Kuchenne rewolucje: odcinek 13
Łódź – Pizza i kebab u Pancia Położoną w zachodniej części Łodzi dużą dzielnicę Retkinia zamieszkuje ponad siedemdziesiąt tysięcy mieszkańców. Właśnie tu – wśród wysokich bloków – „Pizzę i kebab u Pancia” otworzył 24-letni Damian, zwany „Panciem”. Damian to wielki fan kebabów, przeprowadzając się do Łodzi na studia postanowił pracować, ale już u siebie - robiąc kebaby dla innych. Pieniądze na start dostał od mamy i po kilkudniowym szkoleniu u znajomego Turka, otworzył swój pierwszy biznes. Własne placki, własne sosy i dobrej jakości mięso miały być przepisem na sukces.
Mimo, że Damiana wspiera doświadczona w prowadzeniu własnej działalności starsza siostra z mężem, interes wcale nie przynosi spodziewanych dochodów. Poproszona o pomoc Magda Gessler przekona się, że pseudonim „Pancio” to nie przypadek. Damian uważa, że robi wszystko dobrze, a marketing nie jest mu potrzebny, bo wieść o jego kebabie rozniesie się po Łodzi pocztą pantoflową. „Pancia” trzeba będzie sprowadzić na ziemię, naprawić, doprawić oraz… przekonać do skutecznej promocji. Czy Magdzie Gessler ta trudna misja się powiedzie?
Zobacz, co wydarzyło się w 12 odcinku: