- ''Kuchenne rewolucje'' w Tomaszowie Mazowieckim. Jak zmieniła się restauracja ''Toscania'' – metamorfoza
- ''Kuchenne rewolucje'' w Tomaszowie Mazowieckim. Powrót Magdy Gessler do lokalu ''Bistro Miodowy Bzik'' – sprawdź, czy rewolucja się udała
- "Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!
''Kuchenne rewolucje'' w Tomaszowie Mazowieckim odc. 9. Jak zmieniła się restauracja ''Toscania'' - metamorfoza?
Wnętrze przeszło pełną metamorfozę. Zniknęły wątpliwe ozdoby i przypadkowe dekoracje, a zastąpiły je delikatne motywy pszczół, plastrów miodu i polnych kwiatów. Zmieniona kolorystyka – pełna naturalnych odcieni, żółci i ciepłych brązów – nadaje przestrzeni przyjazny, sielski charakter. Na stołach pojawiła się ciekawa zastawa i kwiatowe akcenty, które dopełniają miodową atmosferę.
Nowe Bistro rzeczywiście ''gra i pachnie''. Wszystko robi spójne wrażenie – od wystroju po zapachy unoszące się z kuchni. W menu po rewolucji pojawiły się dania autorskie Magdy Gessler, w których miód stał się motywem przewodnim:
- Śledź w miodzie, gorczycy i lubczyku - Zupa z małosolnych ogórków na wywarze z kaczki - Kaczka z sosem demi-glace z dodatkiem miodu
ZOBACZ GALERIĘ ZDJĘĆ:
"Kuchenne rewolucje" w Tomaszowie Mazowieckim odc. 9. Rewizyta Magdy Gessler w restauracji "Bistro Miodowy Bzik"
Magda Gessler wróciła do Tomaszowa Mazowieckiego, by sprawdzić, czy ''Bistro Miodowy Bzik'' utrzymało poziom po ''Kuchennych rewolucjach''. I od razu przystąpiła do degustacji.
Na początek spróbowała śledzia z rewolucyjnego menu – tego w miodzie, gorczycy i lubczyku. ''Mocno korzenny, zupełnie inny niż gdzie indziej'' – oceniła z uznaniem. Potem przyszła pora na zupę z małosolnych ogórków na wywarze z kaczki – czyli wyjątkowy barszcz ogórkowy, który zebrał same pochwały.
Kolejnym daniem była kaczka z dodatkami. Magda zauważyła, że mięso wciąż trzyma poziom, ale ziemniaki już nieco mniej: ''Ziemniaki takie sobie, mało puszyste''. Po chwili rozmowy z właścicielem i szefem kuchni nie mogła powstrzymać się od szczerego komentarza: ''Co ty zrobiłeś z tym puree? Kaczka była lepsza! Nie ma sosu! Nie jest źle, ale było dużo lepsze!''.
Potem przyszła pora na dania spoza rewolucyjnego menu – krem z pomidorów, sałatkę i pierogi. Magda Gessler musiała nawet pokazać właścicielowi, jak przygotować prawdziwy winegret – poprosiła o składniki i zademonstrowała sposób.
Na koniec Magda Gessler podsumowała z uśmiechem:
Będą z Ciebie ludzie, ale musisz się trochę pouczyć!- podsumowała Magda Gessler
''Bistro Miodowy Bzik'' pokazało, że choć nie wszystko jest idealne, to rewolucja przyniosła efekty, a nowa energia w kuchni wciąż ma szansę rozkwitnąć jak pszczoły wokół miodu. Lokal znajdziecie pod adresem: ul. Ostrowskiego 12, Tomaszów Mazowiecki.
"Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Autorka/Autor: Kinga Rysula