Kuchenne rewolucje: Spektakularna finałowa kolacja w restauracji w Białogardzie!

Kuchenne rewolucje: Finałowa kolacja w "Bistro mama ole"
W 7. odcinku programu Magda Gessler wybrała się do Białogardu żeby ratować tamtejszą restaurację. Restauratorka zdecydowała się na odważne połączenie kuchni polskiej z hiszpańską. Zobacz, jak wypadła kolacja!
Kuchenne rewolucje, odcinek 7
Kuchenne rewolucje, odcinek 7

Kulinarna uczta rozpoczęła się od przystawki, gdzie goście programu mieli okazję spróbować wyjątkowych tortilli z szynką serrano i kiełbasą chorizo, podane z aromatycznym sosem aioli. To zestawienie smaków natychmiastowo wprawiło w zachwyt zarówno ekspertów, jak i widzów. Następnie przyszedł czas na zupę pomidorową z pieczoną papryką i kiełbasą chorizo, która wzbogaciła kolację głębokim smakiem i delikatnym posmakiem ognistego chorizo. To danie udowodniło, że kuchnia restauracji w Białogardzie ma potencjał, który można wykorzystać w najwyższym stopniu.

W kolejnym daniu, głównym, Magda Gessler z pomocą kucharek zaskoczyły wszystkich obecnych - pierś z kaczki podawana z pyzami nadziewanymi kaczym mięsem i aromatycznymi morelami, a to wszystko w owocowym musie. Goście zachwyceni byli zaskakującym połączeniem smaków i staranną prezentacją dania.

Kuchenne rewolucje, odcinek 7
Kuchenne rewolucje, odcinek 7

Na deser, uczestnicy finałowej kolacji zostali obdarowani parfait chałwowym, który zapewnił doskonałe zakończenie tego wyjątkowego wieczoru. Deser był zarówno delikatny, jak i pełen smaku, czyniąc z niego idealne zamknięcie tej kulinarnej podróży.

Finałowa kolacja w restauracji w Białogardzie podczas programu "Kuchenne Rewolucje" przyniosła widowiskowe kulinarne przeżycia, które na długo pozostaną w pamięci gości i widzów. Magda Gessler udowodniła, że odważne połączenie kuchni polskiej z hiszpańską to strzał w dziesiątkę!

Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w player.pl!

podziel się:

Pozostałe wiadomości