Kucharka, która od 40 lat przygotowuje kartacze popełniła błąd. Proporcje w tym daniu zostały zdecydowanie zaburzone.
Za mało ziemniaków i zbyt dużo mąki zepsuło to danie i niestety nie zasmakowało Magdzie Gessler. Spotkało się ze spora krytyką ze strony restauratorki.
Restauracja miała być wyjątkowa - niestety zupełnie tak nie jest. Oryginalne potrawy sprzedają się bardzo rzadko, a parking przed restauracją zawsze stoi pusty. Sytuacja wydaje się beznadziejna, ale sportowy duch Marzeny nie pozwala jej się poddać. Czy wezwana na pomoc Magda Gessler będzie w stanie uratować „Ludwinkę”?
Magda Gessler na własnej skórze musi się przekonać, jak smakują nowe dania. Na stole pojawia się tradycyjna czarnina, a także spora porcja mięsa. "Nie przypominam sobie lepszego miejsca!" - skwitowała popularna restauratorka. Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Kobieta zaczęła wprowadzać zmiany, które w jej mniemaniu miały przynieść sukces. Marzena zadbała o wyjątkowe menu.
Gęś pieczona jest 6 godzin, a sos demi-glace gotowany jest 3 dni! Właścicielka znalazła lokalnego dostawcę gęsiny oraz sprowadziła kucharza, który opracował oryginalne dania z gęsi i przeszkolił szefową kuchni „Ludwinki”. Niestety odnowiony lokal nie przekonał do siebie klientów. Oryginalne potrawy sprzedają się bardzo rzadko, a parking przed restauracją zawsze stoi pusty.
Magda Gessler pojawia się w restauracji i trafia do zimnego królestwa lodu. To miejsce przypomina szpitalny klimat, a dodatkowo jest bardzo brudne. Najwyraźniej ekipa nie skoncentrowała się na sumiennych porządkach. Zobaczcie, co znajduje się w kuchennych szafkach... Marzena nie wie, o co chodzi. Ciekawe, dlaczego truje ludzi?!
Odcinki dostępne na player.pl.
Pani Basia na "stare lata" sięgnęła po wiedzę z książek kucharskich. Jak zrobić idealne kartacze? Mięso powinno być surowe czy jednak gotowane. Czy to danie ostatecznie zasmakowało Pani Magdzie Gessler?
Niewielka Ludwina to miejscowość przy ruchliwej drodze z Poznania przez Pleszew do Ostrowa, a dalej na Śląsk. Zgłodniali podróżni mogą się zatrzymać w restauracji Ludwinka. Właścicielką jest Marzena - dziewczyna na medal. Czy gastronomia ma jakiś związek ze sportem? O tym przekonamy się już dzisiaj! Zobacz fragment 2. odcinka 20. sezonu PRZED EMISJĄ W TV!
Premiera w czwartek 12. września o 21:30!
Odcinek jest już dostępny w Player.pl
Kucharka, która od 40 lat przygotowuje kartacze popełniła błąd. Proporcje w tym daniu zostały zdecydowanie zaburzone.
Za mało ziemniaków i zbyt dużo mąki zepsuło to danie i niestety nie zasmakowało Magdzie Gessler. Spotkało się ze spora krytyką ze strony restauratorki.
Zobacz fragment 2. odcinka 20. sezonu PRZED EMISJĄ W TV!
Premiera w czwartek 12. września o 21:30!
Odcinek jest już dostępny w Player.pl
Ludwina to niewielka miejscowość położona przy ruchliwej drodze krajowej między Poznaniem, a Ostrowem Wielkopolskim. Kilkanaście lat temu wybudowana przy niej „Ludwinka” mogła liczyć na spore grono potencjalnych klientów. Lokal przez lata cieszył się renomą - nie brakowało tam gości, a restauracja była czynna przez całą dobę. Kiedy lata świetności „Ludwinki” minęły, jej kolejną właścicielką została Marzena, kończąca właśnie karierę sportową. Kobieta zaczęła wprowadzać zmiany, które w jej mniemaniu miały przynieść sukces. Marzena sama zaprojektowała i wymyśliła nowe wnętrze swojej wymarzonej restauracji, zadbała także o wyjątkowe menu. Znalazła lokalnego dostawcę gęsiny oraz sprowadziła kucharza, który opracował oryginalne dania z gęsi i przeszkolił szefową kuchni „Ludwinki”. Niestety odnowiony lokal nie przekonał do siebie klientów. Oryginalne potrawy sprzedają się bardzo rzadko, a parking przed restauracją zawsze stoi pusty. Sytuacja wydaje się beznadziejna, ale sportowy duch Marzeny nie pozwala jej się poddać. Czy wezwana na pomoc Magda Gessler będzie w stanie uratować „Ludwinkę”?
