Magda Gessler to zawsze powiew świeżości w każdej możliwej sytuacji. Tym razem nieustraszona restauratorka pewnym krokiem weszła na scenę, gdzie ujawniana była nadchodząca oferta programowa stacji TVN. Doceniacie stylizację pani Magdy?
Premierowe odcinki "Kuchennych rewolucji" już od 21 lutego w TVN, w każdy czwartek o 21:30. #besos
Roztańczona, rozśpiewana i w róże odziana. Magda Gessler zwiastuje wiosnę w TVN. Zobaczcie, jak świetnie bawi się w spocie, który przybliża nas do premierowych odcinków. Nowe rewolucje już od 21 lutego. Bądźcie czujni i ustawcie przypomnienie! ;)
Specjalnie dla Was wycięliśmy z całej konferencji ramówkowej TVN WIOSNA 2019 wejście pani Magdy. Restauratorka prezentowała się nad wyraz wiosennie. Oceńcie sami - polecamy wideo!
Magda Gessler od kilkunastu sezonów udowadnia, że nie boi się nowych wyzwań. Tej wiosny restauratorka świętować będzie przeprowadzenie 250. rewolucji! Dziewiętnasta edycja ponownie zaskoczy królową polskiej kuchni, która dotrze w każdy zakamarek Polski, ratując gastronomiczne biznesy. Czy i tym razem sprosta nowym wyzwaniom?
Magda Gessler od kilkunastu sezonów udowadnia, że nie boi się nowych wyzwań. Tej wiosny
restauratorka świętować będzie przeprowadzenie 250. rewolucji! Dziewiętnasta edycja, startująca już 28 lutego, ponownie zaskoczy królową polskiej kuchni, która dotrze w każdy zakamarek Polski, ratując gastronomiczne biznesy. Czy i tym razem sprosta nowym wyzwaniom?
Magda Gessler prosto z planu 19. sezonu zaprasza na nowe odcinki. "Kuchenne rewolucje" wracają już na wiosnę! Czego się spodziewać po nadchodzących odcinkach? Sprawdźcie sami. #besos
Magda Gessler ma nowy pomysł na biznes. To szkoła pomocy domowych, czyli co? Restauratorka wszystko dokładnie wyjaśnia w powyższym wideo. Co ciekawe, nie byłaby to tylko szkoła dla kobiet. Mężczyźni również mogliby szkolić się w tym miejscu. Polecamy!
Za kuchnię? Za wspaniałe produkty? Czy może za coś zupełnie innego? W czasie nagrań odcinków do 19. już sezonu "Kuchennych rewolucji" podpytaliśmy królową polskiej gastronomii o jej uczucia względem nadwiślańskiego kraju. Polecamy wideo. ;) #besos
Jak się okazuje czołowa restauratorka w kraju była ogromnie zadowolona z udziału swojej córki w "Ameryka Express". Poznała jej nową, odważną i pełną energii twarz. Polecamy wideo nagrane w przerwie nagrań do kolejnego sezonu "Kuchennych rewolucji".
Jak Magda Gessler znajduje pomysły na dana rewolucję? Skąd czerpie inspiracje do swojego działania? Specjalnie dla Was odwiedziliśmy panią Magdę na planie 19. sezonu "Kuchennych rewolucji". Sprawdźcie, co nam zdradziła. #besos
"Jestem wyrazem lekkiej anarchistki" - Magda Gessler o swoim ubiorze. Dlaczego stawia na tak odważne kolory? Skąd w niej lęk przed szarością? Polecamy fragment naszej ekskluzywnej rozmowy z Magdą Gessler w czasie nagrań 19. sezonu "Kuchennych rewolucji".
Włoska, portugalska czy baskijska - która kuchnia świata jest ulubioną Magdy Gessler? Zobaczcie fragment naszej rozmowy z czołową restauratorką kraju.
PS Trwają już prace nad kolejnym 19. już sezonem programu "Kuchenne rewolucje" - cieszycie się? ;)
Okazuje się, że Magda Gessler, mimo że jest tak mocno zapracowana, znajduje czas i chęci, żeby samej gotować w swoim domu. Dodatkowo, to nie są proste i szybkie potrawy.
Zobaczcie fragment naszej rozmowy, którą zarejestrowaliśmy w czasie nagrań odcinka do 19. już sezony "Kuchennych rewolucji".
Będąc na planie odcinka 19. już sezonu "Kuchennych rewolucji", zapytaliśmy Magdę Gessler o to, gdzie czuje się lepiej. Czy na planie "Kuchennych rewolucji", czy pośród jurorów z "MasterChefa"? Odpowiedź w powyższym wideo - to nie taki oczywisty wybór, jak się okazuje.
Czym pogodzić, ostatnio tak mocno, skłóconych Polaków? Sposób Magdy Gessler wydaje się banalny, ale prosty do zastosowania nawet w święta. Oczywiście kluczem do wszystkie okazuje się jedzenie. Tylko na jakie potrawy postawić, żeby móc znów porozmawiać np. z dawno niewidzianym wujkiem, gdy już dojdzie do pojednania?
Polecamy fragment naszej rozmowy nagranej w czasie trwania przygotowań do 19. sezonu "Kuchennych rewolucji".
