Kuchenne rewolucje: Odcinek 8
Grudziądz to miasto, które cieszy się pięknym położeniem i długą, bogatą historią. Wpisuje się w nią również "Bar Pierożek", który zaledwie od kilku miesięcy prowadzą wspólnie Damian i Paweł. Nowi właściciele nie mają żadnego doświadczenia w prowadzeniu restauracji czy baru. Ku utrapieniu szefostwa nikt zbyt długo nie chce w Pierożku pracować. Odeszło już 6. Kucharzy, a aktualny szef kuchni – Marcin, specjalizuje się wyłącznie w mięsach i nie chce robić dań mącznych. Ania i Marta, partnerki życiowe właścicieli - wciągnięte do pomocy robią co mogą, choć nie mają serca do gastronomii.
Damian i Paweł szczerze stwierdzają, że przez ich niewiedzę i sposób prowadzenia biznesu wiele osób zniechęciło się do baru, wiele o nim zapomniało. Atmosfera staje się bardzo nerwowa. Bez zysków nie ma pieniędzy na opłacenie rachunków. Sytuacja bez zarobków demotywuje, zwłaszcza że koszty, jakie ponosi Damian są nie tylko finansowe..