Kuchenne rewolucje: Odcinek 13
Położoną w zachodniej części Łodzi dużą dzielnicę Retkinia zamieszkuje ponad siedemdziesiąt tysięcy mieszkańców. Właśnie tu – wśród wysokich bloków – „Pizzę i kebab u Pancia” otworzył 24-letni Damian, zwany „Panciem”. Damian to wielki fan kebabów, przeprowadzając się do Łodzi na studia postanowił pracować, ale już u siebie - robiąc kebaby dla innych. Pieniądze na start dostał od mamy i po kilkudniowym szkoleniu u znajomego Turka, otworzył swój pierwszy biznes. Własne placki, własne sosy i dobrej jakości mięso miały być przepisem na sukces. Mimo, że Damiana wspiera doświadczona w prowadzeniu własnej działalności starsza siostra z mężem, interes wcale nie przynosi spodziewanych dochodów. Poproszona o pomoc Magda Gessler przekona się, że pseudonim „Pancio” to nie przypadek. Damian uważa, że robi wszystko dobrze, a marketing nie jest mu potrzebny, bo wieść o jego kebabie rozniesie się po Łodzi pocztą pantoflową. „Pancia” trzeba będzie sprowadzić na ziemię, naprawić, doprawić oraz… przekonać do skutecznej promocji. Czy Magdzie Gessler ta trudna misja się powiedzie?