Poznajcie historię Kasi i Adriana:
Adrian pracował jako kucharz w warszawskich restauracjach przez 13 lat.
W jednej z nich poznał swoją życiową partnerkę Kasię, z którą postanowił otworzyć wspólny lokal. Ich marzeniem był bar serwujący dania z owoców morza. Kiedy znajomi Kasi zaproponowali Adrianowi stanowisko szefa kuchni w ich barze na Tarchominie, oboje dostrzegli w tym szansę. Dzięki oszczędnościom udało im się zmienić wystrój „Bistra Tarchomin”, a do karty dodano owoce morza, jak i inne dania kuchni śródziemnomorskiej. Kiedy drogi wspólników rozeszły się, jedyną właścicielką lokalu została Kasia. Niestety „Bistro Tarchomin” nie przynosi dochodów, a gości ciągle brakuje.
Tu pomóc może tylko Magda Gessler! ;)
PREMIERA odcinka już 25 kwietnia o godz. 21:30, oczywiście jak zawsze na antenie TVN.
To nie było proste. Ale udało się!
Zanim Asia została właścicielką „Pierogarni”, przez 3 lata z sukcesem prowadziła własne bistro. Przejęcie kolejnego lokalu wiązało się ze złym stanem zdrowia właścicieli, którzy nie byli w stanie dalej utrzymać restauracji. Wszystko wskazywało na to, że jest to dochodowy i kwitnący biznes. Asia przejęła lokal z pracownicami, całym wyposażeniem i recepturami na pierogi. Szybko jednak przekonała się, że decyzja o prowadzeniu nowej restauracji nie była rozsądna. Stałe koszty utrzymania oraz zobowiązania finansowe wobec poprzednich właścicieli znacznie przekraczają bowiem dochód z „Pierogarni”. Mimo zmian w wystroju i dołożenia do karty lokalnych potraw nadal nie widać poprawy sytuacji. Tym samym Asia utrzymuje się ze swojego bistro, ale i to powoli przestaje wystarczać. Przed zamknięciem interesu powstrzymują ją zatrudnieni pracownicy. Wraz z nimi właścicielka wezwała na ratunek Magdę Gessler.
Tajemnica kociewskiej przystawki! Sprawdź!
Zobacz najlepsze kąski z rewolucji w Tczewie. Magda Gessler była tym razem aniołem cierpliwości, mimo że kucharz miewał wybuchy złości. Polecamy!
Wielkie zmiany w kociewskiej kuchni. Magda Gessler na promocję zmienionego lokalu zaproponowała śledzie po kociewsku. Jednak w nieco odmienionej, bo autorskiej wersji. Sprawdźcie i spróbujcie później odtworzyć to w domu. Palce lizać!
Stres w kuchni czasem bierze górę. W Tczewie kucharz nie wytrzymuje krytyki Magdy Gessler i wybucha. Rzuca mięsem, podczas gdy właśnie mięso jego autorska Magda Gessler krytykuje. Zobacz fragment 8. odcinka "Kuchennych rewolucji".
Mimo że pierogi robione są mechanicznie przy użyciu specjalnych maszyn, Magdzie Gessler one smakują. Zdumiewa ją tylko wszędobylska marchewka. Jest dodawana jako okrasa do wszystkiego. Skąd tak staromodne przyzwyczajenia?
Zobaczcie fragment rewolucji z Tczewa.
Bitki, pieczarki, prażona papryka - tu znajdziecie mnóstwo kulinarnych trików Magdy Gessler. To z pewnością Wam się przyda przy każdym podejściu do gotowania. Róbcie śmiało to sami w domu - musi się udać! ;) Besos.
Bitki, pieczarki, prażona papryka - tu znajdziecie mnóstwo kulinarnych trików Magdy Gessler. To z pewnością Wam się przyda przy każdym podejściu do gotowania. Róbcie śmiało to sami w domu - musi się udać! ;) Besos.
Czy menu "Pierograni" sprosta? Magda Gessler jak wiecie jest wymagająca...
Śledzie z szokującym składem! Magda Gessler jest oburzona!
