Kapuście kiszonej nie można odebrać tego co w niej najważniejsze, czyli kwasu. Przelewanie jej wodą nie było dobrym pomysłem...
Oglądaj Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30!
Wszystkie odcinki możecie oglądać na Player.pl
Porcja zupy zacierkowej oburzyła restauratorkę! Magda Gessler jest zdania, że zupy powinno być dużo więcej - najlepiej podana w wazie, tak by można było zjeść jej tyle ile się chce!
Oglądaj Kuchenne rewolucje w każdy czwartek o 21:30!
Wszystkie odcinki możecie oglądać na Player.pl
Magda Gessler otrzymała od kelnerki bardzo małą porcję kapusty kiszonej. Cena jest zbyt wygórowana stąd powód dla którego miejsce cierpki na brak klientów.
Premiera odcinka dziś 21:30!
Glewo to niewielka wieś malowniczo położona nad samym brzegiem Wisły, nieopodal Włocławka. To właśnie tutaj wymarzone miejsce do życia znalazło małżeństwo Ola i Marek wraz z dorosłym już synem Mateuszem. Kupione w Glewie stare gospodarstwo szybko wyremontowano. Para zakochała się w oszałamiającym widoku na Wisłę, a Marek docenił wielki sad, w którym rosną stare, rzadko już spotykane odmiany jabłoni. Dzięki jego staraniom ogród wciąż kwitnie i owocuje. Mateusz prowadzi z kolei ekologiczną hodowlę kur niosek. Ola, która uwielbia gotować i bardzo lubi ludzi postanowiła otworzyć własną gospodę, w wyremontowanej kamiennej oborze. Korzysta głównie z lokalnych przepisów i ekologicznych produktów. Gospoda „Pod zachrypniętym kogutem” nigdy nie przynosiła dużych zysków, ale w sezonie zaglądało tu sporo osób, co pozwalała na utrzymanie miejsca. Niestety, czas spokoju został przerwany przez tragiczne wydarzenie. Podczas pożaru rodzina straciła dosłownie wszystko. Szczęśliwie udało im się odbudować dom. Kolejne problemy pojawiły się, kiedy Ola poważnie zaniemogła. Jej wielomiesięczna niedyspozycja praktycznie uniemożliwiła funkcjonowanie gospody. Zarówno Marek, jak i Mateusz nie potrafili zająć się miejscem, tak dobrze, jak ona. Kiedy Ola po 5 miesiącach od operacji wróciła do pracy, sytuacja restauracji była naprawdę fatalna. „Pod zachrypniętym kogutem” nie posiada też szyldu i reklamy, co może być jednym z powodów braku gości. Turyści zjawiają się tu jedynie w sezonie letnim, ale to nie wystarcza na utrzymanie miejsca. Czy „Kuchenne rewolucje” i Magda Gessler pomogą właścicielom?
Magda Gessler testowała danie w Łodzi w "Bistro galancie". Niestety nie było zupełnie do przełknięcia.
Pieczeń była twarda, a kompot to woda po owocach. Wniosek był jeden. Prawdopodobnie jedzenie w więzieniu jest lepsze. Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Magda Gessler pojawi się w kuchni, by móc zacząć działać. Pomidory, boczek, słonina i cebula to podstawa nowego menu. Ekipa przygotuje również sałatkę ziemniaczaną i rosyjską solankę. Musi być smacznie! Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Spotkanie ze studentami w Łodzi pokazało właścicielom, że branża gastronomii wymaga ogromnego zaangażowania i chęci poznawania ludzkich upodobań. Czy uda im się odmienić swój lokal? Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Bistro Galancie miało przyciągnąć grono zgłodniałych studentów, jednak ostatecznie miejsce nie zachęca nikogo. Właściciele nie wiedzą, jak powinno się prowadzić biznes, a pomoc bliskich nie daje żadnych rezultatów. Jedyną formą pomocy okazuje przyjazd Magdy Gessler. Czy uda się przeprowadzić rewolucję, która odmieni wszystko? Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Skoro Magda Gessler przybyła już na miejsce, zatem musi spróbować dań, które serwuje Bistro Galancie. Jak smakuje domowy smakołyk? Musisz to zobaczyć! Odcinek oglądaj na player.pl.
Magda Gessler pojawia się w Bistro Galancie i czuje, że właściciele mają niemały kłopot. Na miejscu okazuje się, że jest duży problem z kanalizacją, a dodatkowo strasznie śmierdzi kupą. Czy w takim miejscu można w ogóle coś zjeść?! Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Zamieszkana przez blisko 700 tys. obywateli Łódź to wielkie pole do popisu dla restauratorów. Właściciele Bistro Galancie postanowili zająć się gastronomią, jednak interes nie idzie im najlepiej. Zdecydowali poprosić o pomoc Magdę Gessler. Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Tym razem Magda Gessler pojawi się w Łodzi, by pomóc właścicielom w prowadzeniu knajpy. Problem jest wysokiej wagi, ponieważ jedzenie, które się tam podaje nie jest jadalne. Co uda się z tym zrobić?! Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Magda Gessler pojawia się w Łodzi i ma chęć, by spróbować domowych obiadów. Choć lokal "Bistro Galancie" mieścił się w piwnicy, bliskość Uniwersytetu i akademika miała gwarantować dużą liczbę potencjalnych klientów. Właściciele postanowili skorzystać z pomocy mamy Kuby, Marii, która przez kilkanaście lat prowadziła własny bar z obiadami domowymi. Szybko okazało się, że studenci nie zjawiają się tak licznie, jak oczekiwano, a lokal na siebie nie zarabia. Zobacz video! Odcinki oglądaj na player.pl.
