Darek prowadzi karczmę razem z żoną Dorotą, podział obowiązków jest jasno określony. Kobieta gotuje na kuchni, a mężczyzna zarządza całością mając w każdej sprawie ostatnie, decydujące słowo. Nawet w menu znajdują się dania wymyślone przez właściciela, jak np. placek karczmarza, czyli placek ziemniaczany a la pizza. W karcie królują też potrawy regionalne jak np. pierogi doprawione mięta, flaczki Zamoyskie i pieczona kaczka, którą Karczma reklamuje się już od frontu."Ordynat” został wybudowany przy ruchliwej drodze, to z jakiś powodów brakuje w nim ludzi. Nerwową atmosferę odczuwają pracownice, ale nikt nie wie, jak zmienić sytuację. Jedynym ratunkiem jest Magda Gessler.
W czym tkwił problem Karczmy „Ordynat” ?
O kurczę pieczone! - ta kaczka zawiodła Magdę Gessler. Finałowy odcinek z Zamościa!
Zobacz najlepsze fragmenty odcinka:
Magda Gessler: Kuchnia łagodzi obyczaje!
Co zrobić kiedy barszcz jest za mało czerwony? Magda Gessler radzi!
Wielkie testowanie potraw w Zamościu - czy flaczki urzekły Magdę Gessler?
"Nie wiem, jak trzeba być głodnym, żeby to zjeść!" - Gessler o najgrubszych pierogach w Zamościu
Zapraszamy na INSTAGRAM "Kuchennych rewolucji"!
Zobaczcie również fragmenty z Torunia!
"Czysta farba - takiego koloru w naturze nie ma!", czyli trudne początki rewolucji w Toruniu
"Kuchenne rewolucje" w Toruniu - w czym tkwił problem indyjskiej restauracji?