Kuchnia niby smaczna, a klientów jednak brak. W czym tak naprawdę tkwił problem pod Lublinem? Zobacz fragment "Kuchennych rewolucji".
"Zjedz mięso, a ziemniaczki zostaw" - znacie tę zasadę? :) Chociaż odgrzewany kotlet brzmi również niezbyt apatycznie...
Magda Gessler o swojej wizycie w karczmie "Zapiecek".
Pstrąg miał być smażony jednak trafił mimo wszystko do pieca! Co na to Magda Gessler?
Karczma pod Lublinem karmi dobrze. Ale dobrze w niej nie jest, ponieważ brakuje tam klientów. "Trzeba bardzo dużo zmienić w sobie, droga pani!" - powie Magda Gessler, widząc zachowanie właścicielki lokalu. Czy i tym razem pomysły znanej restauratorki pomogą? Czy rewolucja w ogóle się uda?
PREMIERA już 4 kwietnia o godz. 21:30! Bądźcie z nami - besos, kochani! :*
Właścicielka "Zapiecka - Anna - spędziła kilka lat we Włoszech, pracując jako kelnerka. Do Polski wróciła zakochana w atmosferze włoskich lokali oraz klimatem jaki panuje nie tylko samych restauracjach, ale również między personelem zatrudnionym w gastronomii. Kiedy tylko nadarzyła się okazja kupiła brzydki, stary budynek przy drodze krajowej Lublin - Warszawa. Dzięki zaciągniętym kredytom przemieniła go w drewnianą, góralską karczmę. W menu pojawiły się sprawdzone polskie potrawy, choć niekoniecznie góralskie. Anna przyznaje, że nie spodziewała się braku gości. Nieliczni klienci, którzy się pojawiają, zawsze chwalą jedzenie, jednak gdy ukończono nową obwodnicę Lublina, sytuacja "Zapiecka" znacznie się pogorszyła. Ruch w karczmie praktycznie zamarł, a wśród pracowników panuje marazm. Chodź zespół "Zapiecka" lubi swoją szefową, to przyznaje, że brakuje jej stanowczości i samozaparcia, dlatego na pomoc wezwano Magdę Gessler.
Kuchenne rewolucje – kiedy premiera odcinka?
Nowe odcinki „Kuchennych rewolucji” obejrzysz w czwartki o 21:30 na antenie TVN
W niewielkich Kawicach przy drodze krajowej z Legnicy do Wrocławia znajduje się restauracja „Paradiso”. Małżeństwo Hieronim i Halina prowadzą lokal już od 24 lat, ale jego historia zaczęła się znaczenie wcześniej...
"Hieronim i Halina mieli najbardziej archaiczną kuchnię, jaką widziałam w Polsce" - takimi słowami Magda Gessler zaczęła powrotną kolację do "Kuraka z pieca". Czy właściciele poradzili sobie z nowymi zasadami i radami, z jakimi zostawiła ich Magda Gessler? Czy utrzymali poziom dań, jakie skomponowała dla nich znana restauratorka? Zobaczcie, jak wypadł powrót do Kawic na Dolnym Śląsku - czy warto tam zjeść?
Takiej sytuacji dotąd nie było. Finałowa kolacja to dopiero początek poważnych zmian i ciężkiej pracy. Halina nie jest na to w ogóle przygotowana. Nie ma nawet zaopatrzenia na kolejny dzień po finałowej kolacji, co wywołuje zaskoczenie na twarzy Magdy Gessler.
Jak zespół restauracji "Kurak z pieca" poradził sobie na podsumowującej całą rewolucję kolacji? Zobacz fragment "Kuchennych rewolucji".
Przygotowywanie finałowej kolacji to zawsze jeden z najsmaczniejszych fragmentów odcinka. Oczywiście tylko wtedy, gdy gotowania nie spowalniają braki w sprzęcie. A tak też jest w Kawicach na Dolnym Śląsku.
Czy ta rewolucja ma szansę powodzenia? Czy Hieronim i Halina wyjdą jeszcze na swoje i stworzą smaczne miejsce?
Magda Gessler umawia się z Hieronimem i Haliną, właścicielami "Paradiso", w innej dolnośląskiej restauracji. W dodatku, mają oni wyłączony telefon. Gessler zostaje sama - kogo ma zatem uczyć? Jaką wymówkę mieli restauratorzy z Kawic?
No dobrze - takiego brudu w "Kuchennych rewolucjach" NIE BYŁO NAPRAWDĘ JUŻ DAWNO! Pan Hieronim niestety nie za bardzo jest skłonny ukorzyć się i przyjąć otwarcie krytykę Magdy Gessler. "Jak jest za czysto, to też nie dobrze" - podsumuje restaurator z Kawic.
