W Tychach Magda Gessler pozna słynnego Zorbę. "Mięso jest jak dla kota - z puszki!" - podsumuje słynna restauratorka. Dodatkowo, w lokalu pojawią się niesmaczne potrawy oraz... szerszenie! Zobacz zwiastun "Kuchennych rewolucji" w Tychach. Premiera odcinka 8 listopada o godz. 21:30, oczywiście na antenie TVN.
"Jaki wstyd, masakra!" - powie załoga restauracji "Zorba" w Tychach. Co ciekawe, tamtejsza ekipa nie znała podstawowego owocu prosto z Grecji, czyli arbuza właśnie. Dlatego też Magda Gessler wymyśliła dla nich pewną zabawę. Oczywiście też z małą karą - która okazała się na koniec wyjątkowo słodka. Premiera odcinka już 8 listopada o godz. 21:30, oczywiście w TVN.
Właścicielka greckiej restauracji „Zorba” w Tychach, Krystyna, „odziedziczyła” ją po mężu. Mężczyzna prowadził pizzerię i zachęcony jej powodzeniem, uznał, że pora na lokal z prawdziwego zdarzenia i to inny niż wszystkie w Tychach. Przeciwna pomysłowi Krystyna zdawała sobie sprawę, że jest to ryzykowny pomysł i czeka ich prawdziwa harówka. Po wielu namowach doszli do wniosku, że otworzą restaurację z kuchnią grecką, której brakowało w mieście. I wtedy zaczęły się schody...
PREMIERA odcinka już w czwartek 8 listopada o godz. 21:30.
Magda Gessler co roku wydaje przewodnik po najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce. Jej Poziomki to nagrody dla miejsc, które przyciągają smakiem i jakością. Kto w tym roku został wyróżniony tą statuetką i tym samy znalazł się w przewodniku? Sięgnijcie koniecznie po przewodnik już teraz!
Na Warszawskich Bielanach na tyłach budynku Urzędu Gminy, mieści się restauracja „Karuzela smaku”. Restauracja położona w samym sercu Bielan, uznawanych za bardzo atrakcyjną dzielnicę stolicy powinna być skazana na sukces. Zapewne z tego samego założenia wyszedł Andrzej, Prezes spółki, która zakupiła tę restaurację. Wspólnikiem Andrzeja jest Zbyszek. Podział obowiązków pomiędzy obu wspólników jest jasny – Andrzej zajmuje się zarządzaniem, a Zbyszek dogląda kuchni, chociaż podejście do prowadzenia biznesu panowie mają różne – Zbyszek lubi nazywać rzeczy po imieniu i mówić wprost co sądzi o np. przesolonej zupie, za to Andrzej zawsze chce taktownie i dyplomatycznie przekazywać swoje opinie.
Założenia były bardzo ambitne, ponieważ Andrzej chciał mieć elegancką restaurację. Dlatego w wystroju restauracji dominuje szary marmur i biel tapicerowanych krzeseł i firan zasłaniających duże, witrynowe okna „Karuzeli smaku”. Sama nazwa, zgodnie z pomysłem Andrzeja nawiązuje do historii dzielnicy, która przed wojną była dla Warszawiaków miejscem rozrywki, słynącym właśnie z karuzeli. Niestety próżno szukać w menu równie ambitnych nawiązań do tradycji kulinarnych przedwojennej Warszawy. Można za to w nim znaleźć nieśmiertelne pozycje każdej barowej kuchni – mielony, schabowy, zrazy, marchewkę z groszkiem, mizerię itp. Być może z tego powodu nieco zimne i oficjalne wnętrze restauracji funkcjonuje głównie jako stołówka dla urzędu wydająca szybkie obiady z bemarów (czyli z podgrzewaczy) albo jako obsługa imprez z cateringiem dla firm. Zbyszek przyznaje, że to niestety nie przynosi wystarczających wpływów, dlatego obaj wspólnicy ciągle robią rachunek zysków i strat, kontrolują obrót restauracji, ale nic nowego z tego nie wynika. Sami przyznają, ze kręcą się w kółko, zjadając własny ogon, ale jak sprawić, żeby mieszkańcy Bielan zechcieli tu bywać i stołować się, żaden ze wspólników nie ma pojęcia. Dlatego liczą na pomoc Magdy Gessler, która może odmienić to miejsce.
Magda Gessler: „Tak dobrej kuchni góralskiej nie jadłam nawet w górach". Pierwsza rewolucja najnowszego sezonu okazała się podwójnym sukcesem. Po pierwsze oglądalność - znów "Kuchenne rewolucje" były najlepsze w swoim paśmie. Po drugie - Magda Gessler odczarowała restaurację w Częstochowie i zrobiła z niej szalenie popularne miejsce.
Guacamole to prosta i łatwa do przyrządzenia pasta na kanapkę. Możecie ją zrobić z avocado, cebuli, papryczki chilli, kolendry i soku z limonki do smaku. Tylko przede wszystkim należy pamiętać, żeby nie miksować wszystkich składników razem. Do jej stworzenia najlepiej przyda się zwykły widelec. Pasta ma mieć konsystencję papki. Szczegóły w powyższym wideo.
