"Kuchenne rewolucje" - rewizyta Magdy Gessler w "Bayer Landhaus"
Magda Gessler, pełna nadziei na bawarską ucztę, zamówiła kluczowe dania, które miały odzwierciedlać nowy charakter lokalu. Na początek – sałatka ziemniaczana. Choć danie było smaczne, od razu zauważyła jedną poważną wpadkę: „Wszystko się zgadza poza cukrem! (...) Ładne danie, ale brakuje Bawarii!” – stwierdziła restauratorka, sugerując, że kucharze zbytnio odeszli od oryginalnej receptury.
Następna na talerzu pojawiła się zupa z soczewicy, która również nie spełniła oczekiwań Magdy Gessler. „Zupa nie jest zła, ale papryki jest za dużo, za mało tego, co uwydatnia tę soczewicę” – oceniła, zaznaczając, że danie potrzebuje lepszej równowagi smaków.
Najwięcej problemów pojawiło się przy serwowaniu zapiekanego pasztetu, czyli bawarskiego "Leberkäse". Kelnerka, choć starała się być pomocna, nie wiedziała, jaki sos powinien towarzyszyć daniu. Brak nowych sztućców dodatkowo wpłynął na negatywną ocenę tej części posiłku. Magda Gessler zauważyła, że choć kuchnia się stara, to jednak zbyt wiele elementów odstaje od oryginalnej wersji...
Co tu się dzieje? Dania nie są złe, ale są dalekie od tej wersji, którą tu zostawiłam! Jestem tak zła, że aż mi się włosy wyprostowały!- skomentowała Magda Gessler
Choć właściciele i zespół wyraźnie włożyli sporo pracy w utrzymanie nowego pomysłu, Magda Gessler nie była w pełni zadowolona z rezultatów. Czy "Bayer Landhous" ma szansę na sukces? Właściciele będą musieli jeszcze popracować nad szczegółami, aby przywrócić pełny blask bawarskiego klimatu w Katowicach. Choć krytyka była nieunikniona, to jednak jest nadzieja na poprawę, jeśli Igor i Arek wezmą sobie uwagi Magdy Gessler do serca i wprowadzą potrzebne korekty.
Kuchenne rewolucje 29, odcinek 4
"Kuchenne rewolucje" - zgłoś się na casting do programu!
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Nieustraszona Magda Gessler przybędzie na ratunek do Twojego baru, restauracji i pomoże Ci zacząć od nowa, dzieląc się swoim kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
Takiej szansy po prostu nie można zmarnować. Nie trać czasu i wypełnij formularz.
Czytaj też:
Autor: Kinga Rysula