Zobaczcie fragment "Kuchennych rewolucji" na Dolnym Śląsku.
Jak można utrzymać czystość w lokalu, w gdzie pracuje tylko 1 osoba. Jest to w dodatku kucharka, która zwyczajnie nie ma czasu na sprzątanie całego lokalu.
Magda Gessler w obliczu takich wypadków zaczyna się zastanawiać, czy kontynuacja rewolucji w ogóle ma sens! Zobacz ognisty fragment z Kawic na Dolnym Śląsku.
Skansen lat 70. A w tym wszystkim główny bohater - pan Hieronim. 75-letni właściciel "Paradiso" miesza się we wszystko, każdemu chcąc doradzić. Czy w takim bałaganie da się w ogóle smacznie zjeść? Magda Gessler ma ku temu poważne wątpliwości.
Zobacz fragment "Kuchennych rewolucji" prosto z Kawic.
W tej restauracji wszystko jest nie tak, jak być powinno. Zaczyna się już od samej nazwy. Później było tylko gorzej. Menu może być stare - ale żeby było brudne i klejące się? To na pewno nie ujdzie uwadze Magdy Gessler.
Zobacz fragment programu "Kuchenne rewolucje" prosto z Kawic.
W czym tkwił podstawowy problem restauracji "Paradiso" z Kawic? Na Dolnym Śląsku pan Hieronim razem ze swoja żoną prowadzi gastronomię, która już od dawna nie przyciąga tłumów. Na dodatek, dawno temu jego lokal doszczętnie spłonął. W jego miejsce postawił kolejny, jednak bez powodzenia.
Zobaczcie ten szalenie wzruszający fragment "Kuchennych rewolucji".
Magda Gessler zaprasza właścicieli na naukę gotowania do innego lokalu. Ci nie przychodzą. Co gorsza, wyłączają nawet telefon. Czego tak naprawdę się boją? Przed czym uciekają?
"Kuchenne rewolucje" w Kawicach - premiera odcinka 28 marca o godz. 21:30, oczywiście w TVN.
W Kawicach poznacie historię pana Hieronima, którego życie doświadczyło wyjątkowo mocno. Poprzedni lokal doszczętnie mu spłonął. Jednak on podniósł się po porażce i zaczął wszystko od nowa. Zobacz przedpremierowo fragment odcinka z Dolnego Śląska.
PREMIERA: 28 marca o godz. 21:30, oczywiście w TVN.
Na Dolnym Śląsku w Kawicach Magda Gessler znajdzie kulinarne "piekło". To trzeba zobaczyć, żeby uwierzyć. Restauracja, która od 30 lat przyciąga "złym jedzeniem", nadal utrzymuje się na rynku? Jakim cudem?
PREMIERA: 28 marca o godz. 21:30, oczywiście w TVN. Zapraszamy!
Granat stał się motywem przewodnim restauracji. Jednak niedojrzałe granaty nie były dobrym pomysłem...
Jak właściciele poradzą sobie z tą sytuacją?
Wielkie zmiany w restauracji "Mada"!
Na jakie pozycje z menu zdecydowała się Magda Gessler i czy kucharze zdadzą test?
Jak przebiegła metamorfoza gruzińskiej restauracji? Zobacz, jak przebiegła kolacja i czy dania smakowały gościom!
Magda Gessler i instrukcja jedzenia chinkali dla początkujących!
Kiepska jakoś produktów to główny problem restauracji "Mada"
Niesamowita historia Gruzina. Łezka w oku się kręci! Poznajcie tę historię restauracji "Mada"! Premiera odcinka dzisiaj 21:30!
Jakie problemy pojawią się w gruzińskiej restauracji na Warszawskim Wilanowie?
Przygotowanie śniadania, które zasmakuje Magdzie Gessler, to nie lada wyzwanie. Właśnie z nim będą musieli poradzić sobie zawodnicy „MasterChefa Juniora”. Wyśmienite śniadania dla wyjątkowego gościa zostaną zaserwowane w równie niecodziennej scenerii. Magda Gessler, Michel Moran oraz Mateusz Gessler będą próbować ich w wielkim, królewskim łożu z baldachimem. W drugiej części odcinka kucharze zostaną podzieleni na drużyny i wspólnie będą pracować na wielki przywilej. Drużyna, która poradzi sobie najlepiej z ręcznym wyciskaniem soku z pomarańczy zyska możliwość oblania sokiem owocowym jednego z jurorów!