W Tychach Magda Gessler pozna słynnego Zorbę. "Mięso jest jak dla kota - z puszki!" - podsumuje słynna restauratorka. Dodatkowo, w lokalu pojawią się niesmaczne potrawy oraz... szerszenie! Zobacz zwiastun "Kuchennych rewolucji" w Tychach. Premiera odcinka 8 listopada o godz. 21:30, oczywiście na antenie TVN.
"Jaki wstyd, masakra!" - powie załoga restauracji "Zorba" w Tychach. Co ciekawe, tamtejsza ekipa nie znała podstawowego owocu prosto z Grecji, czyli arbuza właśnie. Dlatego też Magda Gessler wymyśliła dla nich pewną zabawę. Oczywiście też z małą karą - która okazała się na koniec wyjątkowo słodka. Premiera odcinka już 8 listopada o godz. 21:30, oczywiście w TVN.
Właścicielka greckiej restauracji „Zorba” w Tychach, Krystyna, „odziedziczyła” ją po mężu. Mężczyzna prowadził pizzerię i zachęcony jej powodzeniem, uznał, że pora na lokal z prawdziwego zdarzenia i to inny niż wszystkie w Tychach. Przeciwna pomysłowi Krystyna zdawała sobie sprawę, że jest to ryzykowny pomysł i czeka ich prawdziwa harówka. Po wielu namowach doszli do wniosku, że otworzą restaurację z kuchnią grecką, której brakowało w mieście. I wtedy zaczęły się schody...
PREMIERA odcinka już w czwartek 8 listopada o godz. 21:30.
Na Warszawskich Bielanach na tyłach budynku Urzędu Gminy, mieści się restauracja „Karuzela smaku”.
Magda Gessler na Bielanach w Warszawie. Jak zmieniła się "Karuzela smaku"?
Magda Gessler odwiedza restauracje na Warszawskich Bielanach. Czy dania trzymają poziom?
Magda Gessler pozwoliła sobie wkręcić właścicieli restauracji. Kto się nabrał? Zobaczcie!
Ten koncept polskiej kuchni się nie sprzedaje...
Magda Gessler co roku wydaje przewodnik po najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce. Jej Poziomki to nagrody dla miejsc, które przyciągają smakiem i jakością. Kto w tym roku został wyróżniony tą statuetką i tym samy znalazł się w przewodniku? Sięgnijcie koniecznie po przewodnik już teraz!
Premiera odcinka już w czwartek 21:30!
Czym różnią się dania na wynos od tych, które można zjeść na miejscu w :Karuzeli smaków" w Warszawie? Magda Gessler jest mocno oburzona!
Na Warszawskich Bielanach na tyłach budynku Urzędu Gminy, mieści się restauracja „Karuzela smaku”. Restauracja położona w samym sercu Bielan, uznawanych za bardzo atrakcyjną dzielnicę stolicy powinna być skazana na sukces. Zapewne z tego samego założenia wyszedł Andrzej, Prezes spółki, która zakupiła tę restaurację. Wspólnikiem Andrzeja jest Zbyszek. Podział obowiązków pomiędzy obu wspólników jest jasny – Andrzej zajmuje się zarządzaniem, a Zbyszek dogląda kuchni, chociaż podejście do prowadzenia biznesu panowie mają różne – Zbyszek lubi nazywać rzeczy po imieniu i mówić wprost co sądzi o np. przesolonej zupie, za to Andrzej zawsze chce taktownie i dyplomatycznie przekazywać swoje opinie.
Założenia były bardzo ambitne, ponieważ Andrzej chciał mieć elegancką restaurację. Dlatego w wystroju restauracji dominuje szary marmur i biel tapicerowanych krzeseł i firan zasłaniających duże, witrynowe okna „Karuzeli smaku”. Sama nazwa, zgodnie z pomysłem Andrzeja nawiązuje do historii dzielnicy, która przed wojną była dla Warszawiaków miejscem rozrywki, słynącym właśnie z karuzeli. Niestety próżno szukać w menu równie ambitnych nawiązań do tradycji kulinarnych przedwojennej Warszawy. Można za to w nim znaleźć nieśmiertelne pozycje każdej barowej kuchni – mielony, schabowy, zrazy, marchewkę z groszkiem, mizerię itp. Być może z tego powodu nieco zimne i oficjalne wnętrze restauracji funkcjonuje głównie jako stołówka dla urzędu wydająca szybkie obiady z bemarów (czyli z podgrzewaczy) albo jako obsługa imprez z cateringiem dla firm. Zbyszek przyznaje, że to niestety nie przynosi wystarczających wpływów, dlatego obaj wspólnicy ciągle robią rachunek zysków i strat, kontrolują obrót restauracji, ale nic nowego z tego nie wynika. Sami przyznają, ze kręcą się w kółko, zjadając własny ogon, ale jak sprawić, żeby mieszkańcy Bielan zechcieli tu bywać i stołować się, żaden ze wspólników nie ma pojęcia. Dlatego liczą na pomoc Magdy Gessler, która może odmienić to miejsce.
Magda Gessler: „Tak dobrej kuchni góralskiej nie jadłam nawet w górach". Pierwsza rewolucja najnowszego sezonu okazała się podwójnym sukcesem. Po pierwsze oglądalność - znów "Kuchenne rewolucje" były najlepsze w swoim paśmie. Po drugie - Magda Gessler odczarowała restaurację w Częstochowie i zrobiła z niej szalenie popularne miejsce.
