Magda Gessler po 6 tygodniach wraca do Tychów. Bistro "Kalamata" okazuje się miejscem, który zaprasza smakiem. Autentyczne greckie przepisy już od wejścia uwodzą aromatem gości. Pani Magda została oszołomiona tymi potrawami. Chyba mamy kolejne miejsce na kulinarnej mapie Polski, które warto odwiedzić.
Gości zaskoczył klimat, świeże kwiaty i przede wszystkim potrawy. Na początek przystawka w postaci sałatki. Grecja prosto na talerzu! Magda Gessler odczarowała to miejsce. Bistro "Kalamata" od teraz kojarzy się z pysznymi smakami, greckim słońcem oraz klimatem wakacji. Tychy wzbogaciły się o nowe, pyszne miejsce!
Właścicielka greckiej restauracji „Zorba” w Tychach, Krystyna, „odziedziczyła” ją po mężu. Mężczyzna prowadził pizzerię i zachęcony jej powodzeniem, uznał, że pora na lokal z prawdziwego zdarzenia i to inny niż wszystkie w Tychach. Przeciwna pomysłowi Krystyna zdawała sobie sprawę, że jest to ryzykowny pomysł i czeka ich prawdziwa harówka...
Jak ugotować ryż, żeby nie był lepki i "rozlazły"? Najpierw trzeba go podsmażyć na oleju z czosnkiem. Potem należy dodać cebulę, pokrojone pomidory oraz oregano. Zobaczcie fragment "Kuchennych rewolucji" prosto z Tychów. Przepis na idealny ryż według Magdy Gessler na pewno sprawdzi się także na Waszym stole! ;)
W Tychach wielkie zmiany. Najpierw Magda Gessler uczy załogę Bistro "Kalamata" nowych smaków. Pokazuje im różne rodzaje oliwek. Częstuje ich także typowo greckim winem. Na koniec przedstawia plan zmian w menu i dekoracji lokalu. Czy ta wizja się obroni?
W Tychach szalenie trudny moment. Właścicielka musi zwolnić swoją koleżankę, która jest jednocześnie menadżerka lokalu. "Uważam to za toksyczną sytuację" - Magda Gessler nie ma złudzeń.
Tajemniczy list, który oczernia menadżerkę z restauracji "Zorba" w Tychach. Na czym polega prawdziwy problem w tym lokalu? "Pani kopie sobie grób!" - podsumuje Magda Gessler. Dodatkowo, w tle pojawia się dramat osobisty właścicielki restauracji Krysi. Skupiona na swoim dziecku, które było skrajnym wcześniakiem, nie miała sił i czasu, by dobrze i samodzielnie zarządzać restauracją. Dlatego powierzyła to zadanie swojej przyjaciółce.
Jak nazywają się greckie oliwki? Jakie jest najpopularniejsze wino w Grecji? Załoga tyskiej restauracji "Zorba" oblewa test Magdy Gessler. Nie mając zielonego pojęcia o kuchni z tamtego regionu świata, odważnie porwali się na to, by przyciągnąć tłumy gości. Jednak tych nadal brak. Zobacz fragment "Kuchennych rewolucji" z Tychów.
W Tychach pojawia się oddział tamtejszej straży pożarnej. A wszystko przez niezlokalizowane gniazdo szerszeni. Trzeba zamknąć restaurację! Czy ta rewolucja ma szansę powodzenia? W końcu ukąszenie szerszenia może spowodować śmierć.
Sos tzatziki to wizytówka kuchni greckiej. Jednak z pewnością nie w tym wydaniu z Tychów. Dodatkowo, sytuacja zaognia się, gdy pojawiają się szerszenie. Zobaczcie fragment "Kuchennych rewolucji".
Jak będąc menadżerką greckiej restauracji, nie być ani razu w Grecji? To już trzecia rewolucja w Tychach, gdzie Magda Gessler do tej pory stworzyła aż 2 pyszne i pełne smaku miejsca. Czy i tym razem udało się jej doprowadzić do szczęśliwego i PRZEDE WSZYSTKIM smacznego zakończenia? Sprawdźcie sami!
