80 tysięcy kosztów, 100 zł na kasie. "Kuchenne rewolucje" i walka o przetrwanie w Zielonej Górze [PRZED EMISJĄ W TV]

Kuchenne rewolucje 30: Z jakim problemem zmaga się "Hot Italian Pizza"?
W 9. odcinku 30. sezonu programu "Kuchenne rewolucje" Magda Gessler odwiedza Zieloną Górę, znaną z tradycji winiarskich i klimatycznego rynku. Tym razem jednak restauratorka trafia do miejsca, które walczy o przetrwanie – "Hot Italian Pizza" świeci pustkami, mimo świetnej lokalizacji i 17-letniego doświadczenia właściciela. Kamila i Rafał nie rozumieją, dlaczego klienci ich omijają. "Samochody przejeżdżają, ludzie przechodzą, ale nie wchodzą" – mówi właścicielka z drżącym głosem. Restauracja przynosi straty, a miesięczny koszt utrzymania to aż 80 tysięcy złotych. Czy Magda Gessler odkryje przyczynę problemu i uratuje lokal przed zamknięciem?
Kluczowe fakty:
  • Co wydarzy się w 9. odcinku 30. sezonu "Kuchennych rewolucji"?
  • Co powiedziała Magda Gessler, odwiedzając restaurację "Hot Italian Pizza"?
  • Z jakimi problemami zmaga się restauracja "Hot Italian Pizza"?
  • Kiedy i gdzie oglądać 9. odcinek "Kuchennych rewolucji"?

Zobacz materiał wideo na górze strony.

"Kuchenne rewolucje 30", odc. 9: Jak dramatyczna jest sytuacja właścicieli "Hot Italian Pizza"?

W 9. odcinku 30. sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedza Zieloną Górę, znaną z wina i Bachusa. Ale tym razem trafia w sam środek kulinarnego dramatu. Restauracja "Hot Italian Pizza", oddalona zaledwie 500 metrów od tętniącego życiem rynku, przeżywa najgorszy czas od początku działalności.

- Miesięczny koszt utrzymania to jest około 75-80 tysięcy złotych brutto – mówi Rafał, współwłaściciel i doświadczony pizzerman.

Kamila dodaje z żalem:

- Zdarzają się takie dni, że mamy tylko jeden, dwa stoliki w ciągu całego dnia. Wtedy dochód z tego to jest 100-200 złotych na kasie.

Rafał przyznaje:

- Musimy cały czas się wspomagać tymi dowozami, wynosami. Największą bolączką jest to, że tutaj nie przychodzą ludzie.

Ich głosy łamią się od emocji – i nie da się ukryć, że sytuacja jest krytyczna.

Kuchenne rewolucje 30, odcinek 9
Kuchenne rewolucje 30, odcinek 9

Czytaj więcej: Powrót Magdy Gessler do ''Maleńkiej Kapadocji''. Tureckie smaki, ale nadal pełno problemów. Co odkryła?

"Kuchenne rewolucje 30", odc. 9 – Co się wydarzy w Zielonej Górze?

Zielona Góra to miasto słynne ze swoich tradycji winiarskich – o czym wszem wobec przypominają liczne wizerunki Bachusa. Nieco ponad 500 metrów od zielonogórskiego rynku położona jest restauracja "Hot Italian Pizza".

Jej współwłaściciel Rafał od 17 lat pracuje jako pizzerman, ale własny biznes, wraz z partnerką Kamilą, prowadzą od 7 lat. Niestety ostatnio restauracja przynosi coraz mniejsze pieniądze.

Zdarza się, że nie starcza nawet na pokrycie kosztów… Sytuację ratują jeszcze dowozy, ale sama restauracja świeci pustkami:

- samochody przejeżdżają, ludzie przechodzą, ale nie wchodzą – mówi łamiącym się głosem Kamila.

Oboje nie mają pojęcia, dlaczego tak się dzieje. Dlatego poprosili o pomoc Magdę Gessler. Restauratorka bardzo szybko odkryje przyczyny niepowodzenia Kamili i Rafała, jednak ta diagnoza nie będzie dla nich zbyt miła…

"Kuchenne rewolucje 30", odc. 9 – Kiedy emisja odcinka z Zielonej Góry?

Nowy odcinek Kuchennych rewolucji zostanie wyemitowany w czwartek, 24 kwietnia o godz. 20:55 na antenie TVN i Max. Odcinek jest już do obejrzenia w Player.pl. Czy Zielona Góra doczeka się kolejnej kulinarnej perełki? Czy "Hot Italian Pizza" przetrwa próbę Magdy Gessler? Przekonaj się sam – ten odcinek zapowiada się wyjątkowo emocjonująco.

podziel się:

Pozostałe wiadomości