Magda Gessler w rozmowie z serwisem tvn.pl opowiedziała o tym, czego nie jest w stanie pokazać kamera widzom programu "Kuchenne rewolucje". Słynna restauratorka podkreśliła, że za pomocą telewizji nie da się przekazać zapachów ani często skomplikowanego procesu powstawania niektórych dań. Co jeszcze powiedziała?
- Magda Gessler i jej "Kuchenne rewolucje" są na antenie TVN od 15 lat
- "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler o tym, czego nie jest w stanie pokazać kamera
- "Kuchenne rewolucje" - kiedy i o której oglądać 30. sezon?
"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler o tym, czego nie jest w stanie pokazać kamera
Magda Gessler świętuje 15-lecie prowadzenia "Kuchennych rewolucji". Słynna restauratorka od 30 sezonów pomaga właścicielom restauracji z całego kraju, odmieniając nie tylko menu prowadzonych przez nich lokali, ale także ich życia. Niedawno z okazji jubileuszu odbyła się wyjątkowa konferencja prasowa. Nie zabrakło tronu dla królowej polskiej gastronomii, pachnących kwiatów i widowiskowego tortu.
Magda Gessler przy okazji odpowiadała także na pytania dziennikarzy. Prowadząca "Kuchenne rewolucje" porozmawiała z reporterką tvn.pl i zdradziła, czego na planie programu nie potrafi pokazać kamera.
Wydaje mi się, że pomija całą taką spektakularność tych dań, ich pracowitość, ich czas- powiedziała bez zawahania się Magda Gessler.
Gwiazda TVN po chwili doprecyzowała swoją wypowiedź.
- Na przykład jak się robi gulasz węgierski, to żeby on się stworzył w pełni jego smaku, to kminek musi być wybornie pachnący, to wino musi być odpowiedniego stężenia. Że trzeba to odparowywać, że trzeba wiedzieć, jak marynować, żeby później z marynatą nie smażyć pewnych rzeczy, bo one się robią gorzkie. Że papryka do gulaszu musi być prażona w 50 stopniach na tłuszczu, najczęściej na smalcu wędzonym, że jeśli to przekroczymy, to ta papryka jest gorzka i wrzucamy cały gulasz do kosza. Możemy używać oczywiście papryki świeżej pieczonej, ale możemy też kupić paprykę węgierską w tubie. Bardzo dobre są koncentraty pomidorowe, dużo lepsze niż pomidory pelati, ponieważ są zbierane wtedy, kiedy pomidory naprawdę są dojrzałe i są to polskie pomidory - tłumaczyła Magda Gessler w rozmowie z tvn.pl.
"Kuchenne rewolucje" - kiedy i o której oglądać 30. sezon?
"Kuchenne rewolucje" powróciły na antenę TVN po krótkiej przerwie.
Nowe odcinki 30. sezonu programu można oglądać w każdy czwartek o godzinie 20:50.
Autor: Anna Pawelczyk-Bardyga
Reporter: Kinga Rysula