Aksamitne purée z topinamburu z nutą palonego masła, soczysty stek z polędwicy i delikatne przegrzebki – to wyjątkowa propozycja, którą Zocha Król zaprezentowała w "MasterChef Nastolatki". Każdy element dania został starannie dopracowany, od aromatycznej oliwy szczypiorkowej, przez intensywny sos mięsny, aż po wyrazisty majonez truflowy. Jak odtworzyć ten smakowity zestaw we własnej kuchni?
Sałatka krabowa z majonezem limonkowym, smażone krewetki w sosie z głów krewetek, soczysty stek w sosie mięsnym na bazie brandy oraz szparagi w zalewie octowo-słodkiej – to wyjątkowe danie, które łączy w sobie wyrafinowane smaki i różnorodne tekstury. Oto przepis!
W 5. odcinku "MasterChef Nastolatki" będzie się dużo działo! Tym razem nie chodzi jednak o przypalone potrawy czy rozlane sosy, a… o rekordowo brudny fartuch Adriana. Jego kulinarna pasja jest tak intensywna, że ślady po niej widać na każdym centymetrze materiału. Reakcja jury powala.
Kolejna kulinarna uczta i wyjątkowa niespodzianka w "MasterChef Nastolatki"! W najbliższym, 5. odcinku pojawi się gość specjalny. Lektor w przedpremierowym fragmencie zapowiada go tajemniczo: "Wie, jak przeprowadzać licytacje i inne operacje, mimo że neurochirurgiem nie jest". Kim jest ten charyzmatyczny jegomość? Skąd możecie go znać? Odpowiedzi znajdziecie w naszym artykule.
Za nami 4. odcinek "MasterChef Nastolatki". Tym razem ponownie z programem musiało pożegnać się aż dwóch młodych kucharzy. Jednym z nich była Zosia, która popełniła karygodny błąd. Kto do niej dołączył? Sprawdź, kto odpadł w 4. odcinku "MasterChef Nastolatki"?
W programie "MasterChef Nastolatki" nie może być za łatwo! Młodym kucharzom wydawało się, że ze stojących przed nimi składników, starannie wybranych, stworzą wymarzone danie. Jurorzy mieli dla nich jednak niespodziankę! Choć w tym przypadku trudno powiedzieć, czy jest to dobre określenie. Zobaczcie, co wydarzyło się w 4. odcinku "MasterChef Nastolatki".
Crêpes Suzette z kruszonką z kremem z białej czekolady i mango, posypane malinami i czerwoną porzeczką w azocie + lody waniliowe posypane orzechami w karmelu i drobinkami malin
Kasza gryczana na sosie maślanym, na wywarze z boczku z karmelizowaną dynią, skwarkami z boczku i świeżymi ziołami w vinegrette z pieczonym czosnkiemKasza gryczana na sosie maślanym, na wywarze z boczku z karmelizowaną dynią, skwarkami z boczku i świeżymi ziołami w vinegrette z pieczonym czosnkiem
Crepes Suzette z kremem na bazie produktów w stylu skyr Alpro, sosem pomarańczowo-mandarynkowo-cytrynowym, karmelizowaną pomarańczą ze skórką oraz lodami o smaku orzechów pekan w karmelu.
W 4. odcinku "MasterChef Nastolatki" uczestnicy musieli zmierzyć się z francuskim klasykiem. Przed jury miały stanąć trzy talerze. Nie wszyscy jednak zrealizowani zadanie zgodnie z wytycznymi. Adrian przygotował co prawda odpowiednią liczbę naleśników, jednak zaserwował je na jednym talerzu. Spory błąd?
Czwarty odcinek programu "MasterChef Nastolatki" sprawdzi, jak uczestnicy radzą sobie ze współczesną technologią. Gośćmi będą Rozkoszny i Sebastian Olma. Kto będzie gotował w następnej konkurencji, a kto odda fartuch? W jaki sposób nastolatkowie zostaną zaskoczeni tym razem? Zobaczcie fragment przedpremierowy.
W 4. odcinku programu "MasterChef Nastolatki" Rozkoszny podpowie uczestnikom, jak zrobić wyśmienite Crêpes Suzette, czyli płonące naleśniki z sosem pomarańczowym. Sprawdźcie, jakich składników potrzebujecie, aby zrobić to danie i zobaczcie szczegółowy przepis. Dodatkowo obejrzyjcie nasz materiał wideo.
Trzeci odcinek programu "MasteChef Nastolatki" przyniósł wiele zaskoczeń. Uczestnicy musieli zmierzyć się z niełatwym tematem tradycyjnej polskiej kuchni. Wegetarianka Neli podała wątróbkę bez próbowania. Adrian zaserwował kluski, na które nikt nie chciał nawet patrzeć. Czy dla któregoś z nich oznaczało to koniec przygody z programem? Kto odpadł w 3. odcinku "MasterChef Nastolatki"?
W trzecim odcinku kulinarnego show gościli Dariusz Barański oraz Beata Śniechowska. Po pierwszej konkurencji, w której szef kuchni sprawdzał umiejętności nastolatków na przykładzie dań z wątróbki cielęcej, przyszedł czas na zadanie od zwyciężczyni II edycji "MasterChefa". Beata Śniechowska zaskoczyła uczestników sześcioma różnymi rodzajami polskich klusek. Każdy z nich sam mógł wybrać, który rodzaj przygotuje i jak poda swoje danie. Jurorzy byli gotowi na zaskoczenia. Nikt nie spodziewał się jednak tego, co na swoim talerzu przyniósł Adrian.
Tradycja w nowoczesnym wydaniu! Marcel Głuszek z "MasterChef Nastolatki" podbił serca jurorów swoim wyjątkowym daniem – kartaczem z farszem cielęcym, podanym z aromatyczną oliwą koperkową i okrasą z borowików. To połączenie klasyki z finezją, które musisz wypróbować! Zobacz przepis i przygotuj ten mistrzowski specjał we własnej kuchni!
Domowe, puszyste i pełne smaku! Adrian Ziółkowski z "MasterChef Nastolatki" zachwycił jurorów klasycznym daniem w nowoczesnym wydaniu – pyzami jak u babci! Mięciutkie kluski, idealnie nadziane i podane w wyjątkowy sposób, sprawią, że nie oprzesz się dokładce. Chcesz poznać jego przepis? Sprawdź, jak krok po kroku przygotować te polskie specjały w swojej kuchni!
Leon Matyaszek z "MasterChef Nastolatki" zachwycił jurorów wyjątkowym przepisem – kopytkami dyniowymi podanymi z aksamitnym puree z dyni, aromatycznymi kurkami w sosie i karmelizowaną marchewką. To danie to prawdziwa uczta dla podniebienia! Chcesz odtworzyć ten mistrzowski przepis w swojej kuchni? Sprawdź, jak go przygotować krok po kroku!