Przed ekipą restauracji Rozmaryn jeszcze wiele lat nauki. Magda Gessler dopiero dała im mały przedsmak. Jednak niektórzy z nich nadal robią kardynalne błędy. Zobaczcie fragment odcinka prosto ze Szczecina.
A co było najważniejszym problemem tej rewolucji?
Pracownicy, chociaż to bardzo młodzi ludzie, zarzucają swojemu szefowi brak zaangażowania w prowadzenie restauracji , a Paweł szczerze przyznaje, że z powodu niepowodzenia swojej wymarzonej „Pracowni dobrych smaków” popadł w marazm i potrzebuje Magdy Gessler, żeby mogła mu „otworzyć oczy” powiedzieć co jest nie tak w jego „Rozmarynie”.
"Zatrudniłeś dzieci!" - Magda Gessler jest bardzo zaniepokojona brakiem elementarnej wiedzy kulinarnej. Ekipa ze szczecińskiego Rozmarynu nie daje sobie rady. Co chwilę potykają się na najprostszych rzeczach w kuchni. Zobacz, jak czołowa restauratorka walczy o dobry smak i imię tego miejsca. Polecamy materiał!
Załoga restauracji Rozmaryn w Szczecinie nie wytrzymała! "Od paru dni było szorowanie blach, garów. Tego nie da się opisać. Już nie dawałam rady!" Właściciel kupuje na wpół zgniłe warzywa. Zrzuty, które nawet nie nadają się na sprzedaż. W dodatku stan kuchni pozostawia wiele do życzenia. Magda Gessler nie godzi się na taką sytuację i nieludzkie traktowanie ekipy restauracji. Dlatego też każe właścicielowi samemu zająć się problemem wielkiego brudu na kuchni.
"Bardzo długi czas oczekiwania. Nie polecam" - takie opinie krążą w Internecie na temat szczecińskiej restauracji Rozmaryn. Magda Gessler zastosowała terapię szokową i pokazała nieświadomemu właścicielowi czarno na białym, jak duży ma problem ze swoją restauracją. Naiwność czy brak pokory i strach przed trudną prawdą?
Tyle sezonów a właściciele nadal nie nauczyli się porządków. W Szczecinie nie było inaczej. Restauracja Rozmaryn brudem stoi! "A teraz wejdź na drabinę na okap i zobacz, co tam masz!" Magda Gessler stawia ultimatum restauratorowi. Przy okazji odkrywa kolejne kulinarne "trupy" w szafie. Czasem szok to za mało.
Pracowania dobrych smaków – Rozmaryn powstała z prawdziwej pasji i miłości do dobrej kuchni. Jej właściciel, Paweł jest człowiekiem światowym, zafascynowanym gotowaniem i podróżami. W dodatku jego zawód to – technolog piekarnictwa, więc żadne wypieki nie mają przed nim tajemnic.
Kiedy otworzył swoją restaurację, w centrum Szczecina nazwał ją „Rozmaryn”. Kuchnia miała być włoska, ponieważ Paweł ją uwielbiał i świetnie znał ze swoich licznych podróży do Włoch. Miejsce miało być nietuzinkowe, z niezwykłym klimatem, kuchnią i piekarnią, wystrój zaś w stylu industrialnym zaprojektował architekt.
Personel w restauracji jest bardzo młody, a Paweł szczyci się tym, że sam uczył swoich pracowników i świetnie się dogaduje z tak młodą ekipą.
Chociaż zaprojektowany z rozmachem „Rozmaryn” początkowo przyciągał gości, niestety Pawłowi nie udało się utrzymać tego powodzenia i z niezrozumiałych dla niego przyczyn ludzie zaczęli coraz rzadziej przychodzić.
Personel w restauracji jest bardzo młody, a właściciel Paweł szczyci się tym, że sam uczył swoich pracowników i świetnie się dogaduje z tak młodą ekipą. Co na to ekipa? Mówi, że to zwykła pokazówka.
