"Banan z majonezem i surową pieczarką nie smakuje". Magda Gessler ocenia pizzerię "Antonio"!

Kuchenne rewolucje: Degustacja w pizzerii "Antonio"
W najnowszym odcinku „Kuchennych rewolucji” Magda Gessler nie miała litości dla pizzerii Antonio, gdzie jakość serwowanych dań pozostawia wiele do życzenia. Restauratorka, znana ze swojego ostrego oka i wymagań kulinarnych, z miejsca zauważyła, że karta dań pizzerii jest „tak antywłoska, jak tylko może być”. Jakie niespodzianki kryją się w menu Antonio?
Kuchenne rewolucje 29, odcinek 5
Kuchenne rewolucje 29, odcinek 5

Kuchenne rewolucje: nietypowe, antywłoskie połączenia smaków

Kuchenne rewolucje: Magda Gessler poznaje menu pizzerii "Antonio"

Już na wstępie Magda Gessler wyraziła swoje zdumienie ilością pizz na karcie. Zdecydowała się na trzy pozycje: Margheritę, pizzę Antonio oraz pizzę Italiana vera. W momencie, gdy na stole pojawiła się pizza Antonio, restauratorka z trwogą spojrzała na nietypowe połączenie smaków. Owocowa pizza została podzielona na pół: jedna część z brzoskwinią i bekonem, druga z bananami, ananasem, pieczarkami, szynką i majonezem.

Ciężko będzie to zjeść…
skomentowała

Restauratorka dostrzegła również, że talerz, na którym podano danie, był plastikowy, co w przypadku podawania gorącej pizzy stanowi ogromny błąd.

Kuchenne rewolucje 29, odcinek 5
Kuchenne rewolucje 29, odcinek 5

Wkrótce jedna z kelnerek wyjaśniła, że talerz wykonany z melaminy może w kontakcie z ciepłym jedzeniem powodować reakcje alergiczne, co wzbudziło dodatkowe zastrzeżenia Gessler. Po krótkim czasie restauratorka spróbowała pizzy Antonio.

Słodkie ciasto, od cholery cukru. Co tu się dzieje? Ananas z puszki, majonez słodki, szynka jest podejrzana, ja jej nie jem. Banan z majonezem i surową pieczarką nie smakuje... Okropne to jest
podsumowała swoją degustację.

Kuchenne rewolucje: margharita ze spalonym serem

Kolejna na stół trafiła Margherita, która również nie zyskała uznania Gessler.

Spalony ser, brak pomidora i brak chęci połknięcia tego
 skomentowała
240415_kuchenne_rewolucje_gessler_3_cechy_www
Sekrety kulinarnego sukcesu: Magda Gessler odsłania kluczowe cechy restauratora i kucharza
11MCHF_MAGDA_SETKA4
MasterChef: Rady Magdy Gessler dla młodych kucharzy

W mgnieniu oka wypluła kawałek pizzy z ust... Ostatecznie przyszedł czas na pizzę Italiano vera, której składnikiem była szynka prosciutto crudo i pesto bazyliowe.

Co się stało tej pizzy, że ją ktoś za przeproszeniem obrzezał? Te brzegi, które są najważniejsze, tak wycinają? Pomidora brak znowu... Pesto się zgadza, jest dobre. I to jest jedyna rzecz, która jest włoska
podsumowała, dając do zrozumienia, że w tej pizzerii brakuje autentyczności i pasji do włoskiej kuchni.

Czy Magda Gessler zdoła wprowadzić zmiany, które ożywią pizzę Antonio?

Czytaj też:

podziel się:

Pozostałe wiadomości