Bistro w Mrokowie zmieniło się nie do poznania! Magda Gessler wprowadza Śląsk tuż pod Warszawą

Kuchenne rewolucje w Mrokowie odc. 4.
Bistro w Mrokowie zmieniło się nie do poznania! Magda Gessler wprowadza Śląsk tuż pod Warszawą
W Mrokowie, zaledwie kilkanaście kilometrów od południowych granic Warszawy, ''Bistro Kociołek'' przeszło spektakularną przemianę dzięki Magdzie Gessler. Restauracja, wcześniej traktowana wyłącznie jako miejsce na szybki obiad, dziś tętni życiem, oferując autentyczne smaki Śląska w nowoczesnym wydaniu i wnętrzu, które zachwyca każdego gościa.
Kluczowe fakty:
  • "Kuchenne rewolucje" w Mrokowie. Jak zmieniło się ''Bistro Kociołek" – metamorfoza
  • "Kuchenne rewolucje" w Mrokowie. Powrót Magdy Gessler do restauracji ''Bistro Galert" – sprawdź, czy rewolucja się udała "Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!

Fragment programu "Kuchenne rewolucje" zobaczysz na górze strony.

''Kuchenne rewolucje'' w Mrokowie odc. 4. Jak zmieniła się restauracja ''Bistro Kociołek'' - metamorfoza?

W Mrokowie, zaledwie kilka kilometrów od południowych granic Warszawy, Magda Gessler odwiedziła ''Bistro Kociołek'' Maćka, które po rewolucji przemieniło się w ''Bistro Galert''. Restauratorka wprowadziła do menu tradycyjne dania kuchni śląskiej w nowoczesnym wydaniu: różne faszerowane jajka, galert – czyli cielęco-wieprzowe nóżki z marynowanymi grzybami, prawdziwy żur, rolada po śląsku z polędwicą przeciętą na pół, w środku ogórkiem kiszonym, marchewką i boczkiem oraz na deser drożdżówki z serem.


Kuchenne rewolucje w Mrokowie odc. 4.
Kuchenne rewolucje w Mrokowie odc. 4.

Wnętrze lokalu zmieniło się diametralnie – wcześniej mdłe i nijakie, teraz stało się ambasadą Śląska zaledwie kilka kroków od Warszawy. Ściany zdobią liczne koronki, które całkowicie zmieniają obraz przestrzeni. Na ścianach pojawiły się ciekawe grafiki i fotografie, tworząc połączenie tradycji i nowoczesności, wyraziste i eleganckie zarazem.

Kuchenne rewolucje: Magda Gessler
Kuchenne rewolucje: Magda Gessler

"Kuchenne rewolucje" w Mrokowie, odc. 4. Rewizyta Magdy Gessler w "Bistro Galert"

Podczas powrotu Magdy Gessler po rewolucji okazało się, że kuchnia nabrała charakteru, choć niektóre detale wymagały jeszcze dopracowania. Jajka były smaczne, choć podane zimne, galert – niedopracowany, żur zachwycał kwasowością, a ziemniaki były prawie idealne, choć brakowało wyraźnego zapachu wędzonki. Rolada po śląsku okazała się wyjątkowa – mięso i rolady były naprawdę dobre. Magda podkreśliła:

Na razie skoncentrujcie się na tym, żeby powtarzać te dania tak, żeby były takie jak moje!
-podsumowała Magda Gessler

''Bistro Galert'', z nowym wnętrzem i odświeżonym menu, stało się miejscem, w którym tradycja śląska spotyka się z nowoczesnością, a kuchnia odzyskała charakter i wyrazistość. Adres restauracji to: Szkolna 1 Mroków, Piaseczno.

"Kuchenne rewolucje". Zgłoś się na casting do programu!

Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.

Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.