Borys Loch: Papryka faszerowana z sandaczem i sosem kurkowym

Papryka faszerowana z sandaczem i sosem kurkowym
Papryka faszerowana z sandaczem i sosem kurkowym

Papryka faszerowana z sandaczem i sosem kurkowym

Z artykułu dowiesz się:
  • Jak przyrządzić paprykę faszerowaną z sandaczem i sosem kurkowymkaszotto z bulguru z jagnięciną w przyprawach w sosie groszkowo-szparagowym

– przepis z "MasterChef Nastolatki"

Sprawdź więcej przepisów z programu "Masterchef Nastolatki"

Składniki:

  • Składniki:
  • •       Papryka czerwona 2 szt.
  • •       Kasza -100g
  • •       Kurki 50 g
  • •       Filet z sandacza 200 g
  • •       Cebula -2szt.
  • •       Boczek- 100g
  • •       Cukinia- 1/2 szt.
  • •       Pomidor 2szt.
  • •       Sól i pieprz
  • •       Śmietanka 30% -100ml
  • •       Parmezan -50 g
  • •       Ziele angielskie
  • •       Liść laurowy
  • •       Oregano
  • •       Papryka słodka
  • •       masło-100g

Przygotowanie

  • Przygotowanie: Kaszę zagotować z zielem angielskim i liściem laurowym. Boczek podsmażyć na patelni, aż wytopi się tłuszcz. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulę, cukinię i pomidora. Odcinać czubek papryki i faszerować ją kaszą, cebulą, boczkiem, pomidorem i cukinią. Doprawić oregano, papryką słodką, solą i pieprzem. Na wierzch posypać parmezanem i piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
  • Na patelni rozpuścić masło i smażyć kurki przez kilka minut. Dodać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Sandacza smażyć po kilka minut z każdej strony na rozgrzanej patelni, a następnie masłować.
  •  Paprykę faszerowaną podać z sandaczem i sosem kurkowym. Smacznego!

Po więcej przepisów zajrzyj na dziendobry.tvn.pl.

podziel się:

Pozostałe wiadomości