Czas rozliczeń - rozmowa z Magdą Gessler!
Ikona polskiej gastronomii, która od lat prowadzi popularny program "Kuchenne rewolucje", stanęła przed nowym wyzwaniem - Rewolucjonizowałam najróżniejsze restauracje, ale o takiej kwocie jeszcze nie słyszałam... Czy "Cooking and events" przetrwa?
Sebastian, właściciel "Cooking and Events", ujawnił, że restauracja zmaga się z zadłużeniem sięgającym aż 700 tysięcy złotych. To niejako uwieńczenie trudnych okresów, przez jakie przeszło miejsce w ostatnich latach. Pandemia Covid-19, która ogarnęła świat w 2020 roku, zdaniem Sebastiana, była kluczowym czynnikiem utrudniającym rozwój jego przedsięwzięcia.
Sebastian przyznał, że w piątek restauracja osiągnęła jedynie skromne 44 złote utargu. To drastyczny spadek w porównaniu do okresu przedpandemicznego, kiedy to "Cooking and Events" cieszyło się uznaniem gości i odnotowywało znacznie większe obroty. Wyjaśnił również, że kluczowym elementem planu ekspansji były zakontraktowane eventy o wartości łącznej 460 tysięcy złotych. Niestety, żaden z tych eventów nie doszedł do skutku z powodu zamknięcia lokali gastronomicznych, które było bezpośrednim efektem restrykcji wprowadzonych w związku z pandemią.
Magda Gessler, która przez lata działała jako ekspert kulinarny, już wcześniej stawała przed trudnymi wyzwaniami, prowadząc różnorodne odcinki programu "Kuchenne rewolucje". Sebastian bardzo liczy na zdolność do odwracania losów restauracji i uratowaniem "Cooking and Events" przed bankructwem.
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w player.pl