Magda Gessler od kilkunastu sezonów udowadnia, że nie boi się nowych wyzwań. Tej wiosny
restauratorka świętować będzie przeprowadzenie 250. rewolucji! Dziewiętnasta edycja, startująca już 28 lutego, ponownie zaskoczy królową polskiej kuchni, która dotrze w każdy zakamarek Polski, ratując gastronomiczne biznesy. Czy i tym razem sprosta nowym wyzwaniom?
Już od dziewięciu lat Magda Gessler przemierza kulinarną mapę Polski. W nadchodzącym sezonie zrewolucjonizuje między innymi wyjęty z czasów PRL „Paradiso” pod Legnicą oraz pierogarnię w Tczewie i Nowogardzie. Na ratunek przybędzie też siostrom z Aleksandrowa Łódzkiego, prowadzącym domowy bar, oraz przybędzie z odsieczą właścicielce drewnianej „Karczmy” pod Lublinem. Przekonamy się także, jakie zmiany dokonają się w wilanowskiej restauracji „Mada”, specjalizującej się w kuchni gruzińskiej.
Skąd Magda Gessler czerpie pomysły na kolejne rewolucyjne zmiany w restauracjach?
Gdzie zajrzy Magda Gessler - jakie regiony odwiedzi?
Przeniesiemy się również do niewielkiej Słupi pod Bralinem, tuż przy dawnej trasie Warszawa-Wrocław. Mirek - człowiek, który bywały w świecie, otworzył tam okazałą „Hacjendę”, jeden z pierwszych w Polsce prawdziwych steak house'ów. Dobra passa skończyła się wraz z wybudowaniem nowej autostrady. Mężczyzna starał się wprowadzać zmiany w menu, wykorzystując swoje doświadczenie zdobyte za granicą. Serwował bez powodzenia owoce morza, homary, a nawet steki z aligatora, wracając finalnie do kuchni polskiej. Niestety, wysiłek Mirka ciągle nie jest doceniany…
"Mój ubiór chroni mnie przed szarością" - co miała na myśli Magda Gessler?
Kolejnym wyzwaniem będzie także rybnicka „Dzika róża”. Właściciele, Ewa i Marek, postanowili wynająć remizę straży pożarnej, znajdującą się na peryferiach miasta. Własnymi siłami przeprowadzili remont i otworzyli restaurację na pierwszym piętrze budynku. Szybko okazało się, że wybór miejsca stanowi największy problem „Dzikiej róży”, przez co traktowani są jako integralna cześć straży. Sytuacja stała się na tyle zła, że lokal czynny jest tylko w niedzielę. Jak zwykle, ostatnią deską ratunku okaże się Magda Gessler.
Jakie restauracje w Polsce poleca Magda Gessler? Tam warto zjeść choć raz!
W czasach, gdy hejt tak łatwo rozlewa się po sieci, a ludzie dosłownie skaczą sobie do gardeł, Magda Gessler obiera zupełnie inny kurs. Mówi o tym, co dobre, co szczególnie lubi i szanuje w... Polsce. Zobaczcie kilka pozytywnych słów o naszym kraju. Udanego dnia wszystkim!
Magda Gessler chwali Polskę - za co? [ZOBACZ WIDEO]
2018 rok to aż 2 premierowe sezony "Kuchennych rewolucji", 28 restauracji, którym pomogła Magda Gessler oraz mnóstwo emocjonalnych momentów. Specjalnie dla Was zebraliśmy najlepsze!
2018 rok z Magdą Gessler w kilku wideo - DZIĘKUJEMY za to, że jesteście z nami!
Lincz na kucharce – pozostali pracownicy stają przeciwko niej (Gdynia)
Magda Gessler w szoku - inspekcja kuchennego zaplecza ujawnia wiele trupów "w szafie"
"Ja nie jestem wulgarna, to ona jest wulgarna..."
Diagnoza Magdy Gessler: właścicielka z depresją?
Faworki z karpia? To możliwe tylko pod wodzą Magdy Gessler!
Smród złego tłuszczu i ziemniaki gotowane za 4 zł...
Włoska restauracja po 1 wizycie w ojczyźnie pizzy - odważnie? Dalej było tylko gorzej...
"Jesteście zamknięci w fantastycznym klasztorze głupiego myślenia!"
Przedpremierowo: Testing ziemniaka w każdej jego formie
"Mieliśmy ciężkie dzieciństwo" - silne rodzeństwo z Namysłowa!
„Ja czuję w Tobie taki dół psychiczny a niepotrzebnie!” ("Kuchenne rewolucje")
Ambasada ziemniaka w Namysłowie – smaczna przystań według przepisów Magdy Gessler
Zapłakana ekipa nie wytrzymuje, więc Gessler każe szefowi sprzątać samemu
„Pawełku, za mamusię!” – Gessler karmi właściciela fałszywym parmezanem. Dobra nauczka?