W Tychach Magda Gessler pozna słynnego Zorbę. "Mięso jest jak dla kota - z puszki!" - podsumuje słynna restauratorka. Dodatkowo, w lokalu pojawią się niesmaczne potrawy oraz... szerszenie! Zobacz zwiastun "Kuchennych rewolucji" w Tychach. Premiera odcinka 8 listopada o godz. 21:30, oczywiście na antenie TVN.
"Jaki wstyd, masakra!" - powie załoga restauracji "Zorba" w Tychach. Co ciekawe, tamtejsza ekipa nie znała podstawowego owocu prosto z Grecji, czyli arbuza właśnie. Dlatego też Magda Gessler wymyśliła dla nich pewną zabawę. Oczywiście też z małą karą - która okazała się na koniec wyjątkowo słodka. Premiera odcinka już 8 listopada o godz. 21:30, oczywiście w TVN.
Właścicielka greckiej restauracji „Zorba” w Tychach, Krystyna, „odziedziczyła” ją po mężu. Mężczyzna prowadził pizzerię i zachęcony jej powodzeniem, uznał, że pora na lokal z prawdziwego zdarzenia i to inny niż wszystkie w Tychach. Przeciwna pomysłowi Krystyna zdawała sobie sprawę, że jest to ryzykowny pomysł i czeka ich prawdziwa harówka. Po wielu namowach doszli do wniosku, że otworzą restaurację z kuchnią grecką, której brakowało w mieście. I wtedy zaczęły się schody...
PREMIERA odcinka już w czwartek 8 listopada o godz. 21:30.
Na Warszawskich Bielanach na tyłach budynku Urzędu Gminy, mieści się restauracja „Karuzela smaku”.
Magda Gessler na Bielanach w Warszawie. Jak zmieniła się "Karuzela smaku"?
Magda Gessler odwiedza restauracje na Warszawskich Bielanach. Czy dania trzymają poziom?
Magda Gessler pozwoliła sobie wkręcić właścicieli restauracji. Kto się nabrał? Zobaczcie!
Ten koncept polskiej kuchni się nie sprzedaje...
Magda Gessler co roku wydaje przewodnik po najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce. Jej Poziomki to nagrody dla miejsc, które przyciągają smakiem i jakością. Kto w tym roku został wyróżniony tą statuetką i tym samy znalazł się w przewodniku? Sięgnijcie koniecznie po przewodnik już teraz!
Premiera odcinka już w czwartek 21:30!
Czym różnią się dania na wynos od tych, które można zjeść na miejscu w :Karuzeli smaków" w Warszawie? Magda Gessler jest mocno oburzona!
Na Warszawskich Bielanach na tyłach budynku Urzędu Gminy, mieści się restauracja „Karuzela smaku”. Restauracja położona w samym sercu Bielan, uznawanych za bardzo atrakcyjną dzielnicę stolicy powinna być skazana na sukces. Zapewne z tego samego założenia wyszedł Andrzej, Prezes spółki, która zakupiła tę restaurację. Wspólnikiem Andrzeja jest Zbyszek. Podział obowiązków pomiędzy obu wspólników jest jasny – Andrzej zajmuje się zarządzaniem, a Zbyszek dogląda kuchni, chociaż podejście do prowadzenia biznesu panowie mają różne – Zbyszek lubi nazywać rzeczy po imieniu i mówić wprost co sądzi o np. przesolonej zupie, za to Andrzej zawsze chce taktownie i dyplomatycznie przekazywać swoje opinie.