Guacamole to prosta i łatwa do przyrządzenia pasta na kanapkę. Możecie ją zrobić z avocado, cebuli, papryczki chilli, kolendry i soku z limonki do smaku. Tylko przede wszystkim należy pamiętać, żeby nie miksować wszystkich składników razem. Do jej stworzenia najlepiej przyda się zwykły widelec. Pasta ma mieć konsystencję papki. Szczegóły w powyższym wideo.
Ten odcinek nie wskazywał na to, że będzie AŻ TAK SMACZNIE! Magda Gessler, tworząc menu w "Hot Burger Bistro", postawiła na wyraziste przystawki i 3 rodzaje burgerów. Miejsce okazało się istnym hitem Białegostoku i nadal pęka w szwach. Zobaczcie dlaczego!
"Mam dla Was wiadomość. W Białymstoku narodziła się gwiazda wśród restauracji". Magda Gessler została kupiona tą kuchnią. Dodatkowo, jak sama przyznała: "Jedzenie jest absolutnie perfekcyjne!". Tak dobrej oceny z ust Magdy Gessler nie słyszeliście daaawno. "Rzadko kiedyś kogoś tak bardzo chwaliłam". Skąd tak wysoka ocena restauracji w Białymstoku? Zobaczcie fragment "Kuchennych rewolucji" prosto z Podlasia. Palce lizać!
"Ja bym po prostu z Wami siedziała i gotowała!" - Magda Gessler w szoku.
Ponadto, w "Hot Burger Bistro" zaserwowano przystawki, które ujęły białostoczan. Jakie to? Sprawdźcie sami. Dodatkowo 3 rodzaje burgerów uwiodą smakiem każdego. Spróbujcie przyrządzić je sami w domu. Co będzie do tego potrzebne? Odpowiedź w powyższym wideo. Polecamy smaczną kolację finałową w "Kuchennych rewolucjach". Białystok rządzi!
Przepis na guacamole że palce lizać! Sprawdźcie sami, co Magda Gessler radzi. Do przyrządzenia tego specjału na pewno nie możecie użyć blendera - dlaczego? Odpalcie powyższe wideo i dowiedzcie się wszystkiego o tej przekąsce. Idealna na spotkanie ze znajomymi przy filmie. ;)
Czy Piotruś Pan z Białegostoku nauczył się relacji ze światem zewnętrznym? Magda Gessler nie zamierzała czekać. Wzięła restauratora Piotr na lekcję jeździectwa. Czy praca z koniem nauczy niepokornego barmana spokojnych relacji z żywym zwierzęciem, a to czy przełoży się na pracę z jego zespołem? Sprawdźcie fragmenty "Kuchennych rewolucji" z 8. odcinka. Rewolucja w Białymstoku nie należała do łatwych - polecamy!
Magda Gessler przegrywa walkę z brudem. DOSŁOWNIE. Fragment tłuszczu spada jej na... nos. Dlatego też stara się dowiedzieć, co w restauracji w Białymstoku jest nie tak, że doprowadzono ją do takiego stanu. Wysyła szefa po różę w dowód przeprosin za bałagan. A ekipę zaprasza na szczerą rozmowę.
"Nie wiem, jak mam pomóc człowiekowi, który jest aż tak odklejony od rzeczywistości". Magda Gessler nie ma złudzeń. Piotruś Pan z Białegostoku nie ułatwia restauratorce pracy. Jak sprowadzić go na ziemię? Zobacz zabawny fragment "Kuchennych rewolucji". Całość także w player.pl Polecamy!
"Nie byłem nigdy w USA, ale znam kogoś, kto był i powiedział mi to i owo". Piotr z Białegostoku jest trochę oderwanym od rzeczywistości Piotrusiem Panem. Dodatkowo zainwestował w lokal mnóstwo pieniędzy, a ten nie przynosi żadnych dochodów. Zobacz początkowy fragment 8. odcinka "Kuchennych rewolucji" z Białegostoku.
Barman z Białegostoku, Piotr, marzył o własnej restauracji. Dlatego, kiedy wypatrzył w centrum Białegostoku lokal do wynajęcia, od razu zaczął działać – najpierw załatwił kredyt, potem udało się mu wygrać przetarg i tak w piątek 13 restauracja „James Bomba – lina” świętowała swoje otwarcie.
Jakie żale do swojego szefa ma ekipa z Białegostoku? Zobacz przedpremierowy fragment odcinka z Podlasia. PREMIERA już w czwartek o 21:30.
Słodka wieprzowina, słodka cebula, do tego żadnego ostrego sosu - Magda Gessler nie rozumie poczynań kuchni. Restauracja "James Bomba - lina" z Białegostoku działa w dziwny sposób. Do tego zarządzanie tym miejscem kompletnie leży. Zobacz "Kuchenne rewolucje" przedpremierowo.
W Białymstoku smacznie nie będzie. Właściciel restauracji "James Bomba - Lina" to istny Piotruś Pan. W czym właściwie tkwi jego największy problem? Sprawdźcie przedpremierowy fragment programu "Kuchenne rewolucje". Pani Magda będzie miała pełne ręce roboty!
Barman z Białegostoku, Piotr, marzył o własnej restauracji. Dlatego kiedy wypatrzył w centrum Białegostoku lokal do wynajęcia od razu zaczął działać – najpierw załatwił kredyt, potem udało się mu wygrać przetarg i tak w piątek 13 restauracja „James Bomba – lina” świętowała swoje otwarcie.
"Kuchenne rewolucje" w Białymstoku już w ten czwartek o 21:30, oczywiście w TVN.