Czy mówi Wam coś nazwisko - Fromowitz? Pan Piotr, szef Constantin Entertainment Polska, jest odpowiedzialny właśnie za zaproszenie Magdy Gessler do programu. Ponad 10 lat temu to właśnie ten człowiek przekonał naszą restauratorkę, by stała się twarzą jednego z najpopularniejszych programów kulinarnych w kraju! Było warto? Zobaczcie powyższe wideo.
Nie Warszawa, nie Kraków. Zapytaliśmy panią Magdę, gdzie warto zjeść w różnych regionach Polski. Jakie miejsca nam poleciła? Okazuje się, że to: Białowieża, Częstochowa i Trójmiasto. To tam Magda Gessler odnalazła 3 wyjątkowe restauracje, która gotują bezkompromisowo. Smak i jakość stoją tam na pierwszym miejscu. Zobaczcie, gdzie warto zjeść, będąc na Podlasiu, Pomorzu lub w Częstochowie.
Żeby prowadzić restaurację, trzeba być człowiekiem renesansu. Magda Gessler coś o tym wie. Dodatkowo, musi kłaść duży nacisk na psychologię, ponieważ to problemy emocjonalne najczęściej są główną przyczyną niepowodzeń w danych restauracjach. Zobaczcie wideo!
Jak gotuje Magda Gessler? Jej pomysły mogą Was skutecznie zainspirować do kulinarnych eksperymentów. Jak zrobić pyszne guacamole? Sięgnijcie po kilka poniższych wideo - to garść inspiracji z całego świata.
18. sezon "Kuchennych rewolucji" nie należał do najłatwiejszych. Wręcz przeciwnie. Obfitował w często skrajne emocje. Specjalnie dla Was stworzyliśmy nasz subiektywny ranking najmocniejszych i najbardziej kontrowersyjnych fragmentów!
18. sezon "Kuchennych rewolucji" za nami. Magda Gessler zrewolucjonizowała aż 14 restauracji, które przeszły diametralne zmiany. Która z nich najlepiej wypadła po kilku tygodniach, gdy znana restauratorka je odwiedziła? Zobaczcie sami!
Specjalnie dla Was zebraliśmy wszystkie finałowe kolacje z najnowszego sezonu w jednym miejscu. To mały przewodnik po kulinarnej mapie Polski. Polecamy wszystkim, którzy szukają wyjątkowych smaków i pełnych pasji autentycznych kuchni.
Gdzie Magda Gessler zjadła najlepszy barszcz w Polsce? Sprawdź!
Zamość zwany perłą renesansu to jedno z najpiękniejszych miast wschodniej Polski, wpisane na listę zabytków UNESCO. Miejscowość została założona w XVI wieku przez kanclerza i hetmana Jana Zamoyskiego i była stolicą Ordynacji Zamojskiej, zarządzanej oczywiście przez Ordynata.
Do historii miasta nawiązuje nazwa Karczmy „Ordynat” wybudowanej przez Darka w Wielączy pod Zamościem. Mężczyzna od lat zajmował się gastronomią, ale marzyło mu się „coś większego”. Kiedy parę kilometrów od Zamościa wypatrzył piękna działkę przy samej drodze na Szczebrzeszyn, zakochał się w tym miejscu. Niedługo później kupił działkę i wybudował karczmę. Drewniane wnętrze urządził według swojego gustu, a na ścianach zawisły szable i inne elementy nawiązujące do historii.
Chociaż Darek prowadzi karczmę razem z żoną Dorotą, podział obowiązków jest jasno określony. Kobieta gotuje na kuchni, a mężczyzna zarządza całością mając w każdej sprawie ostatnie, decydujące słowo. Nawet w menu znajdują się dania wymyślone przez właściciela, jak np. placek karczmarza, czyli placek ziemniaczany a la pizza. W karcie królują też potrawy regionalne jak np. pierogi doprawione mięta, flaczki Zamoyskie i pieczona kaczka, którą Karczma reklamuje się już od frontu.
Chociaż „Ordynat” został wybudowany przy ruchliwej drodze, to z jakiś powodów brakuje w nim ludzi. Nerwową atmosferę odczuwają pracownice, ale nikt nie wie, jak zmienić sytuację. Jedynym ratunkiem jest Magda Gessler.
Kaczka i buraczki - ten zestaw nie uwiódł kubków smakowych Magdy Gessler. Przyczyna tkwiła w dziwnym smaku oraz... Zresztą zobaczcie sami. Finałowe "Kuchenne rewolucje" z Zamościa. Polecamy wideo!
Finałowy odcinek "Kuchennych rewolucji" miał miejsce w Zamościu. Magda Gessler została tam poczęstowana flaczkami. Jak jej smakowały? Sprawdźcie sami! Polecamy!
Magda Gessler niezbyt pochlebnie wypowiada się o pierogach w Zamościu. Ciasto w nich jest wyjątkowo grube. A farsz wypada mocno rozczarowująco. Zobacz fragment "Kuchennych rewolucji" z Zamościa!
W Zamościu dużym problemem okazuje się szef. Jest postacią dosyć kontrowersyjną. Zawsze musi postawić na swoim, często kosztem zadowolenia swoich pracowników. Zobacz fragment finałowego odcinka "Kuchennych rewolucji"!
Barszcz to podstawa polskiej Wigilii! Musi być pyszny, aromatyczny i mieć głęboki rubinowy kolor. Co zrobić, kiedy zupa wyszła zbyt blada? Jest na to patent!
Przepis na idealny barszcz czerwony? Zobaczcie rady Magdy Gessler.