"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler o tym, czego nie pokazuje kamera programu [TYLKO U NAS]

Kuchenne rewolucje 30.
250310 KUCHENNE press junket PYTANIA_Sub_02

Magda Gessler w rozmowie z serwisem tvn.pl opowiedziała o tym, czego nie jest w stanie pokazać kamera widzom programu "Kuchenne rewolucje". Słynna restauratorka podkreśliła, że za pomocą telewizji nie da się przekazać zapachów ani często skomplikowanego procesu powstawania niektórych dań. Co jeszcze powiedziała?

Czego dowiesz się z tego artykuły?
  • Magda Gessler i jej "Kuchenne rewolucje" są na antenie TVN od 15 lat
  • "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler o tym, czego nie jest w stanie pokazać kamera
  • "Kuchenne rewolucje" - kiedy i o której oglądać 30. sezon?

"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler o tym, czego nie jest w stanie pokazać kamera

Magda Gessler świętuje 15-lecie prowadzenia "Kuchennych rewolucji". Słynna restauratorka od 30 sezonów pomaga właścicielom restauracji z całego kraju, odmieniając nie tylko menu prowadzonych przez nich lokali, ale także ich życia. Niedawno z okazji jubileuszu odbyła się wyjątkowa konferencja prasowa. Nie zabrakło tronu dla królowej polskiej gastronomii, pachnących kwiatów i widowiskowego tortu.

Magda Gessler świętowała 15-lecie "Kuchennych rewolucji"
Magda Gessler świętowała 15-lecie "Kuchennych rewolucji"
Źródło: XNEWS

Magda Gessler przy okazji odpowiadała także na pytania dziennikarzy. Prowadząca "Kuchenne rewolucje" porozmawiała z reporterką tvn.pl i zdradziła, czego na planie programu nie potrafi pokazać kamera.

Wydaje mi się, że pomija całą taką spektakularność tych dań, ich pracowitość, ich czas
- powiedziała bez zawahania się Magda Gessler.

Gwiazda TVN po chwili doprecyzowała swoją wypowiedź.

- Na przykład jak się robi gulasz węgierski, to żeby on się stworzył w pełni jego smaku, to kminek musi być wybornie pachnący, to wino musi być odpowiedniego stężenia. Że trzeba to odparowywać, że trzeba wiedzieć, jak marynować, żeby później z marynatą nie smażyć pewnych rzeczy, bo one się robią gorzkie. Że papryka do gulaszu musi być prażona w 50 stopniach na tłuszczu, najczęściej na smalcu wędzonym, że jeśli to przekroczymy, to ta papryka jest gorzka i wrzucamy cały gulasz do kosza. Możemy używać oczywiście papryki świeżej pieczonej, ale możemy też kupić paprykę węgierską w tubie. Bardzo dobre są koncentraty pomidorowe, dużo lepsze niż pomidory pelati, ponieważ są zbierane wtedy, kiedy pomidory naprawdę są dojrzałe i są to polskie pomidory - tłumaczyła Magda Gessler w rozmowie z tvn.pl.

"Kuchenne rewolucje" - kiedy i o której oglądać 30. sezon?

"Kuchenne rewolucje" powróciły na antenę TVN po krótkiej przerwie.

Nowe odcinki 30. sezonu programu można oglądać w każdy czwartek o godzinie 20:50.

Kuchenne rewolucje 30.
Kuchenne rewolucje 30.
podziel się:

Pozostałe wiadomości