Pracownicy są wyzyskiwani i nie mają opłacanych nadgodzin.
Nie dostają jedzenia i wody do picia. Niestety w takiej atmosferze bardzo ciężko jest im pracować. Niektórzy myślą o zmianie pracy. Jak potoczą się ich losy?
Ta rewolucja prawie by się nie odbyła.
Magdę Gessler przed wejściem do restauracji powstrzymał smród. Stara frytura i nieprzyjemnie pachnący właściciel nie byli zachęcający. Czy Magda Gessler podejmie to wyzwanie?
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu.
Odcinek jest już dostępny w Player.pl.
Magda Gessler spróbowała zupy ogórkowej, która okazała się zbyt słona by ją zjeść.
Podana w misce, która przywołała na myśl koniec lat 80-tych! Niestety to danie nie spełniło oczekiwań Pani Magdy. W skali szkolnej otrzymała 2-.
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu.
Odcinek jest już również dostępny w Player.pl
Menadżerka, która jest technologiem wody i ścieków nie wzbudziła entuzjazmu pracowników.
Według kelnerów jest zupełnie niepotrzebna. W zasadzie przeszkadza, a nie pomaga. Jaka jest jej rola? Czy Magda Gessler słusznie zrezygnowała z jej funkcji w barze?
Odcinek możecie również oglądać na Player.pl
„Best Bar” to jeden z pierwszych lokali typu fast food, który otworzono w Ostrowie Wielkopolskim kilkanaście lat temu.
Zobacz FRAGMENTY PRZED EMISJĄ W TV!
Magda Gessler zdecydowała ponownie zawitać do "The Best Bar", by sprawdzić, czy coś się zmieniło. "Jakiś cud. Zmienił się zapach" - powiedziała, gdy weszła do lokalu. Później postanowiła powąchać właściciela..., niespodzianie okazało się, że Edward nie wygląda na człowieka sukcesu. Menadżerka Magda jest świadoma, że zespół musi nadrobić zaległości i wierzy, że kuchenna rewolucja się uda. Jak zespół zareagował na krytykę? Dlaczego menu nie zmieniło się od 17 lat?
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu PRZED EMISJĄ W TV.
Premiera w czwartek 5. września o 21:30! Odcinek jest już dostępny w Player.pl.
Magda Gessler pojawia się w "The Best Bar" i czeka na popisowe dania. Okazuje się, że menu jest dość długie, ale niewarte uwagi... Restauratorka decyduje się na zupę ogórkową oraz zapiekankę, a Kasi jest głupio, że musi podać jedzenie złej jakości. W czasie oczekiwania na dania trudno wytrzymać, gdyż elektryczny nóż do kebaba zakłóca spokój. Jaki będzie finał tej sytuacji?
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu PRZED EMISJĄ W TV.
Premiera w czwartek 5. września o 21:30! Odcinek jest już dostępny w Player.pl.
Teraz szansę dostanie nieapetyczna zapiekanka - wiotka na pierwszy rzut oka. Magda Gessler nie jest zadowolona z tego dania i uważa, że pieczarkowa miazga z serem grozi zatruciem. "G*wno z pieczarek..." - podsumowała. Czy mogło być lepiej?
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu Kuchennych Rewolucji. Odcinek jest już dostępny w Player.pl.
Tym razem pora na frytki w prostym zestawie z kebabem i sosami. Menadżerka Magda uważa, że "warto iść w stronę kebabu i fast foodu", ponieważ "to się dobrze sprzedaje i ludzie bardzo to lubią". Czy rzeczywiście w tej knajpie jest dobry kebab? Czy smakuje lepiej, niż wygląda? Magda Gessler jest odmiennego zdania, podsumowawszy, że trafił się jej "suchy, niedoprawiony kurczak... Masakra".
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu Kuchennych Rewolucji. Odcinek jest już dostępny w Player.pl.
