Załoga restauracji "Best Bar" ma spory problem z nieprzyjemnym zapachem, który unosi się w lokalu.
Jak sobie z tym radzą? Dość niekonwencjonalnie...
Zobacz fragment 1. odcinka 20. sezonu PRZED EMISJĄ W TV!
Premiera w czwartek 5. września o 21:30!
Odcinek jest już dostępny w Player.pl
Ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych rewolucji, tysiące pomysłów na przepisy kulinarne, metamorfozy wnętrz i ona jedna – Magda Gessler! Jesienią już po raz dwudziesty najsłynniejsza polska restauratorka wyruszy w Polskę, aby ratować upadające lokale. Czy dzięki "Kuchennym rewolucjom" odmieni ich los i nada im drugie życie?
Jesienią na antenie TVN pojawią się "Kuchenne rewolucje" z fenomenalną Magdą Gessler! Zobacz, jak nasza gwiazda prezentowała się w czasie jesiennej konferencji ramówkowej. Znanej i lubianej restauratorce towarzyszyła Ania Starmach, jedna z prowadzących program "Master Chef".
Żeby robić restaurację, trzeba być człowiekiem renesansu. Ty musisz być tego, czego (załoga) oni mają nauczyć się od Ciebie. Czyli poświęcam sobie 2 do 2,5 (z kawą do 3) godzin na malowanie, fryzowanie, szukanie garderoby - ŻYCIE. Po czym wpadam do restauracji taka "ODPITOLONA" i jedziemy. Jeśli ja jestem tak kolorowa, przygotowana, to i restauracja będzie dobra."
Śmierdzący problem? Szef kuchni, który ma dramatyczny problem z utrzymaniem higieny? Magda Gessler próbuje pomóc! Widocznie odczuwalna nuta potu wszystkim daję się we znaki...
Z okazji zeszłorocznego 20-lecia stacji TVN, Magda Gessler została zapytana o sekret udanej restauracji. "Żeby robić restaurację, trzeba być człowiekiem renesansu. Ty musisz być tego, czego (załoga) oni mają nauczyć się od Ciebie. Czyli poświęcam sobie 2 do 2,5 (z kawą do 3) godzin na malowanie, fryzowanie, szukanie garderoby - ŻYCIE. Po czym wpadam do restauracji taka "ODPITOLONA" i jedziemy. Jeśli ja jestem tak kolorowa, przygotowana, to i restauracja będzie dobra."
I jak tu pani Magdy nie kochać? ;) #besos
Marta wspierana przez męża Sebastiana prowadzi restaurację „Złota kura” w Elblągu już od kilku lat. Miejsce z blisko 27-letnią historią stworzyła jej teściowa, Dorota. Z sukcesem prowadziła dawniej bar z kurczakami z rożna, które można było zamówić przez telefon. W latach dziewięćdziesiątych uchodziło to za nowość, która gwarantowała powodzenie lokalu. Przez lata prosty bar zamienił się w restaurację z prawdziwego zdarzenia. Czasy, kiedy przed „Złotą kurą” ustawiały się kolejki głodnych gości, minęły jednak bezpowrotnie. Po śmierci Doroty, restaurację przejęła jej synowa Marta. Kobieta czuła się w obowiązku kontynuować rozpoczęte dzieło. Obecna właścicielka i szefowa kuchni wciąż piecze na rożnie kurczaki według receptury Doroty. Utrzymanie restauracji traktuje bowiem jako misję. Sytuacja „Złotej kury” z roku na rok jest jednak coraz gorsza. Marta nie może jednak pogodzić się z wizją zamknięcia lokalu. Kobieta jest przekonana, że Dorota czuwa nad restauracją, a wszyscy pracownicy czują tam jej energię. W obliczu katastrofy na pomoc wezwano Magdę Gessler. A kiedy słynna restauratorka przyśniła się Marcie, wiedziała, że była to właściwa decyzja.
Marta wspierana przez męża Sebastiana prowadzi restaurację „Złota kura” w Elblągu już od kilku lat. Miejsce z blisko 27-letnią historią stworzyła jej teściowa, Dorota. Z sukcesem prowadziła dawniej bar z kurczakami z rożna, które można było zamówić przez telefon. W latach dziewięćdziesiątych uchodziło to za nowość, która gwarantowała powodzenie lokalu. Przez lata prosty bar zamienił się w restaurację z prawdziwego zdarzenia.
Czy właściciele poszli tropem Magdy Gessler? Czy uda im się pokazać z jak najlepszej strony?
Zupa okazała się genialna - takie słowa od Magdy Gessler to miód na serce właścicielki...
Karkówka, nie nadawała się do spożycia...
Magdzie Gessler nie udało się jej przełknąć...
Zobacz fragment przed emisją w TV! Premiera finałowego odcinka w czwartek: 21:30!
Ta rewolucja zaczęła się od... wody żurkowo-płodowej! Magda Gessler została poczęstowana w Gdańsku najdziwniejszą zupą, jaką można sobie wyobrazić. Ale od początku!