Założenia były bardzo ambitne, ponieważ Andrzej chciał mieć elegancką restaurację. Dlatego w wystroju restauracji dominuje szary marmur i biel tapicerowanych krzeseł i firan zasłaniających duże, witrynowe okna „Karuzeli smaku”. Sama nazwa, zgodnie z pomysłem Andrzeja nawiązuje do historii dzielnicy, która przed wojną była dla Warszawiaków miejscem rozrywki, słynącym właśnie z karuzeli. Niestety próżno szukać w menu równie ambitnych nawiązań do tradycji kulinarnych przedwojennej Warszawy. Można za to w nim znaleźć nieśmiertelne pozycje każdej barowej kuchni – mielony, schabowy, zrazy, marchewkę z groszkiem, mizerię itp. Być może z tego powodu nieco zimne i oficjalne wnętrze restauracji funkcjonuje głównie jako stołówka dla urzędu wydająca szybkie obiady z bemarów (czyli z podgrzewaczy) albo jako obsługa imprez z cateringiem dla firm. Zbyszek przyznaje, że to niestety nie przynosi wystarczających wpływów, dlatego obaj wspólnicy ciągle robią rachunek zysków i strat, kontrolują obrót restauracji, ale nic nowego z tego nie wynika. Sami przyznają, ze kręcą się w kółko, zjadając własny ogon, ale jak sprawić, żeby mieszkańcy Bielan zechcieli tu bywać i stołować się, żaden ze wspólników nie ma pojęcia. Dlatego liczą na pomoc Magdy Gessler, która może odmienić to miejsce.
Magda Gessler: „Tak dobrej kuchni góralskiej nie jadłam nawet w górach". Pierwsza rewolucja najnowszego sezonu okazała się podwójnym sukcesem. Po pierwsze oglądalność - znów "Kuchenne rewolucje" były najlepsze w swoim paśmie. Po drugie - Magda Gessler odczarowała restaurację w Częstochowie i zrobiła z niej szalenie popularne miejsce.
Guacamole to prosta i łatwa do przyrządzenia pasta na kanapkę. Możecie ją zrobić z avocado, cebuli, papryczki chilli, kolendry i soku z limonki do smaku. Tylko przede wszystkim należy pamiętać, żeby nie miksować wszystkich składników razem. Do jej stworzenia najlepiej przyda się zwykły widelec. Pasta ma mieć konsystencję papki. Szczegóły w powyższym wideo.
Ten odcinek nie wskazywał na to, że będzie AŻ TAK SMACZNIE! Magda Gessler, tworząc menu w "Hot Burger Bistro", postawiła na wyraziste przystawki i 3 rodzaje burgerów. Miejsce okazało się istnym hitem Białegostoku i nadal pęka w szwach. Zobaczcie dlaczego!
"Mam dla Was wiadomość. W Białymstoku narodziła się gwiazda wśród restauracji". Magda Gessler została kupiona tą kuchnią. Dodatkowo, jak sama przyznała: "Jedzenie jest absolutnie perfekcyjne!". Tak dobrej oceny z ust Magdy Gessler nie słyszeliście daaawno. "Rzadko kiedyś kogoś tak bardzo chwaliłam". Skąd tak wysoka ocena restauracji w Białymstoku? Zobaczcie fragment "Kuchennych rewolucji" prosto z Podlasia. Palce lizać!
"Ja bym po prostu z Wami siedziała i gotowała!" - Magda Gessler w szoku.
Ponadto, w "Hot Burger Bistro" zaserwowano przystawki, które ujęły białostoczan. Jakie to? Sprawdźcie sami. Dodatkowo 3 rodzaje burgerów uwiodą smakiem każdego. Spróbujcie przyrządzić je sami w domu. Co będzie do tego potrzebne? Odpowiedź w powyższym wideo. Polecamy smaczną kolację finałową w "Kuchennych rewolucjach". Białystok rządzi!
Przepis na guacamole że palce lizać! Sprawdźcie sami, co Magda Gessler radzi. Do przyrządzenia tego specjału na pewno nie możecie użyć blendera - dlaczego? Odpalcie powyższe wideo i dowiedzcie się wszystkiego o tej przekąsce. Idealna na spotkanie ze znajomymi przy filmie. ;)