Już wiosną przyszłego roku w TVN zadebiutuje nowa odsłona najbardziej popularnego kulinarnego show na świecie! Po dwunastu edycjach "MasterChefa" i ośmiu sezonach "MasterChefa Juniora" nadszedł czas, by wybrać najlepszego kucharza wśród młodzieży. Zmagania nastolatków oceniać będą Michel Moran, Tomasz Jakubiak oraz debiutująca w roli jurorki Dorota Szelągowska!
W finałowym pojedynku o pozostanie w programie "MasterChef" zmierzyli się Asia i Darek. Oboje mieli do przyrządzenia polędwiczki wieprzowe. Kto poradził sobie lepiej?
W drugiej części odcinka napięcie się zaostrzy, ponieważ uczestnicy staną przed niezwykle wymagającym wyzwaniem eliminacyjnym. Konkurencja ta będzie składać się z wieloetapowych zadań, które będą testować ich umiejętności w różnych aspektach gotowania. Każdy etap będzie coraz bardziej wyczerpujący i trudny, a uczestnicy będą musieli wykazać się wytrwałością, szybkim myśleniem i umiejętnością radzenia sobie w stresujących sytuacjach
W szóstym odcinku uczestnicy zostali poddani próbie w ramach tematycznej konkurencji piknikowej. W duchu rywalizacji i współpracy, podzieleni na pary, wspólnie stworzyli dania idealne na piknik. Od lekkich przekąsek po klasyczne dania główne. Wygląda smakowicie!
MasterChef 12. Maciek i Kamil wspólnie podjęli się wyzwania przygotowania dań piknikowych w 6. odcinku "MasterChefa". W rozmowie z jurorami okazało się, że oboje przygotowują się do ślubu.
W szóstym odcinku uczestnicy zostaną poddani próbie w ramach tematycznej konkurencji piknikowej. W duchu rywalizacji i współpracy, podzieleni na pary, wspólnie stworzą dania idealne na piknik. Od przygotowania lekkich przekąsek po klasyczne dania główne.
W drugiej części odcinka uczestnicy pod czujnym okiem mistrza kulinarnego, Rafała Zaręby,musieli stworzyć wyjątkowe danie, w którym kluczowym składnikiem był ser.
Gosia była szefową żółtych, którzy wygrali 1. zadanie 5. odcinka "MasterChefa". W nagrodę w kolejnym zadaniu wcieliła się w rolę jurora. Zobaczcie, kogo najlepiej oceniła!
Tym razem uczestnicy stanęli przed wyjątkowym wyzwaniem, które sprawdziło nie tylko ich umiejętności kulinarne, ale również kreatywność. Już na samym początku zostali podzieleni na dwie drużyny, a ich zadaniem było przygotowanie przepysznych candy barów.
W konkurencji drużynowej 5. odcinka do drużyny różowej trafili Ania, Wiktoria, Asia, Kamil, Tomek oraz Michał. Ich współpraca nie układała się wzorcowo.
Tym razem uczestnicy staną przed wyjątkowym wyzwaniem, które sprawdzi nie tylko ich umiejętności kulinarne, ale również kreatywność. Już na samym początku zostaną podzieleni na dwie drużyny, a ich zadaniem będzie przygotowanie przepysznych candy barów.
Tym razem uczestnicy staną przed wyjątkowym wyzwaniem, które sprawdzi nie tylko ich umiejętności kulinarne, ale również kreatywność. Już na samym początku zostaną podzieleni na dwie drużyny, a ich zadaniem będzie przygotowanie przepysznych candy barów.
W drugiej części odcinka uczestnicy musieli zmierzyć się z tym, co kryło się pod tajemniczymi skrzynkami. Znaleźli tam wyjątkowe i niezwykle różnorodne zwierzęce nogi - od najmniejszych, delikatnych żabich udek, po imponującą nogę wołową.
Michał przychodząc do programu postawił sobie za cel przyrządzenie swoich ukochanych klopsików królewieckich. Zrobił to w zadaniu eliminacyjnym 4. odcinka i pozytywnie zaskoczył jurorów!
Trzy drużyny kucharzy rywalizowały, mając za zadanie wydać dokładnie 100 porcji mięsnych oraz 100 porcji wegetariańskich, by wykarmić łącznie 100 osób. Jak poradziły sobie drużyny w tym zadaniu? Który food truck zyskł największą popularność wśród gości zgromadzonych pod Wawelem?
Trzy drużyny kucharzy rywalizowały, mając za zadanie wydać dokładnie 100 porcji mięsnych oraz 100 porcji wegetariańskich, by wykarmić łącznie 100 osób. Jak poradziły sobie drużyny w tym zadaniu? Który food truck zyskł największą popularność wśród gości zgromadzonych pod Wawelem?
W 1. zadaniu 4. odcinka "MasterChefa" najlepiej poradzili sobie Karolina, Tomek, Kamil i Maciek. Pozostali musieli wziąć udział w zadaniu eliminacyjnym.
Trzy drużyny kucharzy rywalizowały, mając za zadanie wydać dokładnie 100 porcji mięsnych oraz 100 porcji wegetariańskich, by wykarmić łącznie 100 osób. Jak poradziły sobie drużyny w tym zadaniu? Który food truck zyskł największą popularność wśród gości zgromadzonych pod Wawelem?
W 4. odcinku 12. sezonu programu "MasterChef" kucharze stanęli przed niezwykłym wyzwaniem, które połączyło zarówno ich kreatywność, umiejętności kulinarne, jak i zdolności zarządzania budżetem. Wspaniałe wydarzenie odbyło się w malowniczym miejscu - pod Wawelem w Krakowie.
W wyzwaniu foodtrucków drużyny miały do wyboru przygotowywanie dań z kuchni polskiej, amerykańskiej lub azjatyckiej. Drużyna żółta, dowodzona przez Maćka, postawiła na ostatnią z nich. Zobaczcie, co postanowili przygotować.
Tym razem kucharze staną przed niezwykłym wyzwaniem, które połączy zarówno ich kreatywność, umiejętności kulinarne, jak i zdolności zarządzania budżetem. Wspaniałe wydarzenie odbędzie się w malowniczym miejscu - pod Wawelem w Krakowie.
Tym razem kucharze staną przed niezwykłym wyzwaniem, które połączy zarówno ich kreatywność, umiejętności kulinarne, jak i zdolności zarządzania budżetem. Wspaniałe wydarzenie odbędzie się w malowniczym miejscu - pod Wawelem w Krakowie.
Ola i Maciek, którzy pożegnali się z programem w pierwszych dwóch odcinkach 12. edycji "MasterChefa", wrócili do kuchni! Stanęli do walki o pozostanie w programie!