Ten odcinek nie wskazywał na to, że będzie AŻ TAK SMACZNIE! Magda Gessler, tworząc menu w "Hot Burger Bistro", postawiła na wyraziste przystawki i 3 rodzaje burgerów. Miejsce okazało się istnym hitem Białegostoku i nadal pęka w szwach. Zobaczcie dlaczego!
"Mam dla Was wiadomość. W Białymstoku narodziła się gwiazda wśród restauracji". Magda Gessler została kupiona tą kuchnią. Dodatkowo, jak sama przyznała: "Jedzenie jest absolutnie perfekcyjne!". Tak dobrej oceny z ust Magdy Gessler nie słyszeliście daaawno. "Rzadko kiedyś kogoś tak bardzo chwaliłam". Skąd tak wysoka ocena restauracji w Białymstoku? Zobaczcie fragment "Kuchennych rewolucji" prosto z Podlasia. Palce lizać!
"Ja bym po prostu z Wami siedziała i gotowała!" - Magda Gessler w szoku.
Ponadto, w "Hot Burger Bistro" zaserwowano przystawki, które ujęły białostoczan. Jakie to? Sprawdźcie sami. Dodatkowo 3 rodzaje burgerów uwiodą smakiem każdego. Spróbujcie przyrządzić je sami w domu. Co będzie do tego potrzebne? Odpowiedź w powyższym wideo. Polecamy smaczną kolację finałową w "Kuchennych rewolucjach". Białystok rządzi!
Przepis na guacamole że palce lizać! Sprawdźcie sami, co Magda Gessler radzi. Do przyrządzenia tego specjału na pewno nie możecie użyć blendera - dlaczego? Odpalcie powyższe wideo i dowiedzcie się wszystkiego o tej przekąsce. Idealna na spotkanie ze znajomymi przy filmie. ;)
Czy Piotruś Pan z Białegostoku nauczył się relacji ze światem zewnętrznym? Magda Gessler nie zamierzała czekać. Wzięła restauratora Piotr na lekcję jeździectwa. Czy praca z koniem nauczy niepokornego barmana spokojnych relacji z żywym zwierzęciem, a to czy przełoży się na pracę z jego zespołem? Sprawdźcie fragmenty "Kuchennych rewolucji" z 8. odcinka. Rewolucja w Białymstoku nie należała do łatwych - polecamy!
Magda Gessler przegrywa walkę z brudem. DOSŁOWNIE. Fragment tłuszczu spada jej na... nos. Dlatego też stara się dowiedzieć, co w restauracji w Białymstoku jest nie tak, że doprowadzono ją do takiego stanu. Wysyła szefa po różę w dowód przeprosin za bałagan. A ekipę zaprasza na szczerą rozmowę.
"Nie wiem, jak mam pomóc człowiekowi, który jest aż tak odklejony od rzeczywistości". Magda Gessler nie ma złudzeń. Piotruś Pan z Białegostoku nie ułatwia restauratorce pracy. Jak sprowadzić go na ziemię? Zobacz zabawny fragment "Kuchennych rewolucji". Całość także w player.pl Polecamy!
"Nie byłem nigdy w USA, ale znam kogoś, kto był i powiedział mi to i owo". Piotr z Białegostoku jest trochę oderwanym od rzeczywistości Piotrusiem Panem. Dodatkowo zainwestował w lokal mnóstwo pieniędzy, a ten nie przynosi żadnych dochodów. Zobacz początkowy fragment 8. odcinka "Kuchennych rewolucji" z Białegostoku.
Barman z Białegostoku, Piotr, marzył o własnej restauracji. Dlatego, kiedy wypatrzył w centrum Białegostoku lokal do wynajęcia, od razu zaczął działać – najpierw załatwił kredyt, potem udało się mu wygrać przetarg i tak w piątek 13 restauracja „James Bomba – lina” świętowała swoje otwarcie.
Słodka wieprzowina, słodka cebula, do tego żadnego ostrego sosu - Magda Gessler nie rozumie poczynań kuchni. Restauracja "James Bomba - lina" z Białegostoku działa w dziwny sposób. Do tego zarządzanie tym miejscem kompletnie leży. Zobacz "Kuchenne rewolucje" przedpremierowo.
W Białymstoku smacznie nie będzie. Właściciel restauracji "James Bomba - Lina" to istny Piotruś Pan. W czym właściwie tkwi jego największy problem? Sprawdźcie przedpremierowy fragment programu "Kuchenne rewolucje". Pani Magda będzie miała pełne ręce roboty!
Barman z Białegostoku, Piotr, marzył o własnej restauracji. Dlatego kiedy wypatrzył w centrum Białegostoku lokal do wynajęcia od razu zaczął działać – najpierw załatwił kredyt, potem udało się mu wygrać przetarg i tak w piątek 13 restauracja „James Bomba – lina” świętowała swoje otwarcie.
"Kuchenne rewolucje" w Białymstoku już w ten czwartek o 21:30, oczywiście w TVN.