"Mięso dobre, pyry do d*py"– Magda Gessler nie owija w bawełnę w "Głodnym Polaku"!

Magda Gessler w swoim kolejnym kulinarnym starciu zmierzyła się z tradycyjnymi smakami Głodnego Polaka w Rawiczu. Restauratorka z niecierpliwością rozpoczęła degustację potraw serwowanych przez Marzenę i Huberta. Chociaż niektóre dania zaskoczyły ją pozytywnie, inne pozostawiły gorzki smak rozczarowania. Czy lokal ma szansę na kulinarny sukces, czy pozostanie jedynie miejscem z ambicjami?
Kuchenne rewolucje 29, odcinek 10
Kuchenne rewolucje 29, odcinek 10

Kuchenne rewolucje - rosół, który prawie został spaghetti

Degustacja rozpoczęła się od klasyki polskiej kuchni – rosołu. Magda Gessler, na widok ogromnej ilości makaronu w zupie, nie mogła ukryć swojego zaskoczenia. „Dajcie widelec, bo to prawie jak spaghetti. Rzadko używam widelca do makaronu z rosołu” – powiedziała ze swoim charakterystycznym humorem. Jednak smak zupy ostatecznie pozytywnie ją zaskoczył. „Powiem szczerze, że rosół jest bardzo dobry. Tutaj ten wywar naprawdę jest kurzy i zupełnie nie przesadzony, lekki, może za wodnisty, ale na pewno pyszny” – oceniła, wskazując na niewielkie mankamenty. Czy to był początek udanej degustacji?

Surowy mielony i żółtkowe naleśniki

Niestety, kolejne dania nie zdołały podtrzymać tego pozytywnego wrażenia. Pieczeń z karkówki okazała się smakowo zróżnicowana. „Wieprzowina jest dobra, jest dobrze ugotowana, ale sos jest dramatyczny. Mięso dobre, pyry do d*py” – podsumowała bez ogródek Gessler, wskazując na to, że ziemniaki zdecydowanie nie spełniły jej oczekiwań. Chociaż mięso było dobrze przygotowane, brakowało mu odpowiedniego towarzystwa w postaci wyrazistego sosu i lepszych dodatków.

Kuchenne Rewolucje: Magda Gessler opowiedziała o nowym sezonie!
Magda Gessler opowiedziała o tym, skąd czerpie energię i inspirację.
Joanna Harąża opowiado o tym co jest najtrudniejsze podczas nagrań "Kuchennych rewolucji?

Największym rozczarowaniem okazał się kotlet mielony, który... był surowy w środku. To danie spotkało się z ostrą krytyką i nie przeszło „testu Magdy Gessler". Na koniec spróbowała naleśników z serem, które wyróżniały się ilością żółtek. „Aż trudno uwierzyć, że naleśniki mają tyle żółtek. Są całkiem smaczne, trochę za dużo waniliny. Bardzo mi smakują z kwaśną śmietaną” – dodała, zostawiając nieco bardziej optymistyczny akcent.

Przed właścicielami Głodnego Polaka wciąż wiele pracy. Choć niektóre dania mają potencjał, to kuchnia wymaga rewolucji, a Magda Gessler już zapowiada kolejne kroki, które mogą zadecydować o przyszłości tej rawickiej restauracji.

Czytaj też:

podziel się:

Pozostałe wiadomości