Papryka faszerowana z sandaczem i sosem kurkowym
Z artykułu dowiesz się:
- Jak przyrządzić paprykę faszerowaną z sandaczem i sosem kurkowymkaszotto z bulguru z jagnięciną w przyprawach w sosie groszkowo-szparagowym
– przepis z "MasterChef Nastolatki"
Sprawdź więcej przepisów z programu "Masterchef Nastolatki"
Składniki:
- Składniki:
- • Papryka czerwona 2 szt.
- • Kasza -100g
- • Kurki 50 g
- • Filet z sandacza 200 g
- • Cebula -2szt.
- • Boczek- 100g
- • Cukinia- 1/2 szt.
- • Pomidor 2szt.
- • Sól i pieprz
- • Śmietanka 30% -100ml
- • Parmezan -50 g
- • Ziele angielskie
- • Liść laurowy
- • Oregano
- • Papryka słodka
- • masło-100g
Przygotowanie
- Przygotowanie: Kaszę zagotować z zielem angielskim i liściem laurowym. Boczek podsmażyć na patelni, aż wytopi się tłuszcz. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulę, cukinię i pomidora. Odcinać czubek papryki i faszerować ją kaszą, cebulą, boczkiem, pomidorem i cukinią. Doprawić oregano, papryką słodką, solą i pieprzem. Na wierzch posypać parmezanem i piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
- Na patelni rozpuścić masło i smażyć kurki przez kilka minut. Dodać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Sandacza smażyć po kilka minut z każdej strony na rozgrzanej patelni, a następnie masłować.
- Paprykę faszerowaną podać z sandaczem i sosem kurkowym. Smacznego!
Po więcej przepisów zajrzyj na dziendobry.tvn.pl.
podziel się: