- ''Kuchenne rewolucje'' we Wrocławiu . Jak zmieniła się restauracja ''Bistro Zapętlone'' – metamorfoza
- ''Kuchenne rewolucje'' we Wrocławiu . Powrót Magdy Gessler do lokalu ''To i to i jeszcze to'' – sprawdź, czy rewolucja się udała
- "Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu
''Kuchenne rewolucje'' we Wrocławiu odc. 12. Jak zmieniła się restauracja ''Bistro Zapętlone'' - metamorfoza?
Po rewolucji ''Bistro Zapętlone'' przeszło kompletną transformację. Lokal zyskał nową nazwę – ''To i to i jeszcze to'' – która odzwierciedla bogactwo i różnorodność wprowadzonego menu. Całkowicie zmieniono kolorystykę wnętrza – dominującą barwą stała się intensywna czerwień, nadająca przestrzeni ciepła i przytulności. Nowe oświetlenie, gustowna zastawa i przyjemna aranżacja sprawiają, że goście mogą czuć się tu znacznie lepiej niż wcześniej.
W menu pojawiły się wyrafinowane i sezonowe propozycje, m.in.: Katalońskie ratatouille – pieczona cukinia, pomidory malinowe, bakłażan i papryki w sosie własnym, podane na grzance z sosem aioli. Krem z pomidorów i nektarynki – zupa krem z pomidorów malinowych, nektarynki i czosnku, podana z kluseczkami z parmezanem, nektarynką smażoną, oliwą goya, śmietaną koperkową i malinami. Bitki wołowe w sosie z podgrzybków – podane z kaszą gryczaną ze skwarkami i burakiem gotowanym w sosie vinegret. Racuch ze śliwkami flambirowanymi – drożdżowy racuch ze śliwkami z sosem śliwkowym, słodką śmietaną, lodami fior di latte, cynamonem i cukrem pudrem.
Nowe menu oraz starannie dobrana aranżacja wnętrza mają przyciągnąć zarówno mieszkańców osiedla, jak i klientów z całego Wrocławia.
ZOBACZ GALERIĘ ZDJĘĆ:
"Kuchenne rewolucje" we Wrocławiu odc. 12. Rewizyta Magdy Gessler w restauracji "To i to i jeszcze to''
Magda Gessler wróciła do restauracji, by ocenić efekty rewolucji. Zaczęła od degustacji własnych dań, ale nie obyło się bez uwag. Pierwsze na talerzu trafiły grzanki pod katalońskie ratatouille. ''Powinna być bagietka, a nie pieczywo tostowe!'' – podkreślała Magda, dodając, że w kuchni brakuje podstawowych składników, jak oliwa czy ocet.
Krem z pomidorów zrobił na niej dobre wrażenie, ale prawdziwy test nadszedł przy bitkach wołowych: ''Jeszcze takiej kaszy gryczanej nie jadłam!'' – stwierdziła. Po chwili poprosiła o rozmowę z szefem kuchni i właścicielem, by omówić szczegóły przygotowania potraw.
W rozmowie Magda nie szczędziła komentarzy:
Co Ty wyprawiasz człowieku? Żadne pieczywo tostowe pod francuskie ratatouille! (...)Pomidorowa bardzo dobra, a kasza jest sknocona! Dlaczego nie doprawiasz?- skomentowała Magda Gessler
Mimo uwag, Magda pochwaliła nowe wnętrze:
Macie ładną restaurację! Pojedziesz do mojej restauracji na praktyki! [...] Teraz trzeba się naprawdę przyłożyć!- podsumowała Magda Gessler
Powrót Magdy pokazał, że rewolucja nie kończy się wraz z remontem – kluczowe jest dopracowanie smaku i dopilnowanie detali, które decydują o sukcesie ''To i to i jeszcze to''. Restaurację możecie znaleźć pod adresem Dzielna 1a we Wrocławiu.
"Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Autorka/Autor: Kinga Rysula