Kuchenne Rewolucje: Najlepsze momenty finału 22. sezonu!
Lędziny to niewielkie, nieco ponad 15-tysięczne śląskie miasteczko, położone nieopodal Tychów. Jego początki sięgają XII wieku, ale dziś słynie z XX-wiecznej olbrzymiej kopalni węgla kamiennego. Wciąż jednak w Lędzinach zabytkowych miejsc nie brakuje – jak chociażby przepiękny plac Farski, którego nazwa pochodzi od słowa fara, jak dawniej nazywano plebanię. I to właśnie tam swoją restaurację Dama Kier prowadzi Dorota. 37-latka mówi, że nazwa restauracji bardzo do niej pasuje – bo ta karciana figura symbolizuje silną kobietę, blondynkę, z dużym sercem.
Dorota, choć nie miała żadnego doświadczenia kulinarnego, to postanowiła, że jej restauracja będzie najlepsza w całym miasteczku. I faktycznie, po jej otwarciu niespełna 3 lata temu, na brak klientów nie narzekała. Starczało jej na towar, opłaty i pensje dla pracowników. Jednak pandemia koronawirusa zmieniła wszystko… Pierwszy lockdown Dorota ze swą załogą przetrwała. Drugi ich pokonał. Dziś restauracja jest de facto zamknięta. Kobieta wraz ze swym partnerem Harrym przyjmują jedynie zamówienia na chickenboxy i tak zwane śląskie koryta. Sami patrzą na rosnące długi i na … foodtruck szefa ich kuchni, Marcina, który prosperuje całkiem dobrze. Dorota mówi, że miał to być ich wspólny biznes, ale Marcin zapewnia, że to jego własna inicjatywa. Czy Magda Gessler zdoła pogodzić tych dwoje ludzi? Czy uratuje restaurację Doroty? Znana restauratorka uwielbia takie wyzwania!
Oglądaj odcinek w Playerze już teraz!
Oto najlepsze momenty odcinka:
Kuchenne Rewolucje PRZED EMISJĄ W TV: W tej degustacji wszystko jest nie tak. Nawet sandacz się zamroził!
Kuchenne Rewolucje PRZED EMISJĄ W TV: Szef kuchni pożyczył pieniądze na własny biznes... od mamy właścicielki!
Kuchenne Rewolucje: Marcin w krzyżowym ogniu pytań Magdy Gessler. "Jestem rozczarowany gadką o kasie"
Kuchenne Rewolucje: "Żony szefów kuchni mają prze****e". Ekipa wyjaśnia nieporozumienia!
Kuchenne Rewolucje: "Śląskie Niebo" szykuje się do kolacji. Będzie pysznie!
Kuchenne Rewolucje: Kolacja na wynos w "Śląskim Niebie". Jak goście oceniają jedzenie?
Kuchenne Rewolucje: Dorota i Marcin podsumowują sytuację po rewolucji, a Magda Gessler sprawdza potrawy!