Emocje wokół pomidorów przrosły Magdę Gessler! Sytuacji restauracji nie poprawiają także burzliwe relacje z mamą. Po kolejnych rodzinnych scysjach para została praktycznie sama, wspierana jedynie przez brata Kuby, Igora. Każde z nich chciałoby jednak zawalczyć o utrzymanie bistra i odwrócenie złej passy. Właściciele postanowili wezwać na pomoc Magdę Gessler.
Blisko centrum Łodzi, tuż obok trzeciego co do wielkości Wydziału Uniwersytetu Łódzkiego i dużego akademika, Ania i Kuba prowadzą niewielkie Bistro Galancie z obiadami domowymi. Miało to pomóc im w pozbieraniu się po tragedii, jaką była dla nich śmierć dziecka.
Choć lokal mieścił się w piwnicy, bliskość Uniwersytetu i akademika miała gwarantować dużą liczbę potencjalnych klientów. Właściciele postanowili skorzystać z pomocy mamy Kuby, Marii, która przez kilkanaście lat prowadziła własny bar z obiadami domowymi. Szybko okazało się, że studenci nie zjawiają się tak licznie, jak oczekiwano, a lokal na siebie nie zarabia.
Sytuacji nie poprawiały także burzliwe relacje z mamą. Po kolejnych rodzinnych scysjach para została praktycznie sama, wspierana jedynie przez brata Kuby, Igora. Każde z nich chciałoby jednak zawalczyć o utrzymanie bistra i odwrócenie złej passy. Właściciele postanowili wezwać na pomoc Magdę Gessler.
Brzydkie warzywa i przedwczorajsze ciasto zaskoczyło Magdę Gessler.
Właściciel restauracji chorował przez 7 lat - Magda Gessler doradziła mu by zostawił tę historię już za sobą i żeby towarzyszyła mu już tylko dobra energia!
Strach ma wielkie oczy! Czy zupa fasolowa zda egzamin i zasmakuje Magdzie Gessler?
Premiera odcinka w czwartek 21:30!
Odcinki możecie oglądać na Player.pl
Niestety tarta nie zasmakowała Magdzie Gessler - była tłusta i jak to określiła restauratorka "przegięta". Jak będzie z pozostałymi daniami z karty?
Premiera odcinka w czwartek 21:30!
Odcinki możecie oglądać również na Player.pl
Krzysztof i Adrian, dwójka zaprzyjaźnionych 25-latków, którzy sprowadzili się do Wrocławia, otworzyli wspólnie niewielkie bistro, blisko centrum, w sąsiedztwie wielu uczelni i biur. Pomysł na prowadzenie własnej, niewielkiej restauracji wziął się z burzy mózgów w gronie najbliższych znajomych. Wspólnie wymyśli bistro, serwujące dania kuchni włoskiej i francuskiej. Daniem flagowym tego miejsca zostały tarty z ciekawymi farszami. Wnętrze niewielkiego lokalu miało być przytulne, więc prawie po sufit wypełniono je kolorowymi poduszkami. Stąd wzięła się też nazwa „Tarta poducha”. Adrian pomimo bardzo młodego wieku miał już doświadczenie. Od 16 roku życia pracował w restauracjach, skończył też technikum gastronomiczne. Krzysiek z kolei świetnie odnalazł się w kwestiach marketingowych „Tartej poduchy”. Początki były obiecujące. Chociaż nie zarabiali kroci, byli w stanie się utrzymać. Problemy przyszły, kiedy komornik zajął konto bistra. Zmarły ojciec, którego Adrian w zasadzie nie znał, zostawił po sobie długi, które obciążyły kompletnie nieświadomych właścicieli. Z dnia na dzień obaj zostali bez pieniędzy. W beznadziejnej sytuacji postanowili wspierać ich przyjaciele, głównie Monika i Jowita. Dziewczyny nie tylko podtrzymują na duchu chłopaków, ale też pomagają w restauracji, nie oczekując zapłaty. Niestety, chociaż „Tarta poducha” ma kilku stałych bywalców, cierpi na brak gości. Obie dziewczyny wierzą w talent kulinarny Adriana. Wszystkim zależy na ocaleniu bistra, dlatego postanowili wezwać na pomoc Magdę Gessler.
Magda Gessler postanawia dowiedzieć się, dlaczego spotkała się z niesmaczną i biedną kuchnią. Musi porozmawiać z właścicielami, by ustalić, jaki jest powód tak niedobrego jedzenia. Skąd pomysł na tak złe dania? Co na ten temat powie Tatiana - właścicielka "Gościnnej Ukrainki"? Zobacz video!
Odcinki oglądaj na player.pl.