Zanim Asia została właścicielką „Pierogarni”, przez 3 lata z sukcesem prowadziła własne bistro. Przejęcie kolejnego lokalu wiązało się ze złym stanem zdrowia właścicieli, którzy nie byli w stanie dalej utrzymać restauracji. Wszystko wskazywało na to, że jest to dochodowy i kwitnący biznes. Asia przejęła lokal z pracownicami, całym wyposażeniem i recepturami na pierogi. Szybko jednak przekonała się, że decyzja o prowadzeniu nowej restauracji nie była rozsądna. Stałe koszty utrzymania oraz zobowiązania finansowe wobec poprzednich właścicieli znacznie przekraczają bowiem dochód z „Pierogarni”. Mimo zmian w wystroju i dołożenia do karty lokalnych potraw nadal nie widać poprawy sytuacji. Tym samym Asia utrzymuje się ze swojego bistro, ale i to powoli przestaje wystarczać. Przed zamknięciem interesu powstrzymują ją zatrudnieni pracownicy. Wraz z nimi właścicielka wezwała na ratunek Magdę Gessler.
Kuchenne rewolucje - o czym jest program?
Magda Gessler, która nie boi się nowych wyzwań i trudnych zadań, wie, co zrobić, by restauracja zaczęła przynosić zyski. Ona – jako autorytet kulinarny i biznesowy – potrafi w kilka dni przeprowadzić rewolucję i dać właścicielom restauracji gotowy patent na sukces. Jednak tylko od nich zależy, czy powodzenie będzie długo- czy krótkoterminowe. Otrzymać znak jakości od Magdy Gessler to absolutny przywilej, na który trzeba zasłużyć ciężką pracą, uczciwością i najlepszymi smakami w Polsce! Właściciele restauracji wiedzą, że jest o co walczyć. Bo koniec końców to ich codzienność, marzenia i lepsza przyszłość.
W czasie 250 rewolucji Magda Gessler wiele razy radziła widzom programu, jak smacznie gotować. Podpowiadała w sprawach prostych i tych bardziej skomplikowanych. To dzięki niej nadal spływają do nas pozytywne komentarze w social mediach dotyczące Waszych potraw, które na co dzień gotujecie, będąc zainspirowanymi przez naszą restauratorkę. Specjalnie dla Was zebraliśmy najciekawsze pomysły i rady Magdy BESOS Gessler. ;)
Czasem rewolucja to istna walka o przetrwanie. DOSŁOWNIE. W Tczewie sytuacja nie będzie należała do najprostszych. "To nasza jedyna szansa" - mówi załoga lokalu. Zobaczcie zwiastun nadchodzącego odcinka.
PREMIERA "Kuchennych rewolucji" w Tczewie już 4 kwietnia o godz. 21:30, oczywiście na antenie TVN.
Magda Gessler przeprowadziła już 250 rewolucji. Która z nich wypadła najciekawiej? Jaka była najbardziej kontrowersyjna? Zobaczcie nasz ranking 5 najciekawszych odcinków!
Gulasz wołowy i kopytka z dyni, sałatka jarzynowa, kanapki z twarożkiem oraz domowe ciasta. Zobaczcie, co najlepiej zamówić w oberży "Dawno, dawno temu..." Konstantynów Łódzki właśnie wzbogacił się o jedno smaczne miejsce.
Zobacz finał 250. rewolucji Magdy Gessler.
Pomoc kuchenna w Konstantynowie Łódzkim ugotowała pierogi. Niestety wbrew zaleceniom Magdy Gessler, zrobili to na dużo przed serwowaniem kolacji. Przez to pierogi straciły smak i świeżość.
Magda Gessler w ostatniej chwili wpadła na świetny pomysł. Postanowiła wykorzystać nadwyżkę ziemniaków i zrobiła kremowe puree. Był to wsad do wybitnej zupy grzybowej.
Zobaczcie fragment finałowej kolacji, gdzie pomysły Magdy Gessler uratowały całą sytuację.
Pomysły Magdy Gessler zawsze znajdują miłośników. Tym razem znana restauratorka zaproponowała kopytka z dyni oraz pyszne pierożki z jajkiem, które trafią do aromatycznej zupy grzybowej. Czy te potrawy znalazły uznanie wśród mieszkańców Konstantynowa Łódzkiego?
Zobacz fragment 250. rewolucji Magdy Gessler.
Pod Łodzią wielkie gotowanie. Przyprawić wywar, dodać koper i czystą śmietankę. Pominąć zaklepywanie mąką. Magda Gessler poleca przepis na pyszną i nieoczywistą zupę grzybową, która sprawdzi się podczas wielu okazji.