Chociaż zaprojektowany z rozmachem „Rozmaryn” początkowo przyciągał gości, niestety Pawłowi nie udało się utrzymać tego powodzenia i z niezrozumiałych dla niego przyczyn ludzie zaczęli coraz rzadziej przychodzić.
Magda Gessler: „Tak dobrej kuchni góralskiej nie jadłam nawet w górach". Pierwsza rewolucja najnowszego sezonu okazała się podwójnym sukcesem. Po pierwsze oglądalność - znów "Kuchenne rewolucje" były najlepsze w swoim paśmie. Po drugie - Magda Gessler odczarowała restaurację w Częstochowie i zrobiła z niej szalenie popularne miejsce.
Pracowania dobrych smaków – Rozmaryn powstała z prawdziwej pasji i miłości do dobrej kuchni. Jej właściciel, Paweł jest człowiekiem światowym, zafascynowanym gotowaniem i podróżami. W dodatku jego zawód to – technolog piekarnictwa, więc żadne wypieki nie mają przed nim tajemnic. Kiedy otworzył swoją restaurację, w centrum Szczecina nazwał ją „Rozmaryn”. Kuchnia miała być włoska, ponieważ Paweł ją uwielbiał i świetnie znał ze swoich licznych podróży do Włoch. Miejsce miało być nietuzinkowe, z niezwykłym klimatem, kuchnią i piekarnią, wystrój zaś w stylu industrialnym zaprojektował architekt.
Niby sprzątnięte a jednak nie do końca. Po tylu sezonach programu restauratorzy nadal nie nauczyli się absolutnej podstawy pracy w kuchni - porządku. Magda Gessler nie daje się wodzić za nos i stawia ostre ultimatum właścicielowi. Zobacz przedpremierowy fragment "Kuchennych rewolucji" ze Szczecina. PREMIERA: 13 września, o godz. 21:30, oczywiście na antenie TVN.
Właściciel restauracji w Szczecinie żałuje na każdy składnik swoich dań. Oryginalne włoskie produkty zastępuje najczęściej towarem podejrzanej jakości. Magda Gessler bez trudu przyłapuje go na tym oszustwie. Czy ta rewolucja w restauracji "Rozmaryn" ma szansę powodzenia? Premiera odcinka już 13 września o godz. 21:30, oczywiście na antenie TVN.
"To prawdziwa góralska kwaśnica!" - Magda Gessler pokochała częstochowską odmianę kuchni góralskiej. Zwłaszcza każdy pielgrzym, który zawita do tego miasta. Polecamy smaczny powrót do restauracji Darka. Palce lizać!
"Mięsko rozpływało się w ustach" - pierwsze recenzje rewolucji w Częstochowie. Pani Magda zaproponowała kuchnię góralską. Jak wypadła tak szalona zmiana? Zobaczcie fragment premierowego odcinka 18. serii "Kuchennych rewolucji".
Dla Darka, właściciela restauracji „Sjesta”, gotowanie jest całym życiem. Już jako dziecko eksperymentował w kuchni, by pomóc mamie, która sama wychowywała czwórkę dzieci. Bardzo szybko przekonał się, że w świecie kulinariów odnajduje się całkiem nieźle. I tak osiem lat temu otworzył restaurację z kuchnią międzynarodową. W menu są sycylijskie arancini i de volaille ze szpinakiem, pstrąg i rolady oraz specjalność szefa – zupa serowa.
Brak czystości to absolutna klasyka z palety błędów, jakie można popełnić w "Kuchennych rewolucjach". Darek - restaurator z Częstochowy, nie przygotował się i nie odrobił lekcji. Magda Gessler nie mogła postąpić inaczej, jak wytknąć mu w sposób dosadny te niedociągnięcia. W końcu taki brud trafia też do jedzenia!
