"Kuchenne rewolucje" - co wydarzyło się po powrocie Magdy Gessler?
Po powrocie Magdy Gessler, okazało się, że rzeczywistość restauracji "Karczma u Ceprów", wcześniej znanej jako "Karpielówka", jest znacznie bardziej surowa. Choć niektóre dania zachowały swój urok i smak, inne nie spełniły oczekiwań nawet po interwencji restauratorki.
Kwaśnica, uchodząca za prawdziwą perłę tego wieczoru, nadal cieszyła podniebienia gości, co zostało docenione przez Magdę Gessler. Niestety, pulpety z baraniny i warzywami nie dorównały swoim poprzednim wersjom, co stało się punktem zapalnym dyskusji.
Jestem w dużym szoku! Bardzo czekałam na to danie. Ludzie napalali się na te pulpety, po czym okazuje się, że to największe fiasko tej knajpy! Jest oszukane mięso, źle przyprawione i twarde jak kość. To było danie, którym się wszyscy zachwycali (...) Życzę powodzenia i życzę powrotu do tego, co tu było, kiedy ja wychodziłam
Choć rewolucja kulinarna wciąż trwa, a wyzwania nie opuszczają Marcina i jego restauracji, nadal pozostaje nadzieja na pozytywne zmiany. Magda Gessler zwróciła się do widzów, zachęcając ich do własnej oceny jakości i smaku dań w "Karczmie u Ceprów".
Oglądaj "Kuchenne rewolucje" w Player.pl
Kuchenne rewolucje, sezon 28, odcinek 1
"Kuchenne rewolucje" - co wydarzyło się w 2. odcinku?
W drugim odcinku Magda Gessler odwiedzi prowadzoną przez Marcina warszawską „Karpielówkę”, wpisaną od wielu lat w krajobraz wielkomiejskiego Ursynowa. Choć restauracja jakby żywcem przeniesiona z Podhala i kusząca mieszkańców stolicy góralskim jadłem, ze szczytu jednak najwyraźniej spadła i w ostatnim geście rozpaczy wysłała do Magdy Gessler sygnał „mayday” lub inaczej mówiąc „SOS” i bynajmniej nie chodziło w nim o sos.
Choć rzeczywiście atmosfera się „zagęści”, a wszyscy będą nie w sosie. Rewolucja nabierze iście zawrotnego tempa, z jakim potrafi wiać halny, problemy pojawiać się będą nieoczekiwanie, jeden pod drugim, jak skrywane w rosyjskich babuszkach, a i kiedy wydawać się będzie, że wszystko już jasne, okaże się to zaledwie wierzchołkiem góry lodowej.
Czytaj też:
Autor: Kinga Rysula