Kuchenne rewolucje: Magda Gessler ratuje restaurację w Białogardzie. Zobacz podsumowanie 7. odcinka!

Kuchenne rewolucje, odcinek 7
Kuchenne rewolucje: Poznajcie bohaterów 7. odcinka!
Kuchenne rewolucje: Poznajcie bohaterów 7. odcinka!
Kuchenne rewolucje: Magda Gessler próbuje dań serwowanych w "Bistro Pyza"
Kuchenne rewolucje: Magda Gessler próbuje dań serwowanych w "Bistro Pyza"
Kuchenne rewolucje: Magda Gessler przedstawia plan rewolucji!
Kuchenne rewolucje: Magda Gessler przedstawia plan rewolucji!
Kuchenne rewolucje: Finałowa kolacja w "Bistro Mama Ole"
Kuchenne rewolucje: Finałowa kolacja w "Bistro Mama Ole"
Kuchenne rewolucje: Magda Gessler wraca do Białogardu!
Kuchenne rewolucje: Magda Gessler wraca do Białogardu!
"Bistro pyza" z Białogardu potrzebowało pomocy od zaraz! Sprawdź, podsumowanie 7. odcinka "Kuchennych rewolucji"!
Kuchenne rewolucje, odcinek 7
Kuchenne rewolucje, odcinek 7

Białogard, niewielkie miasto w województwie zachodniopomorskim, zawsze stało w cieniu nadmorskiego kurortu Kołobrzegu i znacznie większego Koszalina. Jednak, jak okazało się podczas ostatniego odcinka programu "Kuchenne rewolucje" prowadzonego przez Magdę Gessler, to miejsce kryje w sobie prawdziwą kulinarną perełkę.

W odcinku, który odbył się w sercu Białogardu, Magda Gessler postanowiła pomóc Edycie, właścicielce restauracji, która marzyła o własnym bistro i pragnęła zachować wielopokoleniową kulinarną tradycję swojej rodziny. Choć Edyta i jej rodzina gotowała przepysznie, to przed nią stawiał się szereg trudności, a sukces zdawał się uciekać przed nią. Program "Kuchenne rewolucje" dał jej ostatnią nadzieję na odwrócenie losu swojej restauracji. Restauratorka postanowiła przyjść z pomocą czterem wspaniałym kobietom, których historie splatają się na mapie Europy. Ostatnią deską ratunku była "rewolucja," która miała pomóc odmienić sytuację Edyty i jej bistra. Czy jednak wystarczyło siły, odwagi i determinacji, aby odwrócić los?

Kuchenne rewolucje 27, odcinek 7
Kuchenne rewolucje, odcinek 7
Kuchenne rewolucje, odcinek 7
Kuchenne rewolucje, odcinek 7
Kuchenne rewolucje, odcinek 7
+6
Zobacz galerię

Podczas finałowej kolacji programu, uczestnicy mieli okazję spróbować wyjątkowych dań przygotowanych przez Edytę i jej ekipę. Przystawka z tortillą z szynką serrano, kiełbasą chorizo i sosem aioli rozgrzała podniebienia gości. Następnie serwowano zupę pomidorową z pieczoną papryką i kiełbasą chorizo, która miała przenieść gości do Hiszpanii na polskim talerzu.

Pierwszym daniem głównym był soczysty filet z kaczki podawany z nadziewanymi kaczym mięsem pyzami i morelami w owocowym musie. To danie zachwyciło smakoszy swoją oryginalnością i harmonią smaków.

Na deser, goście zostali delektowani parfait chałwowym, który był doskonałym zakończeniem wyjątkowej kolacji.

Ostateczny wynik i rezultaty rewolucji miał przyjść wraz z powrotem Magdy Gessler. Restauratorka spróbowała każdej pozycji z menu, które przygotowała. Dania były obłędne. Prowadząca program podsumowała, że ta restauracja ma cudowny smak i jest warta odwiedzenia! Ten odcinek "Kuchennych rewolucji" pokazał, że w małym mieście można odnaleźć wielki smak i ducha walki, a Magda Gessler, razem z Edytą i jej rodziną, udowodnili, że rewolucja kulinarnej sztuki jest możliwa.

podziel się:

Pozostałe wiadomości