Zdenerwowana Magda Gessler pojawia się w lokalu, by porozmawiać z właścicielem, jednak on spożywa zupę. Gdy mężczyzna zostaje poproszony o położenie rąk na stół, zostaje oblany obrzydliwym farszem z pieczarek. Czy zapiekanki z czymś takim są w ogóle jadalne? Czas dokonać radykalnych zmian!
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu Kuchennych Rewolucji. Odcinek jest już dostępny w Player.pl.
Dawny "The Best Bar" zmienił się w przytulne bistro. Zza baru zniknął kebab i gotowe sałatki, pojawiły się natomiast świeże produkty sezonowe. Teraz w "Chłopie i Babie" jest nastrojowo, ponieważ część ścian zmieniła kolor. Powstały również duże grafiki, odnoszące się do rolniczej historii województwa wielkopolskiego. Koniecznie sprawdź, jak przemianę ocenili pierwsi goście!
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu Kuchennych Rewolucji. Odcinek jest już dostępny w Player.pl.
Ostatnią deską ratunku albo gwoździem do trumny kucharek może być pizza. Z ciastem w grobowej ciszy zmaga się Zosia, a menadżerka nadzoruje wszystko z surową miną. Gdy kompozycja jest już gotowa nie widać, by szef pękał z dumy... Niespodziewanie Magda Gessler postanawia nie czekać na posiłek i prosi do siebie właściciela. "Pan ma świadomość, co pan sprzedaje?" - pyta. Ostatecznie przysmak z Włoch ląduje na podłodze! "Ja wiedziałem, że ta pizza jest słaba, bardzo słaba" - podsumował właściciel.
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu Kuchennych Rewolucji. Odcinek jest już dostępny w Player.pl.
"The Best Bar" z obrzydliwym jedzenie już nie istnieje. Dzięki kuchennym rewolucjom i Magdzie Gessler teraz jest smacznie i niedrogo. W ten sposób "Chłop i Baba" staje się dobrą restauracją. Czy właścicielowi uda się utrzymać wysoki poziom i zdobyć większą grupę gości? Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu Kuchennych Rewolucji. Odcinek jest już dostępny w Player.pl.
Nad dawnym barem pojawia się nowy szyld. Wnętrze również jest całkiem nowe, a w nim sezonowe szparagi. Wielkimi krokami nadchodzą narodziny nowej restauracji, w której ma być przyjemnie i smacznie. Sala jest już gotowa na kolację, a kuchni wszyscy zabierają się do pracy. Promocyjnym daniem będą pieczone łódeczki ziemniaczane z farszem. Wszystko wygląda na to, że efektami rewolucji można zacząć się chwalić.
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu Kuchennych Rewolucji. Odcinek jest już dostępny w Player.pl.
"The Best Bar" to lokal o kilkunastoletniej historii. Właścicielem jest 46-letni Edward, jednak lokal z kebabem i pizzą prowadzi krótko, bo zaledwie od kilku tygodni. Wcześniej mężczyzna wcześniej był dostawcą gazu i postanowił przejąć interes po znajomym. Do nowego przedsięwzięcia Edward podszedł bardzo rzeczowo - "Troszeczkę się interesowałem gastronomią. Doczytałem (...), że jest to jedna z gałęzi, która (...) notuje wzrosty. Stwierdziłem, że dywersyfikowanie źródeł dochodu ma sens". Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu PRZED EMISJĄ W TV.
Premiera w czwartek 5. września o 21:30! Odcinek jest już dostępny w Player.pl.
Obrzydliwy farsz do zapiekanek prawie wylądował na głowie właściciela...
Magda Gessler zaprezentowała słabej jakości farsz właścicielowi, wylewając go na dłonie by sam mógł się przekonać o jego jakości.
Właściciel serwuje obrzydliwy półprodukt i tym samym, zdaniem Magdy Gessler okrada zdrowie ludzkie...
Ponad 250. przeprowadzonych rewolucji, tysiące pomysłów na przepisy kulinarne, metamorfozy wnętrz i ona jedna – Magda Gessler! Już dziś po raz dwudziesty najsłynniejsza polska restauratorka wyruszy w Polskę, aby ratować upadające lokale. Czy dzięki „Kuchennym rewolucjom” odmieni ich los i nada im drugie życie? W jubileuszowym sezonie restauratorka ponownie podejmie się niemożliwego i odkryje wiele ciemnych stron różnych kulinarnych biznesów. Czy jej recepta na sukces zadziała w każdym przypadku?