Magda Gessler postanowiła się zabawić się w złota rybkę i spełnić kilka życzeń restauratora z Częstochowy. Darek jest wielbicielem kuchni góralskiej, a mimo to idzie we włoskie smaki oraz oklepane polskie klasyki i to w marnym wydaniu. Pani Magda postanowiła wywrócić do góry nogami jego restaurację i wprowadzić tam nieco ożywczego powietrza prosto z gór. Czy to miał szansę się udać? Zobaczcie sami!
"Pani Magda powiedziała, że to jest nic. Że wszystko jest złe. Może tak jest?" - kucharz z Częstochowy zderzył się z miażdżącą krytyką pani Magdy. Tymczasem restauratorka chciała pokazać mu błędy, by razem ruszyć w kierunku smacznej i prawdziwej kuchni. Zobacz fragment premierowego sezonu "Kuchennych rewolucji".
Kotlet de volaille bez soczystego masła? Lekko mówiąc to duży błąd. Kucharz na krytykę, jak się okazuje, nie jest odporny. W dodatku Magda Gessler uważa, że w tej częstochowskiej restauracji jest przerost formy nad treścią. Co z tego wyniknie? Sprawdźcie kolejne fragmenty najnowszej rewolucji z premierowego 18. sezonu "Kuchennych rewolucji".
Sekretny przepis Darka - restauratora z Częstochowy, okazał się dosyć nietrafiony. Zupa serowa ze sztucznych serków topionych, to pewny wstęp do krytyki. Magda Gessler oczywiście nie mogła pochwalić czegoś tak niesmacznego. Zobaczcie fragment premierowego 18. już sezonu "Kuchennych rewolucji".
Nowy sezon "Kuchennych rewolucji" zaczynamy z przytupem. W Częstochowie problemem jest sam właściciel, któremu nie po drodze ze smaczną kuchnią. Smaku brak, a i sama wiedza mizerna. Zobaczcie otwarcie 18. już sezonu "Kuchennych rewolucji". Pani Magda ma twardy orzech do zgryzienia.
Zaczynamy nowy sezon "Kuchennych rewolucji". Pierwszy odcinek to wizyta w Częstochowie. Zobaczcie, co czeka panią Magdę w premierowym 18. już sezonie programu! Polecamy zwiastun.
Magda Gessler nie zwalnia tempa i już po raz 18. wyrusza w Polskę, by pomóc właścicielom w ich walce o dochodowy biznes, smaczną kuchnię, piękny lokal i zadowolonego klienta. Jakie tym razem pojawią się historie i miasta?!
Premiera odcinka już 6 września, 21:30!
Konferencja ramówkowa TVN Discovery za nami! Jesień w TVN to aż dwa nowe miniseriale z gwiazdorską obsadą oraz autorski program Piotra Kraśki. Od wrześnie nie zwalniamy tempa - sięgamy po #więcej! Dlatego sprawdź nasz gorący spot wizerunkowy - JESIEŃ 2018.
Magda Gessler nie zwalnia tempa i już po raz 18. wyrusza w Polskę, by pomóc właścicielom w ich walce o dochodowy biznes, smaczną kuchnię, piękny lokal i zadowolonego klienta. Jakie tym razem pojawią się historie i miasta?
"Najgorsze" rewolucje? To te, gdzie właściciele restauracji buntowali się przeciwko Magdzie Gessler. Jakie były te najostrzejsze?
17. sezon "Kuchennych rewolucji" obfitował w liczne zwroty akcji - smaczne i te mniej. Finałowe kolacje różniły się od siebie w detalach, ale i w ogólnym charakterze - jak menu, wystrój i sama atmosfera. Która kolacja wypadła, według Was, najlepiej? Zobaczcie wszystkie finałowe wieczory najnowszego sezonu i oceńcie sami! ;)
Ten odcinek przeszedł do historii przez tzw. fochy restauratorki z Katowic. I wszystkie obelgi, jakie wystosowała pod adresem pani Magdy. Zobaczcie najmocniejsze fragmenty i wyróbcie sobie sami opinię na ten temat. ;)