W pierwszym odcinku Magda Gessler odwiedziła Kraków. Francuską restaurację „Voila” prowadzi tam Dorota, która dwadzieścia lat mieszkała we Francji. Przez wiele lat z gastronomią nie miała wprawdzie nic wspólnego, ale za to z degustacją wykwintnej, francuskiej kuchni już tak. W trakcie swojego pobytu na emigracji, poddała się testom kompetencji zawodowej, z których wyniknęło, że powinna zostać restauratorką.
Dorota posłuchała rady, ukończyła kursy kulinarne i odbyła staże w renomowanych francuskich restauracjach. Wróciła do Polski, pragnąc swoją francuską kuchnią rzucić mieszkańców Krakowa na kolana. Niestety, niewiele z tego wyszło. „Voila” serwuje wprawdzie swoim gościom wykwintne francuskie dania, ale oni nie doceniają ich smaku i narzekają na ceny, a także na… konfliktową właścicielkę.
Dorota jest bowiem przekonana co do jakości swoich usług i każdemu, kto śmie krytykować jej restaurację, odpowiada dosadnie i raczej mało dyplomatycznie. Jak w takim razie ułożyła się jej współpraca z Magdą Gessler, którą poprosiła o pomoc? Czy Dorota przyjęła krytykę znanej restauratorki? Początek 26. sezonu Kuchennych rewolucji 2 marca o 21:35 w TVN i player.pl
OGLĄDAJ "Kuchenne rewolucje" W PLAYER.PL