Zobacz fragment 250. rewolucji Magdy Gessler. Palce lizać!
"Trzeba czasem sobie robić dobrze" - Magda Gessler mówi Agnieszce, jak odpoczywać i radzić sobie ze stresem. Zaczęło się niepozornie od paznokci. ;)
Zobaczcie fragment "Kuchennych rewolucji" - to był jubileuszowy 250. odcinek! Besos! :*
"Zakątek smaku" był miejscem, które przepełniał sceptycyzm i brak energii. Kobiety, pracujące tam, wydały się dla Magdy Gessler wręcz jak "zaczarowane". Czy po osobistej i pełnej szczerości rozmowie, znanej restauratorce udało się dotrzeć do źródła problemów?
Zobacz fragment jubileuszowej 250. rewolucji Magdy Gessler.
W "Zakątku smaku" pieniędzy brakuje nawet na zatrudnienie pracowników, przez co w kuchni pomocą służy rodzina Agnieszki. Właścicielka nie wie, w czym tkwi problem braku klientów. Nie chce jednak zamykać restauracji, wierząc że dobra passa jeszcze do niej wróci. Czy Magdzie Gessler udało się spełnić jej marzenie?
Zobaczcie fragment 250. rewolucji Magdy Gessler.
Agnieszka to silna kobieta, mimo że spotkało ją naprawdę wiele złych rzeczy. Najpierw rozpadło się jej małżeństwo, a niedługo później kobieta uległa poważnemu wypadkowi. Leczenie i rehabilitacja trwały ponad rok. W tym czasie lokal został zamknięty. Kiedy Agnieszka stanęła na własne nogi, ponownie wróciła do prowadzenia baru. Okazało się, że „Zakątem smaku” stracił klientów, których po ponownym otwarciu już nie odzyskał.
"Liczba kalorii w tej zupie praktycznie nie istnieje". Magda Gessler jest szczerze zaskoczona zupami w "Zakątku smaku". Czy w Konstantynowie Łódzkim w ogóle wiedzą, jak gotować?
Zobacz fragment jubileuszowego 250. odcinka "Kuchennych rewolucji".
W Konstantynowie Łódzkim już od progu coś brzydko pachniało. Magda Gessler porównała ten zapach do "aromatów" u rzeźnika. Zobacz początek 250. odcinka "Kuchennych rewolucji". Jubileusz świętowaliśmy z rozmachem! ;)
"Posypało mi się. Najpierw zostawił mnie mąż. A później uległam ciężkiemu wypadkowi". Agnieszka, właścicielka restauracji, nie miała łatwego życia. Czy problemy w życiu prywatnym są główną przyczyną niepowodzenia w "Zakątku smaku"?
Zobaczcie fragment 250. rewolucji Magdy Gessler.
W czasie 250 odcinków "Kuchennych rewolucji" wydarzyło się naprawdę wiele. Z tego też powodu dokonaliśmy małej selekcji. Sami zobaczcie! I oceńcie, czy się zgadzacie. ;)
"Oni w ogóle nie mają pojęcia, co to jest restauracja" - stwierdzi Magda Gessler w czasie 250. rewolucji. W Konstantynowie Łódzkim jedzenie nie będzie należało do najsmaczniejszych. Dodatkowo, ekipa "Zakątka smaku" zatrzymała się jakby w czasach PRL-u. Ich nastawienie do pracy pozostawia wiele do życzenia.
Czy Magda Gessler odczaruje to miejsce? Przekonacie się już 11 kwietnia w czwartek, oczywiście jak zawsze o 21:30 w TVN. Zapraszamy na jubileuszową rewolucję! Besos, kochani! :*
W Konstantynowie Łódzkim dwie siostry i mam prowadzą restaurację z domowymi obiadami. Niestety nie cieszy się ona uznaniem i zainteresowaniem w okolicy. Na domiar złego, rodzinę dręczą demony przeszłości. Kobiety zostały mocno doświadczone przez zły los, a mimo to z optymizmem patrzą w przyszłość.
Zobaczcie wzruszający fragment jubileuszowego odcinka "Kuchennych rewolucji". Emisja w TV już 11 kwietnia o godz. 21:30. Serdecznie zapraszamy! Besos! :*