło i to na bazie białego sera podbiły podniebienia wszystkich obecnych, przywołując ich wspomnienia z dzieciństwa.
Pyszności! Bardzo dobra pasta, lepszej nie jadłem!
Następnie, przyszła kolej na danie główne – swojskie kotlety, podane z dbałością o najmniejsze szczegóły, wraz z duszoną marchewką i kremowymi ziemniakami.
Kotlecik mielony taki puszysty, lekki... Marchewka duszona - przepyszna! Rewelacja!
Na deser – szarlotka z lodami, która nie tylko rozgrzała serca gości, ale także przywołała wspomnienia domowych smaków. Z każdym kęsem można było poczuć intensywny smak jabłek, delikatny aromat cynamonu i goździków, a na wierzchu kruszonkę, która dopełniła całość.
Ostatecznie, mimo trudności i przeciwności losu, kolacja w Kalinowcu udowodniła, że pasja, zaangażowanie i determinacja mogą pokonać wszelkie przeszkody. Czy Ewelina wprowadzi nowe standardy kulinarne w swoim lokalu?
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w Player.pl
"Kuchenne rewolucje" - co wydarzyło się w poprzednim odcinku?
W Myszęcinie, niewielkiej wsi położonej o krok od kojarzonego ze słynną figurą Świebodzina, a z drugiej strony przy autostradzie łączącej Poznań z Berlinem od dwóch lat działa prowadzona przez Dawida restauracja o staropolskiej nazwie Gościniec. Jednak mimo dobrej lokalizacji jedynymi gośćmi w gościnnym z nazwy Gościńcu są Dawid i jego dzielna załoga pod wodzą rozrywkowego szefa kuchni Adriana. Wszyscy świetnie się tu bawią, tylko nie goście. Bo ci omijają lokal szerokim łukiem. Dawid cały czas dokłada do restauracji ze swojego drugiego biznesu, firmy budowlanej. Gościńca nie zamyka chyba tylko przez sentyment, bo poznał tu miłość swojego życia Julię. Ale cierpliwość i pieniądze na dokładanie do interesu kończą się.
W trakcie powrotu do "Jedz! Niebecz", Magda Gessler przeprowadziła swój kulinarny test. Smak, prezentacja, perfekcyjne dopracowanie – to są kryteria, które decydują o sukcesie tego kulinarnego przedsięwzięcia. Jak się okazuje, wyniki są imponujące.
Kuchenne rewolucje, sezon 28, odcinek 9
Czytaj też:
Autor: Kinga Rysula